KotomaniaVIII-Nadia w DS!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 17:15 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Szalony Kocie-więc jest szansa,że piesio po prostu będzie wypuszczany na "pobieganie",a nie tylko w budzie?-byłoby wspaniale!
Moja Mam ma dwa psy-ałabaja-Igę,która mieszka w budynku gosp,ma tam tapczan ocieploną ścianę,która przylega do legowiska,a całe dnie spędza na dworze,ale ma tez budę z podwójnymi ściankami ze styropianem pomiędzy mimi,a w srodku kołdrę i koce,żeby mogła sobie poleżeć,jak sie zmęczy ganianiem wokół domu.Drugi pies Agar-dog de bordoux-oddany przez siostrzenicę mieszka w domu,ale jest bardzo często wypuszczany i gania jak szalony z Igą,wchodzi do domu na życzenie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw gru 02, 2010 17:19 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Kociara82 pisze:rasowe tez sa piekne, ale dlaczego ludzie tak pragna rasowego, jesli nie zamierzaja zalozyc hodowli, dyskryminujac w ten sposob najpiekniejsza i najwdzieczniejsza ze wszystkich kocich ras-europejska? To jest w dachowcach najpiekniejsze, ze maja w sobie cechy roznych ras, to je czyni niepowtarzalnymi, najpiekniejszymi :1luvu: :1luvu:
Mam racje, Nadusiu? :1luvu: Ty tez masz w sobie cos z rasowego kota, ale jestes o wiele bardziej niepowtarzalna od nich :ok:

Kociaro82, wszystkie koty są piękne, a każdy z nas ma możliwość wyboru , nikogo nie zmusisz siłą. Ja w żadnym wątku nigdy nie napisałam, że rasowe są ładniejsze czy lepsze. I dlatego nie rozumiem tego przytyku. Jak również uważam, że Kasi wątek nie jest miejscem na roztrząsanie tego typu dylematów. A poczułam się wezwana do odpowiedzi, bo w tym watku chyba tylko ja mam hodowlę.

Kasiu przepraszam :oops:
Ostatnio edytowano Czw gru 02, 2010 17:24 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw gru 02, 2010 17:24 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Ewuniu-Ola raczej nie chciała Cie urazić!-ani nikogo z hodowców!
To tylko odniesienie do mojego postu-napisałam Pani,że Nadia nie jest rasowcem i Pani zamilkła-chyba o to chodziło!!!
Ja sama zawsze marzyłam o SIB-ie,MCO lub Norwegu!
No i mam Klarę i bandę dachówek! :ryk: -marzenie się spełniło!-mam kudłacza,a że nie rasowy,tylko w typie rasy?-to co?-na rasowego mnie po prostu nie stać,a Klara spełniła moje marzenie o kocie długowłosym-pozostałe są nie mniej kochane!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 17:27 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Tam już jeden piesio i on spędza niemal całe dnie na dworze - ale dlatego, że tak woli (chociaż w takie mrozy pewnie nie ;)), nie dlatego, że mu każą :)
Więc spokojnie, o to się nie martwcie, do złego domu psa bym też nie wydała (chociaż to nie kot). Tylko że dziewczyny wolą coś z Olsztyna, one w Wawie rzadko... Miały iść do schronu w ten lub następny weekend. Zobaczymy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 02, 2010 17:43 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Szalony Kocie-może i transport udałoby się zorganizowac!!!-nie takie trasy pokonywaliśmy!-moje koty pojechały np na Śląsk!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 18:23 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Wszystkie Koty są nasze. I piękne. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 02, 2010 18:24 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Witaj Kasieńko wieczornie i bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw gru 02, 2010 18:27 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

kalair pisze:Wszystkie Koty są nasze. I piękne. 8)

Dokładnie Bozenko!!!
bulba pisze:Witaj Kasieńko wieczornie i bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ależ nie ma za co!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 19:17 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

