DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 13:31

Mówiłam już, że to transseksualista :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro kwi 22, 2009 13:34

Oj tam! Czepiasz sie! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 23, 2009 2:23

Znów jakaś dzika pora. Ostatniej nocy spałam półtorej godziny, przedostatniej ani chwili, dziś też będzie z godzina lub dwie. Ciekawe, kiedy padnę... A może wcale nie padnę, może w jakiś nieprawdopodobny sposób wykorzystam zgromadzone 'rezerwy', skoro przez pół roku sypiałam zwykle po kilkanaście godzin na dobę :roll: ...? Okaże się.

W pracy OK i coraz bardziej mi się podoba, Godzilla wręcz kwitnąco :twisted: , siedem Drani też doskonale... Ale Bidek i Busia... :(
Bidonka ma kolejny nawrót stanu zapalnego pęcherza, znów siusia z krwią i płacze z bólu :( Cholera, dlaczego tego nie da się raz na zawsze wyleczyć, dlaczego co i rusz wraca, dlaczego furagina działa tak krótko :( ...?
A Busia.....
Byłyśmy dziś wieczorem na kontroli u dra Turosa. Zapytał, czy je, odpowiedziałam, że z własnej woli prawie nie, zajrzał jej do pyszczka... i zamarł z przerażenia :cry: A kiedy już odzyskał głos, powiedział, że ona musi mieć wyjątkowo słaby i niepotrafiący walczyć organizm, skoro w tydzień po zabiegu nie jest prawie nic lepiej :cry: Co prawda dziąsła odrobinkę zbladły i już nie krwawią, ale nadal wyglądają źle :( Powiedział, że co prawda trwalsza poprawa następuje przy tej chorobie po wyrywaniu zębów u mniej więcej połowy kotów - ale tuż po zabiegu (tj. np. w tydzień, jak u niej) prawie każdemu kotu się poprawia, dziewięciu na dziesięć... Busiaczek jest chyba niestety tym dziesiątym :crying:
Znów steryd 'na tydzień', ale Buśce te 'na tydzień' starczają już tylko na góra trzy dni :cry: , znów siedem strzykawek do domu z codziennymi porcjami antybiotyku, znów za tydzień kontrola...

Jest źle. Widzę to - bo trudno byłoby nie widzieć :( , lekarz też coraz wyraźniej mi to sugeruje, poza tym jakoś czuję :( ... A ona tuli się coraz mocniej, coraz smutniej i mocniej patrzy mi w oczy, bodzie noskiem po twarzy i po dłoniach...
Chyba została nam tylko jakaś naiwna nadzieja i wiara w cuda...

Nie chcę, nie mogę i nie zamierzam pogodzić się z TĄ myślą.

Znów będzie potrzeba morze kasy... Nie mam pojęcia kiedy i jaką dostanę pierwszą pensję, mam do pooddawania ludziom kilkaset złotych, z Bidzią też trzeba COŚ zrobić, trzeba zaszczepić Godzillę...
Dlaczego ja jestem taka niezaradna, taka nieodpowiedzialna, taka jakaś 'beztroska' w całej tej swojej 'nieznośnej ciężkości bytu'...? Dlaczego o nic nie umiem walczyć, zdobywać swego po trupach albo i nawet bez trupów :wink: :roll:...?

Zasypiam. Idę do mojej biednej Chudej Księżniczki :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw kwi 23, 2009 6:58

Qrczę, biedny Busiulek..Namęczy się. :roll:

Fajnie, że w pracy ok! :ok:

Bry poranne!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw kwi 23, 2009 8:19

Wielbłądzio,

odezwij się do mnie na priv - myślę, że mogę pomóc odnośnie Godzilli (szczepienia, sterylki itd) ;)
Próbowałaś Busiulka karmić papką Convalescence (w razie potrzeby mam 1,5 opakowania na stanie)?
pozdrawiam :)
norka
Obrazek Zapraszamy na naszego Facebook'a Obrazek

norka13

Od: Czw lis 08, 2007 14:09

Post » Czw kwi 23, 2009 11:19

Biedna Businka :(
Trzymam kciuki!!!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw kwi 23, 2009 12:17

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt kwi 24, 2009 5:49

Wczoraj padłam i spałam do rana.
Odezwę się w nocy, bo z pracy dziś raczej nie dam rady, kupa roboty :twisted:
Godzillla właśnie mnie napastuje :roll:
Buś nie je :(

A ja powoli powoli wracam do życia...

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 24, 2009 8:04

Wracaj Wielbłądku! :D :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 24, 2009 11:19

Patrzę na ten tytuł wątku i tak smutno mi się robi :(

Busiaczku! Walcz! Kciuki!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt kwi 24, 2009 11:27

Trzymam kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 24, 2009 13:41

:ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt kwi 24, 2009 13:54

A czy ona ma czymś smarowane te biedne dziąsełka?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt kwi 24, 2009 14:23

Wielbłądzio pisze:Dlaczego ja jestem taka niezaradna, taka nieodpowiedzialna, taka jakaś 'beztroska' w całej tej swojej 'nieznośnej ciężkości bytu'...? Dlaczego o nic nie umiem walczyć, zdobywać swego po trupach albo i nawet bez trupów :wink: :roll:...?

Zadaję sobie co dzień to samo pytanie, ale pocieszam się myślą, że mam eszcze trochę czasu na znalezienie dobrze prosperującej pracy :oops:
Kasiu, kciuki trzymam z całych sił. Kiedyś odbijemy się wreszcie porządnie od dna, będziemy świetnie zorganizowane i wykreslimy ze swoich słowniczków takie słowo jak "dług" :lol:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt kwi 24, 2009 17:11

Taaak, ja z całą pewnością będę kiedyś taką miliardziastą żyletą bizneswoman w szpilkach od Blahnika :twisted: :roll: :mrgreen:
Ale tylko do momentu, kiedy oszaleję już do reszty wskutek zakocenia (oraz zapsienia też pewnie) sobie na gęsto mojej wypasionej willi/pałacu wszystkimi dachowcami i kundlami, które staną mi na drodze... Bo jeśli pewnego pięknego dnia coś takiego jak aspekt finansowy przestałoby mieć decydujące znaczenie... i gdybym miała odpowiednie warunki lokalowe... :roll: :roll: :strach:
Co ja poradzę, że ludzi chorobliwie się boję, po ostatnich moich przygodach z pewnym duetem :twisted: boję się jeszcze bardziej... A zwierzę ZAWSZE jest szczere, zawsze kocha bezinteresownie, zawsze jest wierne i nie potrafi kłamać... I tyle ich potrzebuje pomocy...

Siedzę jeszcze w pracy, ale na własne życzenie, doopska mi się nie chce z fotela ruszyć :roll:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]