Kotinowy zwierzyniec 7+2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 21, 2012 12:02 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Ale lektura!
Nie miała Duża weny do malowania, to choć sobie trochę popisała...
Czy aby nie pisałaś pod dyktando własnych foooter Nie było kontroli? :wink:
Cała dziewiątka opisana sprawiedliwie, nic Dużej nie umkło :ok:
Wiesz, najbardziej trafiłaś z tymi butami, skąd ja to znam?... Bo tyż tak mam... :ryk: :ryk:
Fituś, mój ulubieniec.... piesek zaczepno-obronny mówisz?
To tak jak nasza Muszelka, piesek obronny - broniła domu przed gośćmi, a my broniliśmy ją przed...rozdeptaniem przez owych... :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie paź 21, 2012 14:25 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

No, allle was Dużo oplotkowała, no! Zemścicie się jakoś... ? :twisted:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon paź 22, 2012 9:59 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Megana pisze:No, allle was Dużo oplotkowała, no! Zemścicie się jakoś... ? :twisted:

:lol: :lol:
Zaraz oplotkowała :wink: Toć to samiuteńka prawda ....

Zemsta ? - już one coś wymyślą, aż mi szczęka opadnie :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro paź 24, 2012 17:36 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Jasień zawitała do Kotinowego domku :D i trzeba zdać relację ... foto-relację :pisanie:
A koty, jak to koty - najchętniej śpią i jedzą :catmilk:

Timorka na parapecie. Tysia na drapaku. Cymus i Timorka - na stole - a co nie wolno ? :wink: pańcia podłożyła pod doopki podusie :D
ObrazekObrazekObrazek

Dziunieczka też próbuje spać na drapaku, tylko jakby miejsca było dla niej ciut mało :wink: Tolka - jak zwykle - blisko kaloryfera :) Tysiaczek - też
ObrazekObrazekObrazek

Znowu Cynamon i Timorka :lol: Dwie piękne długowłose artystki :D oraz dwie krótkowłe - czekają na żarełko
ObrazekObrazekObrazek

Tinka przegania Tolcie ze swojego (?) posłania (a posłanie jest Aziry) :roll: Dziunia i Cymuś - zabawa w chowanego :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Tinka - biedny "niedożywiony, chudy" kotecek musi jeść kwiatki - pańcia daje mniej jedzonka :twisted: Cynamon popatrzył, ale wolał Tince nie wchodzić w drogę :|
ObrazekObrazekObrazek

Tośka - szatan wcielony. Fituś spał sobie spokojnie na podusiach, a ona wskoczyła pod kocyk i dalej "rozróbka". Fitula oniemiał, nim ochłonął - Tośka już poleciała dalej :ryk:

ObrazekObrazekObrazek

"Co tam panie słychać w polityce .... e, tego na parkingu ?" Udało się :P Azira zajęła swoje posłanko :ok: Azi pozuje do zdjęcia :lol:
ObrazekObrazekObrazek

"Ja nie kcem fotki, ja kcem smacka" Dwa pieski "jesienne" - jeden duzy drugi maly :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 05, 2012 18:54 przez Kotina, łącznie edytowano 2 razy
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Śro paź 24, 2012 18:48 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

pięknie opisany zwierzyniec i zdjęcia jak zwykle taż piekne.
A włos sobie zrobiłaś pod Timorkę,czy bardziej pod Dziunie?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Śro paź 24, 2012 19:49 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Eeee, lepiej pod Dziunię... :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 25, 2012 7:22 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

:ryk: :ryk:
Dziewczyny, zawsze byłam jasną blondynką, tzn. gdy byłam młoda. Potem zaczęły mi włosy ciemnieć i stałam się bardzo ciemną blondynką :( (niektórzy złośliwcy mówią, że to charakter mi zmienił kolor włosów) :evil: Dlatego teraz farbuje sobie włosy na jedyny kolor który mi odpowiada - czyli na jasny blond :lol: Wszystko po to by znowu mieć taki kolor jak w młodości :roll:

Dlatego ani pod Timorkę ani pod Dziunię siem nie zrobiem :wink: Może najprędzej pod Cynamona :ryk: :ryk:
Chociaz kiedyś, kiedyś chciałam być piękna na sylwestra i ufarbowała sobie łeb na złocisty blond (tak było na etykiecie) i co ... kurde - wyszłam ruda. Miałam koło 40-stki a gotowa była płakać z wściekłości :evil: To była jakaś ruska farba - nie do zlikwidowania z włosów. Co ja nie robiłam, do0brze,ze łysa nie stałam się po tych wszystkich próbach. Ruska farba została w stanie niezmienionym dopóki włosy nie odrosły. Podobno nawet nie było mi tak bardzo źle w tym kolorze, ale same wiecie jak to jest - gdy człowiek nie trawi jakiegoś koloru. Ja siebie nie trawię w rudych włosach :evil:
Ostatnio edytowano Czw paź 25, 2012 13:52 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kotina

Post » Czw paź 25, 2012 7:55 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Ja "jestem brunetka wieczorową porą" od urodzenia :mrgreen: ale nie powiem, kiedyś utleniłam sobie włosięta na blond, po tygodniu zrobiłam rude, a po kilku dniach....czerwone :mrgreen: ...jak ja wyglądałam...te kolory zupełnie nie pasowały do mojej karnacji...po eksperymentach wróciłam do natury...dwa miesiące temu przeglądałam zdjęcia, na jednym zobaczyłam czerwoną - zapytałam córkę, kto siedział przy stole obok taty - nie poznałam swojej skromnej osoby :ryk: ...jednak jak człowiek ma "swój" kolor to wygląda dobrze, tak naturalnie i młodziej....

