Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2022 18:56 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Pewnie tak :) Nagrałam nawet filmik (jedną ręką ;) ale wstawienie go jest poza moim zasięgiem :lol: )
Ptaszyny konsumują bułkę z Lidla :lol: :lol: :lol: One sobie robią fajne grajdołki w ziemi przy krzakach - taką kąpiel w ziemi sobie robią :P

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob lip 23, 2022 19:36 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Miau Ciocie, duża ma wolne weekendy aż do 17 września :P Dziś rano zrobiła mi kłuja :evil: i pojechała na swoje ulubione miejsce - do Gdyni Orłowa, a tam największą atrakcją są (dla wtajemniczonych) wróble, które jedzą z ręki :P :P :mrgreen: :mrgreen: O, proszszszęęę:

Klif w Orłowie, widok z molo (molo jest fajne bo jest ciche, w odróżnieniu od mola w Sopocie które jest hałaśliwe, płatne i bardzo ludne)
Obrazek

i łakomczuszki :P :P :P
Obrazek

Obrazek

ręka na zdjęciu jest moja... :oops:

Fajne! Dobrze, że Księżniczka Ofelia może je podziwiać tylko z daleka :wink:
Bardzo lubię ten widok wybrzeża ostro spadającego do morza - kojarzy mi się w dzieciństwem i wakacjami, spędzanymi tam, nad morzem :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lip 23, 2022 19:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Miau Ciocie, duża ma wolne weekendy aż do 17 września :P Dziś rano zrobiła mi kłuja :evil: i pojechała na swoje ulubione miejsce - do Gdyni Orłowa, a tam największą atrakcją są (dla wtajemniczonych) wróble, które jedzą z ręki :P :P :mrgreen: :mrgreen: O, proszszszęęę:

Klif w Orłowie, widok z molo (molo jest fajne bo jest ciche, w odróżnieniu od mola w Sopocie które jest hałaśliwe, płatne i bardzo ludne)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu, dobrze, że masz tak dużo wolnego :ok:
Uwielbiam molo w Orłowie, jest kameralne, a wcale nie gorsze od sopockiego.
Wróbelki świetnie pozowały do zdjęć :D
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob lip 23, 2022 22:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Cudne zdjecia! :love: Co za przyjemnosc popatrzec na Baltyk i milutkie wrobelki jedzace z reki. Ciekawe, czy poglaskac mozna takiego wrobelka :) Przypomnialy mi sie czasy dziecinstwa i kolonie nad morzem. A takie kapiele w piasku to mi sie kojarza... z nasza Mini. Jak jeszcze mieszkala u swojej poprzedniej wlascicielki, ktora ja wypuszczala to czesto lezala jak kurka pod krzakiem, gdzie wlasnie sobie taki grajdolek wykopala i tarzala sie w piasku (teraz wiemy juz dlaczego - ma alergie na ugryzienia pchel i usilowala sobie te pchly tym piaskiem usunac, biedna).
Super ze masz wolne weekendy wreszcie! To na dluzsza mete strasznie meczace nie miec wolnych weekendow.
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob lip 23, 2022 22:36 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Też uważam, że to okropne, pracować prawie we wszystkie weekendy! Wspaniale, że teraz przerwa! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lip 23, 2022 23:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Ciociu
:201461
Kubuś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 23, 2022 23:19 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Czy te ptaszki były takie:
Obrazek
?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 24, 2022 8:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak fajnie, też bym tak chciała
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 24, 2022 8:51 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Pewnie tak :) Nagrałam nawet filmik (jedną ręką ;) ale wstawienie go jest poza moim zasięgiem :lol: )
Ptaszyny konsumują bułkę z Lidla :lol: :lol: :lol: One sobie robią fajne grajdołki w ziemi przy krzakach - taką kąpiel w ziemi sobie robią :P

