Ojej ... :((
bardzo sie zmartwilam.
zo
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tosza pisze:Eukanuba tez niejadalnaale wymieszana z surową wołowina została liźnięta parę razy. Będę dalej próbować mieszania z mięsem, stopniowo zmniejszając ilość mięsa-kota ważące ponad 2 kilo można chyba troche wziąć na przetrzymania, co?
Femka pisze:Wołowina jest najgorszym rozwiązaniem w tego typu problemach.
Tosza pisze:Femka pisze:Wołowina jest najgorszym rozwiązaniem w tego typu problemach.
Dlaczego???!
Ona do tej pory jadła prawie wyłacznie surową wołowinę. I nie za bardzo chce zmieniac swoje przyzwyczajenia
. ten kurczak może być surowy, czy powinien byc gotowany?
Liwia pisze:Gocha, zanim pojdziesz to usiadz bo pewnie kupisz piers kurczacza:) A to blad moim zdaniem.
Piers z kurczaka: 21,5% bialka i 240 mg P. Wolowina - ta najczesciej kupowana czyli pieczen - zawiera 20,9% bialka i 204 mg P.
Kurze udo - 16,8% bialka i 196 mg P. Calkiem dobrze wyglada tez sklad zoladkow z kurczaka: 18,2% bialka i 135 mg P. Watrobka odpada - masa fosforu, o ile pamietam to sporo ponad 300 mg. Nie spodziewalam sie tez ze rybe znajde o dobrych parametrach ale jest: morszczuk: 17,2% bialka i 142 mg P.
Kaczka: 13,5% bialka i 149 mg P. Wieprzowina szynka: 18% bialka i 149 mg P. Krolik: 21% bialka i 183 mg P.
To tyle podstawowych wiadomosci - biorac pod uwage tylko dwa kryteria, mianowicie ze dieta musi byc niskobialkowa i niskofosforowa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 23 gości