A Tinkę proszę odżywiać, bo chudziaczek niknie na...zdjęciach :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob paź 27, 2012 15:46 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

ja jak Dziunieczka z puchatości i z kolorku.

fumcia

Post » Nie paź 28, 2012 7:44 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

fumcia pisze:ja jak Dziunieczka z puchatości i z kolorku.

To piękny kolor :D
Dziuńka i Cynamon - oni chyba mają najładniejsze kolory.
Timorka - tak, owszem, gdy lubi się kolor rudy :roll:
Obrazek

Kotina

Post » Pt lis 02, 2012 20:13 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Halo Kotinko, jak po świętach,u nas strasznie lało...

fumcia

Post » Pon lis 05, 2012 21:06 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Witam wszystkich :D
Listopad spłatał figla w Kotinowym domku :( Nasz komputer został zaatakowany podstępnym wirusem :evil: Taka cholera, że antywirus go w ogóle nie zauważył 8O Oj, porobiło się, porobiło. A strachu się najadłam .... :strach: :strach: nikomu nie życzę. Pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Na szczęście zdjęcia i większość plików udało mi się uratować :) Co do komputera, to dopiero się okaże. Na razie idzie na długie "leczenie", może uda się go "reanimować". Znajomy informatyk będzie się nad nim pastwił, oby ze skutkiem pozytywnym. Córka pozyczyła mi laptopa, moge więc skrobnąć parę słów i zaprezentować jesienną foto-relację :D

A u nas wszystko wraca do normalności :wink: Azira na swoim i Tinka na swoim .... posłaniu. Tinka vel Gruba ciągle gdzieś roznosi w pyszczku buty, a Fitula musi ich pilnować :lol: Widocznie Tinusia i Fitus lubią zapaszek adidasowy
ObrazekObrazekObrazek

A co robi Timorka ? Ano, Timorka szaleje :ryk: a potem odpoczywa
ObrazekObrazekObrazek

Tysia przysiadła na miejscu Tinki :o Oj, co to będzie, co to będzie ? :wink: Gruba już się przyczaiła. Cynamon i Tośka - "zawieszenie broni". Azira budzi Fitusia 8O
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Pon lis 05, 2012 21:27 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Tośka - wiadomo ... chodzi i kombinuje, co by tu narozrabiać :wink: Czujna i zwarta czeka i paczy, paczy .... A Tinusia odpuściała Tysi i poszła spać w inne miejsce ... czyżby na starość złagodniała ? :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Tolcia malutka - oczywiście przy grzejniku albo na w hamaczku na drapaczku - ta to lubi ciepełko. Kocia trójca - piękne panny pozują do zdjęcia :D
ObrazekObrazekObrazek

Cynamon w pieleszach - ale zrobił się z niego pieszczoch-namolniak, ale na rączki ciągle nie lubi, za to pcha się na kolana i każe miziać :lol: Fitula i Dziunieczka - jak zwykle - na podusiach :)
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Pon lis 05, 2012 21:36 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

Tysiaczek zajęła nową miejscówkę .... przy grzejniku, na drapaczku tez dobrze - Tysia i Timorka

ObrazekObrazekObrazek

Ale ta Timorka zrobiła się puchata, już jakby ciut ciut mniej drze jape przy szczotkowaniu :ok: Fituś - zawsze musi sprawdzić nowe kocie posłanka :twisted: Nie tylko zresztą kocie :twisted: u pańci tez mu wygodnie :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Dziunieczka - taka duża, a wcisnęła się do takiego małego pudełka :roll: Podgryza trawkę i spaceruje po blacie kociej kuchni
ObrazekObrazekObrazek

Dziunia jest kotką zjawisko piękną :D i do tego ma wspaniały charakter. Ktoś tu na forum słusznie porównał MCO do ON, a persy do jamniorów Coś w tym jest :D Poobiednia drzemka .... dla pańci miejsca już nie ma :twisted: Azirka nie tylko wreszcie nie straszy wystającymi żebrami, ale i ma piękną błyszczącą sierść - śliczności moje. Jest też coraz grzeczniejsza na spacerach i z dnia na dzień robi się bardziej przymilna :D
ObrazekObrazekObrazek

Tyle na dzisiaj. Dla mnie to już późna pora. Kotinowy zwierzyniec robi nam pobudkę przed 5-tą.
Obrazek

Kotina

Post » Pon lis 05, 2012 22:44 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+1+1

jak zwykle piękne zdjęcia i modele,oglądam z przyjamnością. Które kocię jest najstarsze bo wszystkie wyglądają na młodzież. Dziunieczka sama gracja i elegancja...

fumcia

[poprzednia][następna]