Aniu ptaki nie powinny jeść pieczywa, następnym razem kup im słonecznik, wolą nie łuskany.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lip 24, 2022 9:20 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Ochłodziło się i dziś jest bardzo przyjemnie :D
Sabcia wczoraj cały dzień nie jadła, na szczęście dziś rano miała apetyt, mam nadziieję, że nie zwróci i że to było takie jednodniowe złe samopoczucie.
Milej niedzieli! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 24, 2022 9:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

jolabuk5 pisze:Ochłodziło się i dziś jest bardzo przyjemnie :D
Sabcia wczoraj cały dzień nie jadła, na szczęście dziś rano miała apetyt, mam nadziieję, że nie zwróci i że to było takie jednodniowe złe samopoczucie.
Milej niedzieli! :1luvu:

jedzcie ładnie kotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 24, 2022 9:56 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Miau :P
Sabulko kochana oby to było przejściowe, jedz ładnie za Ciocię :201494 :201494 :201494 :201494
Te wrobliszonki przyzwyczajone do chleba, ale przy następnej okazji mogę wziąć ziarno, tylko jakie? słonecznik? co jedzą w naturze wróble? Pewnie jakbym tam pochodziła kilka dni z rzędu to i pogłaskać by się jakiś odważny może i dał :P :P takie fajne uczucie - maleńkie łapeczki z maleńkimi pazurkami chodzą po dłoni :P :P :P ale żeby nie było: jeden agent się trafił i jak naleciał to złapał w dziobek CAŁY kawał który miała w ręku i odleciał :ryk: Dobrze że qpki na rękę żaden nie zrobił :ryk: Uważne są: przeleciała wrona a one smyk - i już w krzakach 8)

Tak, brak wolnych weekendów jest bardzo męczący, na "szczęście" jak się wejdzie w ten kierat to człowiek się przyzwyczaja i tego braku już tak nie czuje...
Na najbliższy rok akademicki oddałam 100 godzin ćwiczeń (oddałabym więcej, ale nikt nie chciał wziąć :? ) będę miała tak z 80% wykładów - powinno być łatwiej (np odpada sporo pracy papierkowej), ale ogólnie atmosfera na uczelni jest zła i z powodów zmian personalnych nie ma na horyzoncie nic dobrego. Teraz jest cisza przed jesienną burzą.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie lip 24, 2022 9:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

No widzisz, u nas ochłodzenie, a moje koty straciły apetyt :evil: Śniadanie póki co ledwo skubnięte. No nic, poczekam aż zgłodnieją.
Ofelia na razie okupuje balkon, co jakiś czas wpada do domu sprawdzić, czy dostanie smaczka. Ciorna zjadła parę kąsków mięsa i się snuje.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lip 24, 2022 12:13 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Dziękuję Zazulko, Ty też jedz ładnie :201461
Sabcia

Aniu, dobrze, że udało Cisię oddać część zajęć, będziesz miała więcej czasu na odpoczynek, mizianie Zuni i takie fajne wycieczki!
Chyba niedługo będzie można zrobić morską wycieczkę do Trójmiasta, przez kanał w mierzei :ok:
MB&Ofelia, u nas też jedzenie idzie tak sobie, choć już chłodniej. Wszystkie koty siedzą w mniejszym pokoju, Sabcia w holu na fotelu śpi. O teraz dopiero Calineczka się zdecydowała położyć w drzwiach balkonu. Nigdy nie wiadomo, gdzie kotom akurat będzie się podobało spać.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 24, 2022 18:34 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Dostalam oferte pracy :)
Dlugi byl proces rekrutacyjny i juz stracilam nadzieje ale jednak! Daleki dojazd ale moze sie uda przeniesc blizej w przyszlosci.
A mi kregoslup dokucza i boje sie teraz, czy dam rade bo praca jest tylko czesciowo w biurze, a duzo czasu w terenie (co mi sie bardzo podoba) i trzeba byc sprawnym. Jutro sie musze zapisac do lekarza od kregoslupow :|
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]