Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76, 90, 96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2016 18:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

klaudiafj pisze::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Wkur.w :/ Właśnie się okazało, że nie zapłaciłam w grudniu rachunków na 2,5 tys zł. :201429 :201427 A tak się cieszyłam, że święta nam tak lekko przeszły :/ I jeszcze kupiłam skaner na dokładkę i urządziłam sylwestra - za co?! a no między innymi za te rachunki. A do tego zdążyłam już zrobić kolejną paczkę w zooplusie :evil: M. mnie opierdzielił, że nie radzę sobie z rachunkami i że wydaje kasę, której jeszcze nie ma. Nie wiem jak to się mogło stać :roll: Ale stało się i ja stałam się teraz skompromitowaną żoną :placz:
Zdarzają Wam się takie akcje? pewnie nie...

spokojnie Klauduś, spokojnie
ja też tak mam :mrgreen:
TZ ciągle mnie opitala że nie umiem kasy trzymać :evil:
a tam od razu skompromitowana :evil: no po prostu zapomniałaś i już, każdemu się zdarza :ok:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw sty 07, 2016 18:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Nie mamy zaległości, bo już zapłacone... choć ciut trzeba było wyciągnąć ze tzw. skarpety ;p Założyłam sobie właśnie zeszyt na rachunki. U nas firma jest na mnie, więc ja płacę część rachunków i raz do roku zdarza mi się nawalić ;p Styczeń miał być lekki a jeszcze się dobrze nie zaczął a już jest ciężki :/
Agusiu mój też właśnie tak się zachowuje :) I on jest doskonały, bo jemu się nic takiego nie przydarza - tylko, że jakoś szybko raczy zapomnieć jak płaci za zakupy a zawsze jakiś towar zostawi przy kasie, albo jak gubi kaskę, albo dokumenty, albo klucze :evil: ja nic takiego nie robię ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sty 07, 2016 21:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

klaudiafj pisze:Nie mamy zaległości, bo już zapłacone... choć ciut trzeba było wyciągnąć ze tzw. skarpety ;p Założyłam sobie właśnie zeszyt na rachunki. U nas firma jest na mnie, więc ja płacę część rachunków i raz do roku zdarza mi się nawalić ;p Styczeń miał być lekki a jeszcze się dobrze nie zaczął a już jest ciężki :/
Agusiu mój też właśnie tak się zachowuje :) I on jest doskonały, bo jemu się nic takiego nie przydarza - tylko, że jakoś szybko raczy zapomnieć jak płaci za zakupy a zawsze jakiś towar zostawi przy kasie, albo jak gubi kaskę, albo dokumenty, albo klucze :evil: ja nic takiego nie robię ;)

Mnie się też zdarza płacić na tzw ostatnią chwilę ale macie rację nasi niby akuratni a stale coś zostawiają, mój ostatnio zostawił mięso dla kotów, na szczęście kupuje stale
w tym samym sklepie to go tam znają i mięsko czekało :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sty 07, 2016 21:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Oj wszyscy maja ten styczen taki...

Mi sie zdarzylo w 2 strone... przy przeprowadzce zaplaclam 2x czynsz w nowym mieszkaniu. Raz przed przeprowadzka, raz zaraz po... :D

Zakrecone czasmai jestesmy :D no coz zdarza sie :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt sty 08, 2016 0:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

A ja robię jeszcze inaczej .
Do kwietnia płacę komorne co miesiąc. W kwietniu spółdzielnia rozlicza nas za centralne ogrzewanie i zawsze są jakieś zwroty. Wtedy płacę kwietniowe komorne normalnie i dopłacam różnicę do nadpłaty a od maja znów regularnie płacę za komorne tyle że w maju za czerwiec, w czerwcu za lipiec itd. W grudniu mam lajcik bo nie płacę za komorne.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sty 08, 2016 11:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

A co to komorne?
Dziś Tosia powoli się wycisza - co dzień krzyczy z mniejszą siłą. Jak biorę na ręce Tosie to czuć że sie zaokrągliła - nie wiem czy to wynik tego, że ciągle rośnie czy tego, że jest na diecie RC dla maluszków do 4 m-cy. Kitusia też coraz okrąglejsza, ale obie wtranżalają jakby im miało braknąć :)
Paczka z zooplusa już 2 razy przysyłała mi powiadomienia, że paczka przekazana kurierowi a u kuriera pisze, że paczka nawet nie odebrana przez kuriera - uwielbiam te ich zabiegi nakręcające oczekiwanie.

klaudiafj

Post » Pt sty 08, 2016 11:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

klaudiafj pisze:A co to komorne?
Dziś Tosia powoli się wycisza - co dzień krzyczy z mniejszą siłą. Jak biorę na ręce Tosie to czuć że sie zaokrągliła - nie wiem czy to wynik tego, że ciągle rośnie czy tego, że jest na diecie RC dla maluszków do 4 m-cy. Kitusia też coraz okrąglejsza, ale obie wtranżalają jakby im miało braknąć :)
Paczka z zooplusa już 2 razy przysyłała mi powiadomienia, że paczka przekazana kurierowi a u kuriera pisze, że paczka nawet nie odebrana przez kuriera - uwielbiam te ich zabiegi nakręcające oczekiwanie.

