Mruśkowo&Nuśkowo_wiosenne porządki :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 10:40 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Mruśkowo pisze:A kociaste tak szlały, że zwaliły żelazko z deski (nomen omen Nusia nie wyrobiła i przelaciała przez deskę, zamiast na nią wskoczyć :lol: ).

8O 8O 8O 8O 8O 8O

odkąd mam Małe Czarne twierdzę, ze to co jest w kreskówkach to samo życie, a nie wybujała wyobraźnia :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 18, 2011 10:44 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Marzenia11 pisze:
Mruśkowo pisze:A kociaste tak szlały, że zwaliły żelazko z deski (nomen omen Nusia nie wyrobiła i przelaciała przez deskę, zamiast na nią wskoczyć :lol: ).

8O 8O 8O 8O 8O 8O

odkąd mam Małe Czarne twierdzę, ze to co jest w kreskówkach to samo życie, a nie wybujała wyobraźnia :ryk: :ryk: :ryk:

Ja żałuję, że nie mam kamery. Nagrywałabym moje koty przez 24 h. :ryk: To, co one wyprawiają nie jestem w stanie nawet opisać.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt mar 18, 2011 11:07 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Na dobry nastrój :D:

Słodziak:
Obrazek

Wielki Brat patrzy:
Obrazek

Akrobata:
Obrazek

Akrobata 2:
Obrazek

Mój pracujący ciężko na karmę i żwirek kot:
Obrazek
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Pt mar 18, 2011 11:18 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Czy Nusia i Mrusia różnią się tym, że Mru ma bardziej intensywnie czarne futro i takie gładko-czarne a Nusia takie sobie z różnymi "odcieniami"?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt mar 18, 2011 11:29 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Obydwie mają takie sobie z różnymi odcieniami brązu. Tyle tylko, że Nusia ma bardzo jasny podszerstek, MRU ma ciemniejszy i mniej to widać.

Mruśkowo

Post » Pt mar 18, 2011 11:34 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Ano właśnie. Tak mi się zdawało, ze troszkę się tym różnią i to widac na fotkach.

Marzenia11

Post » Sob mar 19, 2011 19:28 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Przedstawiam filmik, na którym prawdopodobnie jest Mrusia (lub jej siostra Misia) oraz Tosia i Pompon. A było to w czasach, gdy całe rodzeństwo mieszkało jeszcze w schronisku w Milanówku.

http://www.youtube.com/watch?v=2D5h3JHjZl4

Jak widać wszystkie egzemplarze są bardzo udane i wszystkie błyskawicznie znalazły domy :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie mar 20, 2011 10:17 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Ale Mrusia to chyba na samym początku, ta siedząca na parapecie?

Marzenia11

Post » Nie mar 20, 2011 14:29 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Wśród czwórki rodzeństwa były dwa czarne maleństwa, ale nie umiałem ich rozróżnić, a teraz to już zupełnie nie pamiętam które było które...
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon mar 21, 2011 8:34 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Łomatko, jakie to to kiedyś było małe 8O Już nie pamiętam, że miało takie okruszkowe rozmiary. Według zdjęcia to, co brałam, to właśnie na parapecie Mrusia. :ryk: :ryk:

Mruśkowo

Post » Pon mar 21, 2011 8:35 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Przedstawiam filmik, na którym prawdopodobnie jest Mrusia (lub jej siostra Misia) oraz Tosia i Pompon. A było to w czasach, gdy całe rodzeństwo mieszkało jeszcze w schronisku w Milanówku.

http://www.youtube.com/watch?v=2D5h3JHjZl4

Jak widać wszystkie egzemplarze są bardzo udane i wszystkie błyskawicznie znalazły domy :)

Dzięki. Aż mi łzy poleciały. :oops:

Mruśkowo

Post » Pon mar 21, 2011 20:16 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_fotorelacja z polowania na ptaszysko :D

Nożesz...zrobiłam sobie kolację ( a co :!:). I co :?: Zgadnijcie :!: Słowo: zrobiłam półtorej obrotu wokół siebie i nie było już na moim talerzu ani grama kabanosa. Wszystkie zostały pochłonięte przez dwa czarne pyski, które potem patrzyły z niewinną miną w czasie mojego półtora obrotu :twisted: Dawać im jeść wieczorem czy nie :?: :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Pon mar 21, 2011 22:06 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_kto widział moje kabanosy?? :-(

Gupie pytanie - pewnie że dawać. Wiesz ktora zjadła? I czy to w ogole ONE zjadły? A poza tym nawet jeśli to przecież to zakąśka była PRZED głównym posiłkiem :D

a przede i nade wszystko: czy TY na pewno miałaś te kabanosy??? :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Pon mar 21, 2011 22:21 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_kto widział moje kabanosy?? :-(

Marzenia11 pisze:Gupie pytanie - pewnie że dawać. Wiesz ktora zjadła? I czy to w ogole ONE zjadły? A poza tym nawet jeśli to przecież to zakąśka była PRZED głównym posiłkiem :D

a przede i nade wszystko: czy TY na pewno miałaś te kabanosy??? :roll: :ryk: :ryk: :ryk:

Nosz dostały. Aperitif w postaci moich kabanosów tylko rozbuchał ich apetyty. :ryk: :ryk: Jak mi się uda wstawię film z karmienia lwic. :mrgreen:
I wiem, która zjadła ( a raczej które) - obydwie. Obydwie się oblizywały i obydwie pachniały kabanosem. I obydwie spuszczały wzrok podczas przesłuchania. Wszelkie dowody świadczą przeciwko nim obu. :twisted: Nie wywiną się. O rany, właśnie któraś jeszcze dopych chrupami. Słyszę tylko w ciemnościach takie "chrup, chruuup, chrup, chrup, chrup". I tak jestem pewna, że to ONE. :twisted: :mrgreen:
Z tego wszystkiego jest też dobra strona medalu - wiem, że Nusia potrafi wskoczyć na blat. Potrzeba jej tylko odpowiedniego motywatora. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Śro mar 23, 2011 11:09 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_kto widział kabanosy_złodziej znaleziony :)

Marzenia11

[poprzednia][następna]