Moje koty - prosba o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2008 16:18

Ufff, właśnie była ciocia CoolCaty i znęcała się okrutnie nad kocim towarzystwem, każdemu, po sprawiedliwości, coś się dostało. Szczęśliwie obyło się bez ofiar w ludziach. Z trudem, bo głodne o mały włos mnie nie zjadły :roll:

Zawieszka została doszczepiona i za dwa tygodnie będziemy ją sterylizować. Zawieszka to jest mała złośniczka, ale kłucie zniosła spokojnie.

Dracul miał pobieraną krew w ramach kontroli nereczek. Dracul poraził nas swoim niespodziewanym bohaterstwem, żadnych łap, zero histerii, wyłącznie głebokie tygrysie pomruki. Ciocia obejrzała też paszczę potwora, paszcza ma się całkiem dobrze. O wiele lepiej niż ostatnio.

Rysia, tłuściutka i zadowolona, jednak nie lubi pobierania krwi. Bardzo pyskowała i stanowczo nie chciała obficie krwawić. Ale w końcu się udało. Dziąsełka ma brzydkie i czerwone. Została też obejrzana pod kątem gruczołów wokółodbytowych (bo zapach coś dziwny roztaczała wokół siebie). Gruczoły były zapchane więc dokonano paskudnej operacji wyciskania zawartości. Rysi się bardzo nie podobało, mnie też nie, bo cały czas jeszcze czuję ten zapaszek, mimo zdjęcia ciuchów i wymycia stołu w kuchni, jakoś mi się utrwalił w głębi, fuj!

Putita oddała krew profilaktycznie. Rok temu wyniki miała bardzo dobre. Ale ostatnio schudła, mam nadzieję, że to tylko stres związany z Rysią.

Wyniki dzisiaj wieczorem lub jutro, prosimy o kciuki :)

Poza tym znowu działa felliway, może tym razem zadziała? Ale będę go stosować dłużej. Generalnie nie jest miło, parkiet częściowo do wymiany (Draculek), a Rysia w ramach akcji - Puticie mówimy stanowcze nie, robi kupę pod moim łóżkiem :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw lut 28, 2008 16:35

No to ładny kocioł z balią :d
A zapaszek miodzio, :oops: wiem coś na ten temat, zazdraszczam :D
Długo znika :D
Pozdrawiam Koty i mojego ulubienca posikańca ślicznego :D
Kocham Koty :twisted: :love:

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Czw lut 28, 2008 16:40

Ulubieńca można przy kawce samodzielnie pogłaskać :)
Ale ptysiom mówimy stanowcze nie :twisted:

casica

Post » Czw lut 28, 2008 16:48

Jak nie ptysie, to co?
Ptysie są cudowne i jeszcze wam przyjdzie na nie chrapka :D
Ok, co w takim razie zamiast ptysi? :D
Kasiu na co słodkiego masz chęć, oprócz mych ust korali, oczywiście! :D :D

DowgarHill

Post » Czw lut 28, 2008 16:55

Renek, jak już obiecany jest ust koral to jakie jeszcze słodycze???
Nie mogę się przesłodzić przecież :)

casica

Post » Czw lut 28, 2008 17:04

Oj, bedą o nas plotki....a miałem trzymać język za zębami :oops:

DowgarHill

Post » Czw lut 28, 2008 19:06

To już jak będziecie się obżerać tymi ptysiami to pomyślcie wirtualnie o koleżance z drugiego końca Polski. :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lut 28, 2008 19:51

Jak bedziemy mieli jeszcze siłę! :D
Bo po tych ptysiach najwięksi wymiekają! :D
Ale obiecuję, że pomyslimy przed zjedzeniem , bo po to nawet trudno sobie własne imię przypomnieć :D
R.

DowgarHill

Post » Czw lut 28, 2008 20:05

Może zjemy za Twoje zdrowie??? I oczywiście pomyślimy :)

casica

Post » Pt lut 29, 2008 12:27

Wyniki właśnie mi omówiła dokładnie CoolCaty :1luvu: nie chcę zapeszać, ale nie jest źle.

Dracul mocznik 145, kreatynina 2,5, reszta w sumie w normie, może nie są to wyniki zdrowego młodzieńca, wypasionego "karka", ale też i On młodzieńcem nie jest. Nieeeee, nie ma co narzekać, oby tak dalej, oby wiele jeszcze lat kląć na zasikane podłogi i nie móc sobie kupic dywanu :) :ok:

Rysia - morfologia się znacznie poprawiła, biochemia ok, a poza tym samopoczucie kota jest wyraźnie lepsze. Wg CC jej organizm sobie radzi, więc nie podajemy nic, obserwujemy i za jakiś czas kontrolujemy.

Putita, moja babunia ukochana. Wyniki są w sumie ok, tylko podwyższona troszkę amylaza, więc będziemy łapać kupkę. Puti jest u mnie 14 lat, więc też już w wieku jest powaznym. Ale generalnie jej wyniki mnie cieszą, bo bardzo się o nią martwiłam w kontekście straszliwego stresu jaki przeżywa w związku z dokoceniem.

No i jeszcze..... Enola :roll: Ta ma wyniki bardzo dobre, ale zrobimy jeszcze tarczycę. Enola będzie miała osobny wątek, gdzie będzie opisana, pokazana i będziemy jej intensywnie szukać domku.

uffffffffffffffffffffffffff odetchnęłam przed chwilą
a teraz już znowu się denerwuję i mam tysiące pytań :roll: :twisted:

casica

Post » Pt lut 29, 2008 12:33

No to powiem ci, że to super wiadomość...masz rację, oby tak dalej.
Gratuluje! :ok:
A dywan to tylko masa odkurzania, nie kupuj,,, lepiej scierać siki z parkietu :D

DowgarHill

Post » Pt lut 29, 2008 13:12

Na wynikach krwi to ja się nie znam nic a nic.
Ale proszę się nie denerwować!

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 29, 2008 13:26

Najważniejsze, że wyniki nie są jakieś niepokojące.

Ja też musze w najbliższym czasie Lemurkowi zrobić, ale jak rozmawiamy z naszymi wetami, że się by przydało to zaraz myśl - tylko jak? Przecież jemu żeby krew pobrać trzeba "głupiego Jasia dać", bo inaczej makabra, a potem w ramach odwdzięczenia się to on znów zacznie robić na przedpokoju.

Zresztą nie dzieje się nic niepokojąceog (oprócz żarłocznego apetytu)więc dam mu jeszcze trochę odsapnąć, żeby zapomniał o chorobach. :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lut 29, 2008 13:34

zasiadam w kaciku tego watku i z zainteresowaniem zobacze spektakl pt. lapanie kupy na badania. Moge tez przyjmowac zaklady jakby co :lol: Mnie sie ta sztuka nie udala przez kilka dobrych tygodni, mimo podstepow, urlopow i takie tam.
I jeszcze chcialam z pewna taka niesmialoscia zapytac - skad sie wzielo imie Putita? :)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lut 29, 2008 14:09

Bardzo dobre wiadomosci. Gratuluje.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KRAWATKA KICIA BURASIA NIUNIUŚ

Pedro

Od: Nie lut 15, 2004 20:42

[poprzednia][następna]