devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 30, 2009 22:40 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

sherina pisze:
Kicorek pisze:nie bierz białasa :twisted:

a ciemu? :wink:

Bo to hmm...mało praktyczny kolor :roll:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Pon lis 30, 2009 23:18 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

A ja mam takie pytanko. Jaka temperatura jest dla devonków komfortowa? Pytam bo z naszymi futrzakami (2 MCO i jedna puchata mieszanka) przyzwyczajeni jesteśmy do raczej niższych, ogrzewanie jest zwykle nastawione na 18 stopni. Lepiej nie myśleć o zadevonieniu?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto gru 01, 2009 9:35 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

Kicorek pisze:Zgadnij 8)
Trzeba mnie było widzieć na wystawie przed pójściem do oceny :twisted:

hehe :twisted:

Agulas..u mnie jest b.ciepło, mimo, że nie wszystkie kaloryfery są odkręcone jest z 24stopnie :roll:
a Lusia i tak stale poleguje na gorącym kaloryferze lub pod kołdrą czy narzutą i jest gorąca :lol:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto gru 01, 2009 9:45 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

FluszakPluszak pisze:
sherina pisze:
Kicorek pisze:nie bierz białasa :twisted:

a ciemu? :wink:

Bo to hmm...mało praktyczny kolor :roll:
Biedna FluszakPluszak :mrgreen:

18 stopni dla devona to za mało, one raczej potrzebują powyżej 20 stopni. Przy 18 to i ja bym marzła :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 01, 2009 11:09 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

A najbardziej szczęśliwe są , gdy temperatura w domu osiąga 28-30 stopni :) Niestety bryś nie jest szczęśliwy, więc Twoje długowłose Agulas74 też mogłyby nie byc...ale nigdy nic nie wiadomo :wink:
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Wto gru 01, 2009 11:11 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

właśnie wróciłam z dziewczynkami od weta, wyniki badań krwi i testów powinny być dziś wieczorem, w Pati przy pobieraniu krwi diabeł wstąpił 8O no normalnie wydawała z siebie takie dźwięki ze Nergal na scenie to przy niej pikuś, za to Haus była grzeczna (spodziewałam sie raczej ze to ona zrobi demolkę w gabinecie). Panny zakupiły wśród wielu dąsów i narzekań że mały wybór, dwa gustowne kaftaniki posterylkowe. Pati otrzymała także czopeczki na hemoroidka, w rozmiarze niestety ludzkim, więc teraz będę siedzieć i nożykiem skrobać w czopeczku :mrgreen: może odkryję w sobie nowy talent?? po południu dzwonię i umawiam sterylkę. Świerzb jeszcze jest ale już daje za wygraną;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Wto gru 01, 2009 11:38 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

Gosia, teraz będziesz w tych czopkach rzeźbić cuda :mrgreen: Wiadomo już kiedy sterylka? Trzymam kciuki za wyniki.
Doczytałam będzie wiadomo po południu.
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Wto gru 01, 2009 11:47 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) Mietek Ex2:)

FluszakPluszak pisze:A najbardziej szczęśliwe są , gdy temperatura w domu osiąga 28-30 stopni :) Niestety bryś nie jest szczęśliwy, więc Twoje długowłose Agulas74 też mogłyby nie byc...ale nigdy nic nie wiadomo :wink:

No nieee, nie zależy mi, żeby devonek siedział wciąż pod kołdrą albo puchatki wyłysiały z gorąca :mrgreen: Trudno, pozostanę devonkową wielbicielką platoniczną 8)
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto gru 01, 2009 13:25 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

jakby u mnie w domu temperatura była 30 stopni to bym sama wyłysiała :wink:, czekamy na wyniki i wcale się nie stresujemy :mrgreen:

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Wto gru 01, 2009 13:32 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

U mnie jest 24-25 stopni i wszyscy są szczęśliwi :P
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 01, 2009 13:49 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

yogusia pisze:jakby u mnie w domu temperatura była 30 stopni to bym sama wyłysiała :wink:, czekamy na wyniki i wcale się nie stresujemy :mrgreen:

no ja mam nadzieję że sie nie stresujesz :twisted: bo jak jednak się stresujesz to może ja ci oszczędzę wiedzy o terminie sterylki ?? dowiesz się jak juz będzie po wszystkim, co???
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Wto gru 01, 2009 13:51 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

to ja się wolę stresować konkretnego dnia, niż codziennie myśląc, że to może właśnie ten dzień, dziś się stresuję przez testy, próby i morfologię :mrgreen:

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Wto gru 01, 2009 15:18 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

tak jak obiecałam, dziś panny rozpoczęły zwiedzanie, Trol Bagienny urzędował w ogrodzie, Mietek na balkonie a ja otworzyłam drzwi od sypialni w pełni świadoma że Jazz niecierpliwie przebiera łapkami;)
Pati zupełnie ignorując Jazza wyszla na "salony", Jazz jak na gentlemana przystało przepuścił pannę przodem.... i chodził za nią jak cień:) co widać na fotach:D Pati bez jakichkolwiek oznak stresu zwiedziła mieszkanie, znalazła nawet budkę chłopaków, po czym zajęła strategiczne miejsce na kanapie:) Haus nie wyszła z sypialni:(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Wto gru 01, 2009 15:24 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

:ok: biała się przełamie jeszcze :wink:
a Pati jest bardzo odważna.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto gru 01, 2009 15:26 Re: Pati i Haus, devonki na tymczasie:) czekamy na wyniki badań

Gosia, czy ja Ci już mówiłam, że Cię kocham :mrgreen:
gdzie kupiłaś taką super budkę?

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

[poprzednia][następna]