Tillibulkowy harem 3 - proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 8:48 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

Dzień dobry! :ryk:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto cze 29, 2010 8:50 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

tillibulek pisze:nie pytalam :P ta dziewczyna sama o tym pisala (wywiazala sie dyskusja o tym, ze koty nie chca jesc mieszanek z olejem z łososia) :roll: :wink:

ok, zaraz napisze do dagnes...
chociaz pewnie jak bede zamawiac to zamowie wszystko na raz tzn. te suplementy, ktore sa w przepisie, bo raczej jednego cytrynianu wapnia za 10 zł nie oplaca mi sie zamawiac (przesylka kosztuje ok. 15 zł)

a z tym mieskiem, to zawsze dostaja osobno, bo skleroza nie boli i nigdy nie pamietam, zeby wyjac mieso z zamrazalnika :roll: ale faktycznie powinny probowac roznych rzeczy, racja :ok:

Zamówić możesz wszystko na raz, ale wiesz... lepiej pomału zaczynać, tym bardziej, że te Twoje to wrażliwce, na dodatek wybredne dość :wink:

A zamawiasz z Animal Care? Mogę się dopisać? Bo ja tylko tę mączkę bym potrzebowała http://animalcare.pl/m%C3%82%C4%85czka- ... -2232.html

Edit: I jeszcze 2 takie łyżeczki http://animalcare.pl/%C3%82%C5%81y%C3%8 ... -2224.html jakby dało radę :oops:
Ostatnio edytowano Wto cze 29, 2010 9:03 przez OKI, łącznie edytowano 1 raz

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto cze 29, 2010 9:01 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

jasne, OKI, ale przyjedziesz do mnie, zeby ja sobie odebrac, tak? ja chwilowo czekam na pensje TŻ, bo z mojej zostalo 400 zł na zycie na caly miesiac, wiec na razie sie wstrzymuje z suplementami... dam znac jak bede zamawiac, to napiszesz mi dokladnie co jest Ci potrzebne

Dzikusko, fajnie, ze humorek dopisuje :1luvu:

moj humorek nie bardzo :cry: Przytulanka :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto cze 29, 2010 9:04 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

tillibulek pisze:jasne, OKI, ale przyjedziesz do mnie, zeby ja sobie odebrac, tak? ja chwilowo czekam na pensje TŻ, bo z mojej zostalo 400 zł na zycie na caly miesiac, wiec na razie sie wstrzymuje z suplementami... dam znac jak bede zamawiac, to napiszesz mi dokladnie co jest Ci potrzebne

Dzikusko, fajnie, ze humorek dopisuje :1luvu:

moj humorek nie bardzo :cry: Przytulanka :cry:

:(

Śmy się minęły (jeszcze te miarki dorzuciałam :oops: ). Oczywiście, że przyjadę - mogę z gotówką, albo kaskę przelać (najchętniej po pierwszym :oops: ).

Z góry dzięki :1luvu:

OKI

Post » Wto cze 29, 2010 9:16 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

to super, bo ja sierota niezmotoryzowana i dalej nie jezdzaca :roll: :roll: :roll:

tillibulek

Post » Wto cze 29, 2010 9:20 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

tillibulek pisze:to super, bo ja sierota niezmotoryzowana i dalej nie jezdzaca :roll: :roll: :roll:

Damy radę :ok:

OKI

Post » Wto cze 29, 2010 9:25 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A Przytulanka biedniusia.. :cry:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 29, 2010 9:41 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

tak, OKI, damy

ach, Kalerciu, ciezko mi na duszy z Jej powodu :cry: :cry:
jak sobie pomysle, ze 2 tyg temu mogla wyjsc ze schronu i wtedy nie miala problemow z oddychaniem, a teraz jest tak zle.... bardzo sie o nia boje... :cry: :cry: :cry:

a to taka kochana kicia - mimo tego bardzo ciezkiego stanu mruczy i barankuje, ona chce zyc!! lekarze same straszne opcje przedstawiaja... :cry: :cry:

tillibulek

Post » Wto cze 29, 2010 11:57 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

My się przywitamy szybciutko i do pracy wracamy...

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Śro cze 30, 2010 8:46 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

hej Tileczku,
Ja też wczoraj strasznie przejęłam się Przytulaneczką,aż dzisiaj mam oczy czerwone jak królik.
Czy odebrałaś moje Pw w sprawie fotek kociąt szefa twojego Tż'ta?

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Śro cze 30, 2010 8:54 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

Ale ze mnie gapa,weszłam już na pocztę.Dzięki za fotki

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Śro cze 30, 2010 9:09 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

z Przytulanka masakra - nia nie ma sie nawet kto zaopiekowac - a to jej ostatnie dni :crying: :crying: :crying:
ja nie moge jej wziac :cry:
nie wiem, Gosiu, zalamana jestem :cry: :cry: :cry:

tillibulek

Post » Śro cze 30, 2010 11:56 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

bede zamawiac suplementy...

jesli ktos z Wawy chce jeszcze cos domówic, to prosze o info - dla Ciebie, OKI, mączka ze skorupek 200g + 2 łyżeczki 1 ml, tak?

a poza tym pytalam na Chatulu kilka razy i nie otrzymalam odpowiedzi, czy sól w przepisach, to jest sól zwykla spożywcza, czy specjalna sól, taka jak w sklepiej Animal Care, czyli morska lub himalajska...?

tillibulek

Post » Śro cze 30, 2010 12:39 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

czesc, przymierzam sie do barfowania, moglibyscie mi pomoc wyliczyc jakie porcje mieszanki musze przygotowac??

"Twój kot, ważący 3,5 kg powinien zjadać około 90g mięsa dziennie (przyjmuje się około 25g na każdy kg masy ciała) plus waga suplementów, wody i warzyw. Tak więc, dzienna porcja mieszanki dla niego powinna ważyć około 120-130g w zależności ile dasz wody."

moj kot wazy np. 4,64 kg - wiec z moich obliczen wynika, ze powinien dostawac ok. 170 g mieszanki - powiedzmy, ze 200 g, bo musze dawac wiecej wody (SUK) - mam 3 koty - każdemu mniej wiecej po 200 g surowizny, czyli na jeden dzien potrzebuje 600 g - wiec kilogram gotowej mieszanki nie starczy mi nawet na 2 dni??

patrzylam tez jak podzielic te porcje, wychodzi na to, ze sa sloiczki po musztardzie, które maja pojemnosc ok. 200 g - jesli zapelnie caly sloiczek, to mam jednodniowa porcje dla jednego kota?

help, gubie sie....

tillibulek

Post » Śro cze 30, 2010 12:53 Re: Tillibulkowy harem - cz. III - kryształy w moczu

Już Ci odpowiedziałam w wątku barfowym na pytanie o wagi.

Jeśli chodzi o sól, to najlepsza taka jak w tym sklepie - w dużym skrócie chodzi o to, żeby była niejodowana sztucznie i bez antyzbrylaczy. A o taką sól na rynku naprawdę trudno. Ponieważ ja do soli mam stosunek szczególny :twisted: wybrałam wyjście ekonomiczne i kupiłam sól kamienną z Kłodawy - w ilości 3kg, bo tylko takie opakowania są niejodowane i bez dodatków :lol: Póki jadę na FC i tak nie mam potrzeby jej użycia, ale leży i czeka - może ogórków ukiszę :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]