Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 8:54 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Popytam, czy ktoś nie chciałby trikolorki, ale może być ciężko... Na wszelki wypadek może jakieś fotki? Jak u nas w Koszalinie znajdą się domki dla dwóch oczekujących kotek, to mogę zacząć rozwieszać trikolorkę. Kolor "chodliwy", może by się udało.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro paź 24, 2012 8:58 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Hej!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 24, 2012 9:07 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

MB&Ofelia, dziękuję! Oczywiście fotki będą, mam na razie może dwie, które są w miarę wyraźne. Chciałabym pojechać z nią (sprawdziłam i wydaje mi się, że to koteczka) do weta bo coś mi się wydaje, że ma początki kk :( Z tego co widziałam czuje się dobrze, je (duuuużo :) ), bawi się, biega radośnie, ale kicha dość często (smarków brak), oczka jej łzawią. Nie chciałabym zwlekać żeby to dziadostwo się nie rozwinęło. Mogłaby zamieszkać w piwnicy na czas ewentualnego leczenia, a co później? Musiałaby wrócić do garażu, niestety...
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro paź 24, 2012 9:08 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Erin pisze:Hej!

Witaj Erin, dzisiaj ze mną jest nieteges :(
Obrazek

nelka83

Post » Śro paź 24, 2012 9:13 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

nelka83 pisze:Witaj Erin, dzisiaj ze mną jest nieteges :(

Współczuję i przytulam, ze mną tak jest od prawie 3 tygodni :?

Erin

Post » Śro paź 24, 2012 10:19 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Ech... Trzeba się jakoś trzymać mimo wszystkich przeciwności i problemów.
Obrazek

nelka83

Post » Śro paź 24, 2012 10:50 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Tak ... i nie puszczać ...

Erin

Post » Śro paź 24, 2012 18:16 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

A ja kur...a znalazłam domek dla kota, a kot zrobił nas w konia i sam sobie znalazł domek... Karmicielka szukała go przez kilka dni, bo się nie pojawiał, rozpytywała ludzi i w końcu znalazła kota - już na kanapie u nowego opiekuna. Domek czeka, a kota nie ma... Może uda mi się na szybkiego znaleźć innego biało-burego około rocznego kocurka, lubiącego ludzi, gotowego się zaprzyjaźnić z dwoma innymi kocurami i kociolubnym psem... Naprawdę, nie wiem, czy się śmiać czy płakać w tej sytuacji... Tzn. świetnie, że kocurro ma dom, ale szkoda tracić ten dom, który ja znalazłam.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 25, 2012 6:39 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

MB&Ofelia pisze:A ja kur...a znalazłam domek dla kota, a kot zrobił nas w konia i sam sobie znalazł domek... Karmicielka szukała go przez kilka dni, bo się nie pojawiał, rozpytywała ludzi i w końcu znalazła kota - już na kanapie u nowego opiekuna. Domek czeka, a kota nie ma... Może uda mi się na szybkiego znaleźć innego biało-burego około rocznego kocurka, lubiącego ludzi, gotowego się zaprzyjaźnić z dwoma innymi kocurami i kociolubnym psem... Naprawdę, nie wiem, czy się śmiać czy płakać w tej sytuacji... Tzn. świetnie, że kocurro ma dom, ale szkoda tracić ten dom, który ja znalazłam.

8O o masz, ale cwaniak :)
Tak jak piszesz - szkoda byłoby aby żaden kot nie skorzystał z fajnego domku :( U mnie nie ma takiego kocurka, jedynie biało - szara/srebrna jest Słoneczko, ale to ok. 4 miesięczna kotka i niewysterylizowana jeszcze :(
Obrazek

nelka83

Post » Czw paź 25, 2012 17:04 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Zapraszam nieśmiało na bazarek dla garażowych :oops:
viewtopic.php?f=20&t=147463
Obrazek

nelka83

Post » Pt paź 26, 2012 10:18 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Maluchy nadal w garażu. Najbardziej boję się o nowego podrzutka, boję się, że jak dzieciaki ją dojrzą to gdzieś wyniosą :evil: A to maleństwo jeszcze, sama sobie nie poradzi :( Troszkę mniej kicha, ale do weta i tak się wybierzemy. Wczoraj Słoneczko bolał brzusio, ona nie może zjadać dużo suchego bo ma zatwardzenia, a ja z racji tego, że nie mam jej "przy sobie" nie mogę kontrolować ilości zjadanych chrupek :( Masowałam ją dość długo i troszkę jej ulżyło, mam nadzieję, że dziś będzie już ok. Jedynie Gizmo/Terrorysta na nic nie narzeka.
Oto maluszek (bezimienny, nie mam pomysłów :roll: ):
ObrazekObrazekObrazek
A tak spałam na karku Dużej:
Obrazek
Słoneczko i Terrorysta:
ObrazekObrazek
I razem:
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt paź 26, 2012 13:22 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Śliczny maluszek :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt paź 26, 2012 13:48 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Śliczny i kochany :) Ciągle się miota pod nogami z włączonym traktorkiem. Jak na chwilę przystanę to siada blisko stóp i patrzy jakby chciała powiedzieć: "weź mnie na rączki" :) Bardzo lubi być noszona, lubi siedzieć na ramieniu lub ułożyć się gdzieś na karku (jak na zdjęciu) i ciąąąągle mruczy. Nie wiem jak reaguje na nieznanych ludzi, ale w czasie gdy jest w garażu lepiej byłoby gdyby przed nimi uciekała.
Źle się z tym czuję, że one tam w garażu siedzą, zwłaszcza maluchy :( . Zimno już u nas, a ja nie jestem w stanie chodzić ciągle i podkładać do piecyka. Samo karmienie i palenie zajmuje mi jakieś 2-3 godziny ponieważ na razie palę tylko papierami i dorzucam kilka drewienek. Na wiele to nie starcza, ale zawsze trochę się nagrzeje i na kilka godzin będzie ciepło.
Obrazek

nelka83

Post » Pt paź 26, 2012 17:08 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Śliczne maluchy :1luvu:

Erin

Post » Pon paź 29, 2012 8:16 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Wczoraj "zatrudniłam" kociego palacza :D TŻ to jednak ma do mnie cierpliwość :) Siedział ze mną w garażu chyba 3 godziny i palił kotom w piecyku. Gizmo zajął strategiczne miejsce, pół metra od źródła ciepła, na kartoniku. Wywalił brzucho do góry i drzemał :) . Małe kolorowe zawinęło się w polarowy kaptur leżący w pudełku po butach również w pobliżu piecyka. Reszta przeistoczyła się w jedno kocie ciałko i spała na styropianie :) . Doszliśmy do wniosku, że trzeba kupić nowy piecyk, taki z cegłą w środku. Ten, który teraz mamy to wojskowa "koza", sama blacha, która szybko się nagrzewa i równie szybko stygnie :roll: . Muszę się rozejrzeć może uda się znaleźć coś tańszego.
Małe kolorowe nie odstępowało mnie na krok. Wspinało się po spodniach i zasiadało dumnie na ramieniu :) TŻ stwierdził, że maluch wygląda jak świnka morska :| :D (ale on się w ogóle nie zna i nie warto go słuchać :P ).

U nas dzisiaj mroźno, rano było -3. Biedne bezdomniaczki... :(
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]