Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 15, 2015 20:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Ja z mama jak z przyjaciółka :mrgreen:
O wszystkim i o niczym :mrgreen:
Kazdy z moich znajomych mowi ze mam "klawą mamę" :mrgreen:
Cieszę sie ze z Twoja juz jest w sprawach kocich jest okiiii :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lip 15, 2015 23:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Ooo,nowy wąteczek :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lip 16, 2015 0:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

klaudiafj pisze:Trochę się narobiłam - ze wszystkich drzwi z listewek musiałam jednak zdrapać klej, bo farba na to nie łapała. 8 stron drzwi.
Teraz zrobiłam obiad i czekam aż się ugotuje a obiad pyszny - PATISON <3 w panierce, pire z ziemniaczków i buraczki :)
Jak zjem to maluję te listewki przy szybach i już teraz mogę Wam powiedzieć, że drzwi prezentują się pięknie, jakby zawsze były białe :) Prawie już wyglądają tak http://www.obi.pl/decom/product/Classen_Skrzyd%C5%82o_drzwiowe_Classic_Delta_bia%C5%82e_90P/4737961 - i to wszystko kosztem 30 zł za drzwi zamiast 600 czy ileś za wymianę tych które mam :D Mężowi zaoszczędziłam - maż powiedział - dziękuję! :D

Jestem też mega zadowolona, bo dzwoniła moja mama żeby zaprosić nas na urodziny i chyba przegryzła już trzeciego kota, bo wypytywała o niego i się cieszyła! I powiedziała, że ślicznie się Tosia nazywa i też powiedziała, że się trzema kotami zajmie :D Kochana jest :ok: Na pocieszenie dla niej powiedziałam jej, że za rok mogę pomyśleć o dziecku :D Ogólnie super rozmowa :)

Mireczko to Tosia pasuje do Marysi, bo Marysia też by chętnie się kręciła po podłodze na plecach z kawałem wołowiny wielkości myszki :) Ponoć w nocy indyk zniknął :)
ja patisona chyba tylko raz jadlam w gosciach.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lip 16, 2015 8:14 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Milego dnia!
ale ten czas leci, to już za chwile :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lip 16, 2015 9:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Doberek! Patisonki są zmaczne. Ja robiłam krojone w plastry, panierowane, [czyli jak Ty Klaudia?!]i usmażone. Bardzo dobre! :ok: :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 16, 2015 9:48 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Hej Dziewczynki :)

Martuś nie wyobrażam sobie u mojej mamy moich trzech dziewczynek ;) No ale, zobaczymy. Może pojadą w odwiedziny :) We wrześniu tu już nie będę się tak bać, że okno otworzą na full, bo to nie będą już śmiertelne upały. Choć jest szansa, że nie otworzą nawet w upały, bo przecież wiedzą, że nie mogą - ale... nigdy nie ma 100% pewności ;) A nie, zapomniałam, że do września Tosia będzie za mała, żebym ją mogła gdzieś dać na jedną noc. Najwyżej brat tu przyjedzie. :)

Aniu polecam gorąco patisona. Jak taki znajdziesz to wbij paznokieć w skórkę - jak wejdzie to znaczy, że da się obrać, bo czasem zdażają się tak nienaturalne, że nie da się nawet wbić siekiery. Potem obieramy, w panierkę i smażymy - pychaaa. :)

Ooo Myszolandia zjechała już z turnee po kotach polskich :D :ryk:

Cześć Bożenko :) My tak jemy też wszystko inne - kabaczki, bakłażany, cukinie (te dwa ostatnie trzeba osolić przed smażeniem, żeby puściły sok).

Dziś zrobię zupkę jarzynową-grochową i maluję ostatecznie drzwi. Mąż przyklei opaski i usuniemy wykładzinę. Iiiiiiiiii drzwiczki dla kota już są :D http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4893/trixie-drzwi-dla-kota-freecat-de-luxe-element-do-tunelu.jpg (pokazałabym moje, ale to jak mój m. sie popisał przy wycinaniu otworu jednak nie jest na Wasze delikatne spojrzenia. Ja prawie go skopałam za to co zrobił, jak zniszczył drzwi, teraz będzie je naprawiał :/
Na razie usunęliśmy tą szybkę, bo Kituś siedziała w zamkniętej łazience i piszczała, że nie umie wyjść. Muszę ją przepchać przez nie to się może nauczy. Ale jak nie ma drzwiczek to ona ciągle wchodzi i wychodzi z łazienki. Wreszcie mogą być drzwi zamknięte a kot się może przetwierać. Nawet Marysia jak są drzwi otwarte to przechodzi przez dziurę na drzwiczki. Zaraz pomaluje ostatni raz te drzwi i kratka będzie na stałe. Kitusia podczas jednego mojego krótkiego posiedzenia na toalecie potrafiła 10 razy wejść i wyjść :evil: Zero prywatności miałam. A teraz wchodzi i wychodzi jeszcze częściej bo fajnie się przechodzi przez otwór w drzwiach :twisted:
|Nie wiem dlaczego wcześniej na to nie wpadłam! :mrgreen:

A w ogóle widziałam jak Kitul zrobiła do kuwety i już zaczęła drapać po tapecie, ale zobaczyła, że się na nią patrzę to spuściła głowę i pokornie zaczęła drapać kuwetę :ryk:

Jutro musze jechać do leroja przed urodzinami mamy, może kupię tą płytę plexi do zamontowania na ścianie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 16, 2015 10:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Robota pali Wam się w rękach :)
Kocie drzwiczki to bardzo fajna sprawa. Przypomniałaś mi, jak mój pies przez taką przechodził. Miał za dużą klatę, więc by się zmieścić przepełzał bokiem (mieliśmy podłużną, nie kwadratową) :mrgreen: Uśmiech pyska, kiedy Mu się udało - bezcenny. Choć, jak będzie kociątko, to uważaj na klapkę, bo potrafi przyciąć łapkę, jeśli kocię się w połowie rozmyśli i cofnie (no chyba, że klapka nie jest sztywna, tylko elastyczna/miękka?). U mnie się tak przydarzyło.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw lip 16, 2015 10:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Aia nie montuje tej klapki na razie. Zamontuję na zimę, jak będą przeciągi. Ta klapka jest sztywna, ale gładko chodzi w jedną i drugą stronę. Też się bałam co będzie jak kot zechce się wycofać... Na razie kotom bardzo się ten pomysł z okienkiem w drzwiach spodobał :)

A tu Tosia z dziś - pozwoliłam sobie zacytować z wątku Mireczki - Mirka napisała, że Tosia to łobuz
mir.ka pisze:Z Tosi robi się łobuz, nie jest tak jak Fuksik, któremu dałam zabawki i grzecznie się bawił. Małej juz sie spodobało zeskakiwanie z wersalki, wczoraj wieczorem nie zdążyłam w porę jej złapać i uciekła mi za meble, skąd nie chciała wyjść, bo bardzo jej się podobało jak ją próbowałam wywabić myszką i laserkiem.

mir.ka pisze:mała łobuziara :201461
Obrazek

Obrazek

Tosia będzie pasować do bytomskich łobuzów :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 16, 2015 10:32 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

klaudiafj pisze:Aia nie montuje tej klapki na razie. Zamontuję na zimę, jak będą przeciągi. Ta klapka jest sztywna, ale gładko chodzi w jedną i drugą stronę. Też się bałam co będzie jak kot zechce się wycofać... Na razie kotom bardzo się ten pomysł z okienkiem w drzwiach spodobał :)

To dobrze. Moja kocica z głową używała drzwiczek i przechodziła normalnie podważając klapkę głową. Za to kocurek miał 2 komórki mózgowe i wpierw pchał łapę, potem głowę. Raz właśnie się rozmyślił, cofną się, klapka opadła i przycięła Mu paluszki, między drzwiami a klapką. Szczęście się nic nie stało, ale pisk przerażający i na dodatek nie mogłam Go uwolnić bo łapka się zaklinowała (5 zawałów na raz przeżyłam)

PS
Ależ Tosia ma długi ogon 8O :D

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw lip 16, 2015 10:50 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

No to Tosia przyjedzie na nowe gotowe mieszkanko :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 16, 2015 10:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

i zacznie swoje poprawki :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 16, 2015 11:04 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Oj bedzie sie dzialo jak przyjedzie hyhy. :D
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lip 16, 2015 11:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

mir.ka pisze:i zacznie swoje poprawki :lol:

No przecież będzie musiała sobie dopasować :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 16, 2015 11:08 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

anulka111 pisze:Oj bedzie sie dzialo jak przyjedzie hyhy. :D

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 16, 2015 11:45 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - 29.07 przyjedzie Tosia od mir.ka

Tosia łobuziak?.. Tosie chyba tak mają :P :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]