Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+bardzo chory;( [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 10:39 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

fiona.22 pisze:Może, któraś z fundacji mogłaby wystawić aukcje cegiełkową dla Kleksika, żeby zebrać pieniążki na virbagen.
Może ktoś zna kogoś, kto mógłby pomóc w taki sposób ?

ile kosztuje virbagen?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 05, 2011 10:50 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Kiedys rozmawialam z kasia86 na temat jej dwoch kotow bialaczkowych, odnioslam wrazenie, ze sa dosc stabilne :) i oczywiscie kiedys ta choroba je zabije, ale podobie jest w przypadku PNN, a kot mojej mamy zyje z ta choroba juz 7 lat.
Moge ja podpytac o leczenie jakie stosuje, ale w watku bedzie pewnie wiecej informacji...

Ile kosztuje ten lek ? Gdzie jest dostepny? Czy ten lek z Rosji jest polecany ? Osobiscie jestem zachwycona rosyjskim cykloferonem, wiec moze ten tez jest dobry ? Jesli tak, to moge sprobowac go sciagnac...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto kwi 05, 2011 10:51 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Kleksiu, jestem :( Będziemy walczyć o Ciebie

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto kwi 05, 2011 10:52 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Miodalik, jeśli w wątku osoby zorientowane potwierdzą, że należy go stosować, sfinansuję wymaganą partię. Chciałabym jeszcze wiedzieć, ile kosztuje ten drogi lek na v.
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 10:59 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Miodalik pisze:Kiedys rozmawialam z kasia86 na temat jej dwoch kotow bialaczkowych, odnioslam wrazenie, ze sa dosc stabilne :) i oczywiscie kiedys ta choroba je zabije, ale podobie jest w przypadku PNN, a kot mojej mamy zyje z ta choroba juz 7 lat.
Moge ja podpytac o leczenie jakie stosuje, ale w watku bedzie pewnie wiecej informacji...

Ile kosztuje ten lek ? Gdzie jest dostepny? Czy ten lek z Rosji jest polecany ? Osobiscie jestem zachwycona rosyjskim cykloferonem, wiec moze ten tez jest dobry ? Jesli tak, to moge sprobowac go sciagnac...

Cykloferon jak najbardziej może być, tylko na podniesienie liczby leukocytów nie wiem, czy wystarczy. Ja tabletki mam na wyczerpaniu, a ampułki kiedyś przesyłałam i się część potłukła, pomimo dobrego zapakowania. Próbowałam jeszcze ściągnąć, ale to było z Białorusi ściągane, a Łukaszka granicę zamknął i d...

Kasia86 podawała swoim koteczkom Virbagen, ale to jest niestety droga kuracja. 2 lata temu 1 ampułka kosztowała 3 stówy. Dla Kleksika potrzeba narazie 4 ampułek.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto kwi 05, 2011 11:07 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Nie jest dobrze.
Virbagen należy podawać przez 5 dni potem licząc od pierwszego dnia w 14 dniu znów przez pięć dni a potem w 60 dniu znów przez 5 dni.

Czyli trzy etapy pięciodniowego leczenia.
Na jeden etap pięciodniowy potrzebne będą dla kleksa dwie ampułki. Koszt jednej ampułki 350 zł 8O
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto kwi 05, 2011 11:10 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

czy już wiemy, że jest to lek, który Kleksowi może pomóc? W sensie, że już należy ten lek kupić?

EDIT:
na pewno będziemy potrzebować pomocy,
lek kosztuje bardzo dużo
potrzebujemy tez informacji o planowanej kuracji Kleksa, czyli co i w jakich ilościach i kiedy będzie potrzebne. Oczywiście w miarą, jak można takie rzeczy zaplanować.
Trzeba będzie poprosić którąś fundację o udostępnienie numeru konta na zbiórkę, bo akcja powinna wyjść poza forum.miau. Nie wyobrażam sobie, żeby rozszerzając zbiórkę na inne portale podawać numer prywatny. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi.

Czy ktoś mógłby zadeklarować, że pomoże mi prowadzić zbiórki pieniędzy? Samej będzie mi trudno, bo po pierwsze co dwie (trzy? cztery?) głowy to nie jedna, a po drugie będzie mi bardzo trudno czasowo.

Ja na początek pomyślałam o miau.pl i FB.
Ostatnio edytowano Wto kwi 05, 2011 11:16 przez Femka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 11:13 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

No niestety, tak myślałam :?
Na tę ostatnią serię są 2 miesiące, więc jakoś można zebrać, ale teraz?
Przecież to prawie 1,5 tysiaka :( Fiona, ściągaj narazie ludzki intron.
Do tego beta glukan i ten cykloferon też możesz podać.
Kleksik jest większy niż śp. Śnieżek, więc 1 tabletka wystarczy.
Bo u Rosjan jest wszystko na odwrót, chociaż w tym przypadku to dobrze.
Im większy (cięższy) kot, tym mniejsza dawka. Przy Virbagenie niestety odwrotnie.
Obowiązkowo trzeba aukcję zrobić. Przyszła mi do głowy 1 osoba, żeby podpytać, zaraz napiszę do niej.
I trzeba zrobić wydarzenie na FB - masz tam konto?

Erin

Post » Wto kwi 05, 2011 11:19 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Nie mam konta na FB niestety. Na 14 mam wizytę z Kleksikiem. Po powrocie będę szukała fundacji, która udostępni nr konta i ewentualnie pomoże finansowo.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto kwi 05, 2011 11:21 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

To zakładaj, a ja zrobię wydarzenie.
Zgłosiłam też Kleksika do Funduszu Immunologicznego.

Erin

Post » Wto kwi 05, 2011 11:27 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

fiona.22 pisze:Nie mam konta na FB niestety. Na 14 mam wizytę z Kleksikiem. Po powrocie będę szukała fundacji, która udostępni nr konta i ewentualnie pomoże finansowo.

Nie martw się FB, ja założę tam wydarzenie, biorę też na siebie błagalny wątek na miau.
Ty kombinuj z fundacją (ja też jedną zapytałam o możliwość udostępnienia konta, bo kasy to nam nie dadzą, nie mają) i koniecznie wypytaj wetkę o plan leczenia, żeby do wszystkiego przygotować się z głową.
No i głowa do góry. Zdobędziemy kasę.
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 11:40 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

Link do wydarzenia Kleksika na facebooku:

http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 7932205697

Erin

Post » Wto kwi 05, 2011 11:45 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

W czwartek Serotoninka da znać czy w weekend będzie jechała do Kielc. Jeśli tak to zamówimy interferon z Białobrzeskiej ten tańszy i na razie podamy.
Mam nadzieję, że na weekend już się uda :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto kwi 05, 2011 11:46 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

super :ok:
będzie na niego kasa?
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 05, 2011 11:54 Re: Historia cudu odnalezienia...Kleksio FeLV+ Potrzebna pomoc !

fiona.22 pisze:W czwartek Serotoninka da znać czy w weekend będzie jechała do Kielc. Jeśli tak to zamówimy interferon z Białobrzeskiej ten tańszy i na razie podamy.
Mam nadzieję, że na weekend już się uda :ok:

Super! :ok:

Erin

[poprzednia][następna]