Marusia,piękna,mądra kotka.W domu! Filmy str 59 i 60 !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 12:38 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Skąd mogę to wiedzieć?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 22, 2011 12:55 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Młodym i zdrowym kotom chyba nie trzeba, ale Emma miała z powodu wieku badania przed narkozą, żeby sprawdzić stan ogólny.
A Marusia może (chociaż nie musi) być kotkiem specjalnej troski....
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto mar 22, 2011 13:42 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Wiesz, ja jestem wściekła, bo wygląda na to, że tej kotce nie można pomóc.

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 15:59 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

ewar pisze:Owszem, je,ale mam wrażenie,że ją bardzo boli.Wetka obejrzała dziąsła, wzruszyła ramionami.Umówiona jestem na czwartek, pobierze jej krew i sprawdzi pod narkozą, co tam się dzieje.Dzisiaj nie miała czasu.Od października Marusia była w lecznicy.Miała biegunkę, dostawała intestinal,ale żadnych badań nie miała robionych.Nie wiem więc, kiedy jej problemy się zaczęły.I nie wiem, co jej jest.

Ewo, widzę, że nie jest dobrze. Mogę tylko bardzo mocno trzymać kciuki myśleć o Was. Bo nie mam siły komentować "wzruszenia ramionami" i "braku czasu". Myślę ciepło o Tobie i Marusi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto mar 22, 2011 22:13 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Myślę,że wetka jest bezradna, sama nie wie, co ma robić.W czwartek jestem zapisana na narkozę i czyszczenie ząbków.Przy okazji pobrana będzie krew, bo Marusia jest kotką trudną, jeżeli chodzi o zastrzyki, pobieranie krwi..itd.Nie chcę jej stresować niepotrzebnie.Chociaż dzisiaj dała sobie bez protestu zmierzyć temperaturę i przy oglądaniu pyszczka tak bardzo nie wrzeszczała.Szkoda mi jej, cierpi.Daję jej bardzo mięciutkie jedzonko, drobno pokrojone mięsko, a jeżeli jest puszka, to dostaje dużo sosu.Bardzo lubi śmietanę, jogurt i kocie mleko.Daję jej codziennie, nie ma biegunek.Przytyła 10 dkg w ciągu tygodnia, to dobrze.Najszczęśliwsza jest na balkonie, mam zdjęcia, jak się rozwala na posłanku.Pogoda zaczyna być wiosenna, będzie więc mogła się wygrzewać do woli.

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 23:17 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Ewo, możesz Marusi podawać też gerberki mięsne. Ja czasem daję je Bronusiowi, który bardzo lubi sosiki. Lub miksować puszki.
Co do ząbków, to ostatnio rzuciło mi się w oczy, gdy czytałam o chorobach zębów i dziąseł, że jedną z przyczyn może być białaczka. Szukałam informacji, bo mój białaczkowiec ostatnio schudł i niechętnie je.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto mar 22, 2011 23:25 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Wiem,że to może być białaczka, Marusia ma niepewny wynik testu,ale za wcześnie go powtarzać.Może to też być i inna przyczyna.Niech tylko jej nie boli !!!!
Fiszka 13, brak apetytu i chudniecie to mogą być nerki.Ze mnie żaden wet, ale to słyszałam wiele razy, a nawet znałam kota, u którego tak się zaczęło.

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 23:30 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Też o tym myślimy i próbujemy pobrać mocz do badania. Nie bardzo nam to wychodzi i chyba w końcu kupimy te kulki do kuwety. Trzeba szybko to badanie zrobić. USG miał robione i było ok, ale to już prawie 6 miesięcy temu.
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Śro mar 23, 2011 5:41 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

ewar pisze:Myślę,że wetka jest bezradna, sama nie wie, co ma robić.W czwartek jestem zapisana na narkozę i czyszczenie ząbków.Przy okazji pobrana będzie krew, bo Marusia jest kotką trudną, jeżeli chodzi o zastrzyki, pobieranie krwi..itd.Nie chcę jej stresować niepotrzebnie.Chociaż dzisiaj dała sobie bez protestu zmierzyć temperaturę i przy oglądaniu pyszczka tak bardzo nie wrzeszczała.Szkoda mi jej, cierpi.Daję jej bardzo mięciutkie jedzonko, drobno pokrojone mięsko, a jeżeli jest puszka, to dostaje dużo sosu.Bardzo lubi śmietanę, jogurt i kocie mleko.Daję jej codziennie, nie ma biegunek.Przytyła 10 dkg w ciągu tygodnia, to dobrze.Najszczęśliwsza jest na balkonie, mam zdjęcia, jak się rozwala na posłanku.Pogoda zaczyna być wiosenna, będzie więc mogła się wygrzewać do woli.

Szkoda, że nie masz z kim skonsultować dodatkowo Marusi. W Stalówce chyba mało lekarzy :( a przecież bywa, że najlepszy nie wie, co się dzieje. Dobrze, że kicia przytyła. Niech sobie tyje, nasza lekarka (jak pamiętasz, Twoja krajanka) zawsze mówi, że lepiej, jak ciałka więcej, niż miałoby być chude.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro mar 23, 2011 8:03 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Jest kilku wetów, ale możliwości diagnostyczne ograniczone, niestety.Kupowałam gerberki, kotom smakował ten z indykiem,ale teraz nie wytrzymałabym finansowo, a nie umiałabym dać tylko jedniemu kotu.
Fiszka 13, trzymam kciuki za zdrówko kotka :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Śro mar 23, 2011 9:20 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Fakt, finansowo to wychodzi niewesoło.
Możesz spróbować pokombinować i miksować samodzielnie przygotowane zupki. Konsystencja wyjdzie Ci podobna, a na pewno będzie korzystniej cenowo. I zdrowotnie :ok: Tylko, jeśli to miałoby być podstawa pożywienia trzeba suplementować witaminy, więc chyba lepiej jako dodatek.

Trzymam kciuki za czwartkową narkozę i czyszczenie ząbków :ok:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Śro mar 23, 2011 9:55 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Ewciu - jeśli przyczyny dolegliwości Marusi nie są do końca znane, to poproś wetkę żeby przy okazji narkozy nie tylko pobrała koteczce krew, ale także mocz z pęcherza. Dobrze byłoby upewnić się, co do stanu nerek i dróg moczowych!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Marusię wielkie!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro mar 23, 2011 12:40 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Tak, będę z nią rozmawiała, dzięki.
Zobaczcie, jak się cieszy,że balkon otwarty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Czw mar 24, 2011 9:04 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Ogromne kciuki za śliczną Marusię.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw mar 24, 2011 11:53 Re: Marusia, piękna i mądra kotka szuka domu.Białaczka???

Marusia na stole.Ma mieć pobraną krew, wetka uważa, że nie ma sensu na razie badać moczu.Ząbki będą wyczyszczone, czekam na telefon.

ewar

[poprzednia][następna]