Nie płacicie komornego za mieszkanie, czynszu jak kto woli ????
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sty 08, 2016 11:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Czynsz płacimy :)

klaudiafj

Post » Pt sty 08, 2016 11:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

klaudiafj pisze:Czynsz płacimy :)

A u nas się na to mówi komorne.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sty 08, 2016 11:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Zooplus stał się bardzo popularny ostatnimi laty, dużo osób korzysta. A dość niesłowni są z tego, co czytam, szczególnie jeśli się nie płaci za pobraniem (co jest droższa opcją) :? Mają aż tak konkurencyjne ceny do Krakvetu czy Animalii (czy Kuchni Pupila), które były na topie kiedy ja zamawiałam jedzenie przez Net (a nei było nigdy żadnych problemów)?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sty 08, 2016 12:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Ja zamawiam z opłatą 14 dni po to by znowu zapomnieć zapłacić, co też mi się zdarzyło miesiąc temu :mrgreen: Ale dzięki temu nie czekają na kaskę i robią paczkę od razu. To nie jest niesłowność tylko w systemie mają źle zatytuowane maile - nieprecyzyjnie - trzeba czytać co pisze w środku dokładnie a nie po łebkach. I tak się zdziwiłam, że paczkę już przygotowali dla kuriera - bardzo szybko tym razem.
Zooplus jest najlepszy, bo ma bardzo duży wybór. Odwiedzam różne sklepy w sieci i w każdym czegoś brakuje. Tylko zooplus i stacjonarny Kakadu zawsze mają to czego potrzebuje :)

Sprawdzam jeszcze raz - status wysłane! śledź w gls - sledzę w gls a tam - przesyłka jeszcze nie przekazana :roll:

klaudiafj

Post » Pt sty 08, 2016 12:23 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Doberek!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 08, 2016 14:43 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

kalair pisze:Doberek!

Doberek :)

Rujka sobie od nas poszła :) Czasem Tosia po cichu ze dwa razy coś zaskrzeczy, ale już wróciła do normalności a w domu cisza i spokój. Po raz kolejny wetka się nie myliła. Wieczorek jeszcze może być trochę głośny, ale wyraźne wyciszenie już widać :)

klaudiafj

Post » Pt sty 08, 2016 15:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Witamy :mrgreen:
No , cóz , to wszystko wynika z zabiegania . Czasem się coś dopłaci , czasem niedopłaci . ja dwa razy zapłaciłam za prad :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sty 08, 2016 16:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Tosia dorasta ☆

Ach zapomniałam Wam powiedzieć jak ja dzisiaj spałam :mrgreen:

Śpię sobie, a do mojego łozka przychodzi Tosia, robię jej wygodny dołeczek na kołderce, ona się układa, przykrywam kocem i sama próbuję się umościć. Nie umiałam na boku wytrzymać to się obróciłam na drugi bok, a Tośka jeszcze bardziej wcisneła mi się w plecy. Dobra, nie nowość. Zamykam oczy, zasypiam a tu ktoś łapką trąca kołdrę - patrzę Marysia. Dobra! Nie nowość. Dźwigam kołdrę, ale to nie to, więc układam nieprzytomnie gładko pościel (bo Marysia lubi na prostym a nie w dołeczku leżeć), Marysia sie kładzie, doopą odwraca i wciska w mój przód. Leże zaklinowana pomiędzy dwoma kotami i jest mi ciasno a do dyspozycji jeszcze 3/4 łóżka :twisted: Przykryłam jedną i drugą kocem i zasnęłam jak śledź. I to jest nowość!

Bo jak nie było Tosi to spałam z MArysią jak z dzieckiem, Marysia miała normalnie głowę na podusi, ciałko pod kołderką, obok ja głowa na podusi, reszta pod kołderką i musiałam pilnować, żeby nie odkrywać MArysi. Jak przyszła Tosia to Marysia się obraziła i spałam tylko z Tosią. A teraz Marysia się odbraziła na dobre i śpię z dwoma dziewczynami :mrgreen:

Nad ranem się obudziłam, a tu już żadnej panny nie było :ryk:

Oo to ja :D Tylko ja już dawno nie sypiam z m. :D On twierdzi, że nie może się z nami wyspać, bo się za dużo dzieje w nocy - tj. chodzenie, bieganie, skakanie po szafie i po łózku, kuweta itd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 08, 2016 17:34 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

[poprzednia][następna]