Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 08, 2010 11:03 Re: Cookie & Bisou czyli przygody Całuska i Ciasteczka :)

Ale tylko Zima daje nam takie widoki...
Obrazek

Obrazek

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Śro gru 08, 2010 11:21 Re: Cookie & Bisou czyli przygody Całuska i Ciasteczka :)

A najwygodniej oglądać zmarznięte sikorki grzejąc pupę w domu. Bisou znalazł sobie nawet podgrzewane legowisko :P
Obrazek

Obrazek

Weihaiwej

Post » Śro gru 08, 2010 11:22 Re: Cookie & Bisou czyli przygody Całuska i Ciasteczka :)

U mnie słoninka na oknie wisi i Mrusia chyba, pomimo najszczerszych chęci, żeby je obserwować, płoszy sikoreczki :-(

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 08, 2010 11:38 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Cudny francuzik, przecudny ....... :1luvu: :kotek:

Ale Cookie też nie lada urody, obaj są piękni ..... :1luvu: :kotek: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro gru 08, 2010 11:58 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Cudowne zdjęcia :1luvu: a Bisou wygląda jak prawdziwy rasowiec, piękny kocur :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro gru 08, 2010 12:38 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

foty jak zawsze- piękne :) koty również.
Ja dziś robie pierwszą mieszankę BARFową. wołowinka, i kurczak, do tego wątróbka, serca indycze, FC, warzywek troche, żółtko? zobaczymy czy beda jesc. trzymac kciuki!
Słońca mi brak potwornie.jesień i zima, gdy są szare bure to mnie o taką depresje i zły stan psychiczny przyprawiają, że jak tylko otworze oczy modlę się, by móc już wrócić i znów się położyć do łóżka. Na szczęście teraz uległo to troszkę zmianie, bo od pół roku mam kotki i to do nich i M.ojego :) wracam z radością do domu. nie mogąc doczekać sie ich wyściskania. Ze mnie to meteopatka jest, wrażliwa na pogodę strasznie jestem, bez względu na porę roku, jak tylko szaro to i ja dół od razu. potworne. ale nie użalamy się.
A co do sikoreczek i ptaszków- M.ój obiecał mi, że zrobi karmnik, a ja mu pomogę :) ciekawe co z tego wyjdzie, heh. Koty będą mieć atrakcje patrząc przez okno z drapaczka.

a takie pytanie jedno mam do was- macie zabezpieczone balkony dla kociastych ? by mogły na nie wychodzić?
My póki co nie, ale na wiosnę planujemy zabudować balkon. Teraz kotów nie wypuszczamy w ogóle jeszcze na balkon.Wiadomo czemu. To jak jest u Was?
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro gru 08, 2010 12:46 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Nasz balkon zabezpieczony od podłogi po sufit. Ledwie mucha się prześliźnie. HSB kupił siatkę ogrodową. Koty potrafią się po niej wspiąć aż na samą górę :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro gru 08, 2010 12:50 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Ja jeszcze nie mam, też na wiosnę dopiero się tym zajmę. Silver, mój stan psychiczny też zawsze odzwierciedla to co za oknem :? kosci łamie na wiatry i deszcze, zmiana ciśnienia to ból głowy i trzeba z tym wszystkim jakoś wytrzymać :?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro gru 08, 2010 12:52 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

sliver_87 pisze: M.ojego, M.ój

Ale fajny skrót/zwrot :) takiej wersji nie znałam!
sliver_87 pisze:a takie pytanie jedno mam do was- macie zabezpieczone balkony dla kociastych ? by mogły na nie wychodzić?
My póki co nie, ale na wiosnę planujemy zabudować balkon. Teraz kotów nie wypuszczamy w ogóle jeszcze na balkon.Wiadomo czemu. To jak jest u Was?

Ja jeszcze nie mam. Mój balkon jest dość problematyczny, bo mieszkam na ostatnim(drugim) piętrze, nie ma nad nami balkonu - i nikt mi nie chce tego zrobić :( Mam nawet pomysł jak to ma wyglądać, tylko - niestety - nie znalazłam jeszcze wykonawcy. Zależy mi na trwałości, ale i estetyce. Dlatego nie proszę TŻ-ta :lol: :wink:

Ale do wiosny znajdę jakiegoś uzdolnionego fachowca, mam nadzieję. Teraz koty nie wychodzą.

Silver_87, powodzenia z barfem! Trzymam kciuki przede wszystkim, żeby Twoje piekne koty z chęcią spałaszowały mieszankę :ok:

Weihaiwej

Post » Śro gru 08, 2010 13:02 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

Hmm to w końcu można dodawać wątróbki do mieszanki z Felini Complete? :roll: żółtko też można?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro gru 08, 2010 13:09 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

shalom pisze:Hmm to w końcu można dodawać wątróbki do mieszanki z Felini Complete? :roll: żółtko też można?

Tak, jeżeli chce się zrobić mieszankę bardziej zbliżoną do ideału 8) Zaraz poszukam odpowiedniego wątku na chatulu, bo ja nigdy z FC nie robiłam, tylko od razu z naturalnymi suplementami.

Weihaiwej

Post » Śro gru 08, 2010 13:12 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

O, tutaj jest wątek o FC. Na początek dobre, tłuste mięso z FC wystarczy. Można dodawać niewielkie ilości suplementów, żeby było jeszcze bardziej optymalnie, ale trzeba się wczytać w temat. Albo miec kalkulator barfowy :wink:

Weihaiwej

Post » Śro gru 08, 2010 13:18 Re: Cookie & Bisou... przygody Całuska i Ciasteczka. Dużo zdjęć!

ja tu czytałam gdzies o tej watróbce w watku barfowym na miau. całe 3 czesci przeczytalam i notatki zrobilam- takm nie wciagneło. ale poki co zaczynamy od FC. :):)my tez na ostatnim pietrze-ale daszek nad nami murowany, choćby podłoga z balkonu wyzej, ktorego nie ma:P

tu wyhaczyłam co Dagnes na Chatulu podała:
"Podstawowy przepis z Felini Complete (ułożony przez producenta):
850 g tłustego mięsa
150 g serc
12,5 g Felini Complete
150-200 ml wody
Preparat należy najpierw rozpuścić w wodzie.

Do ww. zalecałabym następujące dodatki (nieobowiązkowe, choć wskazane):
20 g wątroby
1 żółtko
1 g tauryny
0,5 g mielonych skorupek
1-2 łyżeczki oleju z łososia
50 g warzyw (najlepiej gotowanych, może być np.Gerberek dla niemowląt)."

ja w sumie nie mam tylko tauryny, poki co. ale czytałam jeszcze ze dobrze dodac algi (0.2-0.3g.) oraz fortain(3.5 g na kg miesa) ktorych tez nie mam poki co.
ale mysle, ze i tak z tymi skladnikami ktore mam bedzie to lepsze nic suche chrupy.

p.s. widze ze watek i tematyka BARFowa rozpowszechnia sie i robi sie coraz bardziej popularna :D
Ostatnio edytowano Śro gru 08, 2010 13:47 przez sliver_87, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]