Mysza ok, niestety muszę ją katować zastrzykami jeszcze półtora tygodnia, a w czwartek po świętach kolejne badania krwi.
Szczurek jest po kontroli, dziś miałam "bliskie spotkanie" z dr Sewerynem

Ogólnie rzecz biorąc jestem dobrej myśli

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Wojtek pisze:A czym i jak lukrujesz pigułki?
Jana pisze:Wojtek pisze:A czym i jak lukrujesz pigułki?
Lukier robię z cukru pudru i odrobiny wody, obtaczam (już podzielone jeśli trzeba) gorzkie piguły i zostawiam do zaschnięcia, co trwa chwilę. Bardzo mi sie ten sposób sprawdził, w przypadku Szczurka jest stanowczo skuteczniejszy od np. masła. Polecam.
Całeczka to jednak "lizak"Ze szwem niczego złego sobie nie zrobiła, ale intensywnie się liże po łapce, tam gdzie miała wenflon i po wygolonym brzusiu. Trochę sobie już naskórek pozdzierała a ja zastanawiam się co robić. Obandażować jej łapę i wsadzić znowu w kaftan?
Toż to okrucieństwo by było...
Yoasia pisze:Moje koty kochają serki topione np. taki w formie parówki, z szynką...to mi się w 100% sprawdza - rozdrobniam tabletkę i wymieszam z odrobiną serka i daję do zlizania...
Jana pisze:Yoasia pisze:Moje koty kochają serki topione np. taki w formie parówki, z szynką...to mi się w 100% sprawdza - rozdrobniam tabletkę i wymieszam z odrobiną serka i daję do zlizania...
No nie wiem czy udałoby się tak podać baytril albo eucorton - tylko dotknęłam językiem a dostałam skrętu gębySą przeokropnie gorzkie.
Szczurek zaś jest mistrzem podejrzliwości, on nie chce jeść nawet jeśli miseczka jest w innym miejscu, albo jeśli coś mu daję z ręki (wyjątek - surowe mięso), zawsze wietrzy podstęp. Jeszcze nigdy nie udało mi się przemycić lekarstwa w jedzeniu dla niego, nawet pasta odkłaczająca zmieszana z saszetką whiskasa nie przeszłaWącha, potrząsa głową, patrzy z wyrzutem i odchodzi z godnością pokazując mi, że nie z nim takie numery
![]()
![]()
kropka75 pisze:Na pastę to mi polecono pewien sposób. Okazał się być genialny.Trzeba pomalować kotu łapki
Zliże, bo musi...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości