Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 19, 2011 20:23 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Jawa :)))

przepraszam za OT - pięknie prosimy o głosy w Krakvecie na Znajdki -kocio-psie przytulisko

Jest już ankieta w KrakVecie.
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14172
Głosujemy na Prywatne przytulisko Znajdki koło Radzymina - pozycja 12-ta.

Instrukcja głosowania w Krakvecie: viewtopic.php?f=1&t=131159&start=720

Igam

Od: Pt sie 05, 2011 14:42

Post » Pon wrz 19, 2011 21:07 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Jawa :)))

black_lodge pisze:Przez "v" ! :mrgreen:

A może ta jest przez dablju :mrgreen:
Zanim napisałam, sprawdziłam jak napisała Annaa, może to W ma ją wyróżniać :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 19, 2011 21:58 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Jawa :)))

Macie rację, Java przez v
właśnie zorientowałam się i chciałam poprawić :oops:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon wrz 19, 2011 21:58 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

poprawiłam tytuł :D
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon wrz 17, 2012 20:43 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Mam uaktualnienie odnośnie tego jak mieszka się mi z Java pod jednym dachem a dokładniej zmian które ostatnio zaszły.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że u kotki wszystko w porządku. Nasze, życie jednak ostatnio nieco zostało zakłócone przez to, że postanowiłem zapewnić jej towarzystwo w postaci kociaka którego znalazła moja siostra 2 tygodnie temu. Pełny nadziej wziąłem pod skrzydła 3,5 miesięcznego podrostka płci męskiej. Mały okazywał od początku wielką ochotę na pieszczoty wiec podejrzewałem, że Java chętnie mu "pomatkuje".
Niestety mimo upływu ponad 2 tygodni Java coraz bardziej daje do zrozumienia, że nie podoba jej się nowy porządek. Od pierwszego dnia podsikuje mi łożko a ostatnio nawet kiedy ja w nim śpię... Mały który wobec mnie jest słodki, z nią walczy i jest bardzo agresywny przez co ona cały czas chodzi zestresowana.
Miałem nadzieje przeczekać ten okres i dać im więcej czasu ale niestety od paru ostatnich dni moja wytrzymałość psychiczna, w połączeniu z innymi sprawami które mam na głowie, została przekroczona. Żal mi również Javy która patrzy na mnie z wyrzutem oraz małego który często czuje się w całej sytuacji odrzucony. Nie widzę szansy na rychłą poprawę a aktualnie nie jestem w stanie mieć go pod dachem.
Dlatego postanowiłem znaleźć dla małego dobry dom. Już na początku odwiedziłem z nim weterynarza. Jest odpchlony, odrobaczony i zaszczepiony. Na początku był nieco wychudzony ale nabrał już ciała bo je jak odkurzacz ;-)
Tu parę jego zdjęć: https://www.dropbox.com/sh/3aj5am6v6pcwy4g/CLEsIaY93q
W stosunku do ludzi jest bardzo ufny i bezproblemowy. Pozwala sobie bez problemu oglądać zęby czy zająć się pazurkami.

Będę bardzo wdzięczny za przekazanie wiadomości dalej lub pomoc w znalezieniu domu tymczasowego.

Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz

Łukasz R

Od: Sob lip 09, 2011 22:59

Post » Pon wrz 17, 2012 20:50 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Witaj Łukasz R. - fajnie, że jesteś :). Chwali Ci się, że uratowaliście podrostka :1luvu:. Jesteś pewien, że nie chcesz dać im jeszcze szansy? 2 tygodnie to bardzo mało na zapoznanie się i ułożenie relacji... A dwóm kotom zazwyczaj jest raźniej ;). Na pewno satyrki tu zajrzą i doradzą znając Miśkę vel Javę znacznie lepiej, pamiętając jej relacje ze zwierzakami :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon wrz 17, 2012 21:08 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Zdaję sobie sprawę, że 2 tygodnie to bardzo mało. Rozmawiałem z Satrykami i wiem, że ona nie za bardzo akceptuje inne koty. Małego oddaje z bólem serca bo codziennie zasypia ze mną w łóżku. Niestety w tym momencie z powodu sytuacji osobistej nie stać mnie psychicznie na stres związany z sytuacja ciągłej walki kotów i fochów Javy. Chcę dla małego jak najlepiej ale niestety nie mogę sobie na niego i dalsze czekanie na stabilizację pozwolić.