nron boze nikogo nie zamierzalam urazic. Dla mnie wszystkie koty sa tak samo piekne, kocham wszystkie bez wyjatku, ale dziwie sie podejsciem ludzi, ktorzy chca kota rasowego ale tylko takiego "na kolanka", nie chca zakladac hodowli, a na ludzaco podobnego do rasowego mruczka najzwyklejszego dachowca nie wezma, bo jest be! Tego nie moge zrozumiec: hodowli zakladac nie chce, ale za wszelka cene tylko i wylacznie rasowego chce, ale "na kolanka" wylacznie. Skoro tylko "na kolanka" to dlaczego za wszelka cene rasowy? A coz to za roznica? Ja uwazam, ze istnienie rasy europejskiej, czy jak kto woli-dachowcow-zawdzieczamy wlasnie kotom rasowym. :) Osobiscie marzy mi sie jakis syjam, albo inny kocio o takim umaszczeniu, uwielbiam norweskie lesne, MCO tez sa przepiekne... A do tego najzwyklejszy dachowiec, najlepiej czarny, jako ze mam do czarnych najwieksza slabosc :) Nie wykluczam jednak innych opcji, bo to nie ja sama bede o tym decydowac, tylko za mnie zdecyduje moje serce :)
Chodzi mi o to, ze nie mozna sie kierowac wylacznie estetyka, rodowodem, wygladem... To jest dla mnie sprawa drugorzedna. :)
Jesli tamta pani tak bardzo chce rasowego mruczka, to niech dzwoni do hodowcow. Na internecie mozna znalezc wiele stron roznych hodowcow. A jezeli nie stac mnie na rasowego.... trudno, moze kiedys to sie zmieni... Natomiast dlaczego nie moznaby przygarnac dachowca lub z jakiejs pseudohodowli polrasowego?
Jestem pewna, ze w koncu czyjes serce zabije znacznie mocniej na widok Nadusi i nie bedzie wtedy sie liczylo, czy rasowa czy nie... :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 02, 2010 19:20 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Ola-ale Nadia jest za darmo!-zobacz jaka to byłaby gratka-rasowy kot za darmo!
To chyba o to chodziło tej Pani!
Nawet nie zapytała o cechy charakteru,o nawyki,-cokolwiek-tylko czy to kot rasowy i tyle!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 19:26 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

no, czyli jej nie zalezy na kocie, jako istocie zywej, tylko papierek sie liczy, zeby sie chwalic, ze ma rasowego kota w domu :evil:
Nadusia nad wystawy i salony przedklada cieplo domowego ogniska, spokoj, milosc Duzych, dobra opieke, spokoj i bezpieczenstwo :) Nie wazne medale, dyplomy, puchary z wystaw! Ona chce byc najpiekniejsza i najwazniejsza dla swoich Duzych :1luvu: To jest priorytetowa nagroda dla kotuni :1luvu:
Spokojnie, jeszcze przyjdzie czas i na nia, jeszcze zdazy calkowicie czyims sercem zawladnac :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 02, 2010 19:33 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Jasne!-moim juz zawładnęła!-to cudo nie kot!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw gru 02, 2010 19:35 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Kociara82, przepraszam, pojechałam po bandzie, wstydze się :oops: :oops: :oops: ale na swoje usprawiedliwienie mam watek (nie pamietam tytułu) sugerujący wycięcie wszystkich kotów hodowlanych, bo zajmują miejsca w domkach kotom ratowanym ze schronow i.t.p. (jakoś mi sie to skojrzyło) jeszcze raz proszę, wybacz!

Kociara82 pisze: najlepiej czarny, jako ze mam do czarnych najwieksza slabosc :)

Taką mam, ale ma już 15 lat więc nie oddam :ryk: :ryk: :ryk:

Kociara82 pisze: Chodzi mi o to, ze nie mozna sie kierowac wylacznie estetyka, rodowodem, wygladem..

I tu zgadzam sie z Toba w całej rozciągłości :!:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Czw gru 02, 2010 19:38 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

kropkaXL pisze:Ola-ale Nadia jest za darmo!-zobacz jaka to byłaby gratka-rasowy kot za darmo!
Nawet nie zapytała o cechy charakteru,o nawyki,-cokolwiek-tylko czy to kot rasowy i tyle!

Ależ Nadusia jest RASOWĄ SZYLKRETKĄ! :mrgreen: Buziaki dla panienki i mojej Klarusi!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 02, 2010 19:41 Re: KotomaniaVIII-Nadia nadal szuka DS!

Szura pisze: watek (nie pamietam tytułu) sugerujący wycięcie wszystkich kotów hodowlanych, bo zajmują miejsca w domkach kotom ratowanym ze schronow i.t.p.

Co za faszol to napisał?????? i jakim prawem???
Człowiek ma prawo do swoich gustów i wyborów,jego kasa,jego wybór!
Sądzę,że taki człowiek,który chce tylko rasowego kota,nie da domu innemu kotu,wiec bzdurą byłoby likwidowanie rasowych kotów!
To tylko tacy jak my-ratuja inne koty dając im dom i serce,my nie patrzymy na wygląd,jak tylko damy radę-pomagamy chowając czesto rozsądek do kieszeni 8)
kalair pisze:
kropkaXL pisze:Ola-ale Nadia jest za darmo!-zobacz jaka to byłaby gratka-rasowy kot za darmo!

Ależ Nadusia jest RASOWĄ SZYLKRETKĄ! :mrgreen: Buziaki dla panienki i mojej Klarusi!!! :1luvu: :1luvu:

Bożenko-ona jest nierasową szylkretką-tak jak Klara!-obie sa przemiłe,nie mają przypisywanego szylkom charakteru-no kundelek z niej i tyle! :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]