Łukasz R

Od: Sob lip 09, 2011 22:59

Post » Pon wrz 17, 2012 21:14 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Ech, miałam cichą nadzieję, że jednak Java malucha zaakceptuje :( Ona zawsze była zazdrosna o człowieka, ale widać, przez ten czas, który miszkała tylko z Tobą wzmocnił w niej bycie jedynaczką.
A maluch jest przepiękny!!!
Trzymam kciuki, żeby szybko znalazł się dla niego domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: I nie martw się, maluch jak już będzie w nowym domku szybko się oswoi z nową sytuację. Młodziki tak już mają :)

Rybcie, jeżeli Java przez te dwa tygodnie nie zaakceptowała kociaka, a jest coraz gorzej - nie zaakceptuje go już :(

WarKotka

Post » Wto wrz 18, 2012 19:00 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

pewnie macie rację. Skoro już znalazła Ten Swój Wymarzony Dom i Dużego, to nie chce się z nikim dzielić. :ok: Łukasz R- wici możemy rozpuścić, ale najlepiej wziąć sprawy w swoje ręce :ok: - tutaj lista portali, na których za darmo można ogłosić zwierzaka:

adin.pl
adopcjakota.pl
adopcje miau
alegratka
animalia.pl
aukcjezwierzat.pl
cafeanimal
domowe-tygrysy.info
eoferty.com.pl
e-zwierzak.pl
facebook
koty.pl
lento.pl
lodz.kokosy.pl
ofertownia.pl
przygarnijzwierzaka.pl
świstak.pl
tablica.pl
tusprzedaj.pl
wszystkotujest.pl

Oczywiście nie musisz na wszystkich portalach, lista jest przykładowa. Ważne są zdjęcia i opis kotka. Z jednej strony muszą być tam informacje typu wiek, płeć, stan zdrowa, z drugiej opis chwytający za serce. Przejrzyj może kilka ogłoszeń zwierzaków na którymkolwiek portalu, ew. na stronie schroniska (http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... 3&podstr=1 ), może to Ci pomoże ułożyć własne ogłoszenie. Jeżeli masz czas, choć pewnie przy pokomplikowanych sprawach prv pewnie z tym krucho, możesz tu na wątku pisać o kociaku, albo założyć mu osobny... zrobimy banerek... tyle, że trzeba się pojawiać, dopisywać, aby były świeże informacje... Trzymamy kciuki :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie paź 20, 2013 14:33 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Wreszcie udało mi się znaleźć trochę czasu,żeby wstawić fotki Javy które Łukasz przesłał mi już jakiś czas temu.
Przepraszam,że zdjęcia są odwrotnie,ale pierwszy raz nie umiem ich odwrócić :oops: i nie wiem dlaczego wczytały się odwrotnie.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Annaa

Post » Nie paź 20, 2013 14:36 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

toż to Miśka 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale fajne wieści! Co u niej? Napisz coś koniecznie :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie paź 20, 2013 20:36 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Misiulka :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WarKotka

Post » Nie paź 20, 2013 21:13 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Nie,nie,nie toż to już od dawna Java :)

Dumna i niepodzielna pani na swoich włościach :wink:
Jak widać ma się świetnie i wspaniale wygląda.
Łukasz cieszy się że jej futerko jest bardzo mięciutkie
a ona sama (to już moim zdaniem) wygląda jaj kuleczka :)

W swoim dużym jest bardzo zakochana i gdy tylko ma możliwość to nie odstępuje go na krok.
Obrazek

Annaa

Post » Nie paź 20, 2013 21:59 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

Długo czekała na Łukasza, ale warto było :1luvu:

WarKotka

Post » Nie paź 20, 2013 22:26 Re: Satyrkowo - Misia w swoim domku - teraz już Java :)))

kiche_wilczyca pisze:Długo czekała na Łukasza, ale warto było :1luvu:

:ok: :D
Obrazek

Annaa

[poprzednia][następna]