"I tak człowiek trafił na kota..." II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 20, 2013 21:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Godzinę temu odeszła moja kotka...miała 16 lat..ale na chorą nie wyglądała..chodziła się załatwiac na zewnątrz...wychodzę na fajkę patrzę a ona leży jakby spała..ale nie spała:(

Dark777

Od: Pt kwi 12, 2013 17:35

Post » Wto maja 21, 2013 4:51 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Dark777 pisze:Godzinę temu odeszła moja kotka...miała 16 lat..ale na chorą nie wyglądała..chodziła się załatwiac na zewnątrz...wychodzę na fajkę patrzę a ona leży jakby spała..ale nie spała:(

Bardzo Ci współczuję - 16 lat - piękny wiek dla kici.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto maja 21, 2013 5:02 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:MB und Ofelczasta.

Hehehe... :wink:

...muszę szybko "wypchnąć" malucha. Czy jest ktoś, kto marzy o czarnym małym kotku? Albo ma chętnych na takowego? Albo ma miejsce w dt?

I paczpani co się nawyrabiało! :ok: :piwa:

Obrazek
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pt maja 24, 2013 20:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Współczuję Dark. :cry:
Ja mam chyba obsesję. Macam swoje śpiące spokojnie kocury, sprawdzam czy ciepłe i słucham czy oddychają...
-----------------------------------------------------------------------------------
Dzień wiekopomny.
Marutek dziś polizał mnie w nos! Z własnej inicjatywy! Z każdym dniem staje się bardziej "kontaktowy". Rzadko już się odsuwa na widok wyciągniętej ręki. Natychmiast po dotknięciu zwija się wokół dłoni niczym bura sprężyna, jakby chciał dotknąć największą powierzchnią. Zasypia wystawiając brzuszysko do czochrania, czasem tuż obok mojej twarzy. Mruczy, mruczy mruczy... Bywa, że z tej emocji demonstruje swą trąbkę, albo raczy mnie obfitą bombą gazową. No cóż, uczuciowy z Niego gość. :wink:
I Odik już się przyzwyczaja i Go tak nie leje. Dziś spali przytuleni, aż się zdziwiłem.
To wspaniałe, zobaczyć jak wycofany i zapewne porzucony niegdyś kot zdecydował się jeszcze raz zaufać. A zaufania kota nie kupuje się w markecie.
Świetna robota Avian! Świetna! :1luvu:
-----------------------------------------------------------------------------------
I jeszcze jedna dobra wiadomość. Dziś, w stołówce zjawił się Albertopodobny "Buranio". Nie było go całą zimę. Już źle myślałem. Niestety - dzika dzicz - "daje w długą" od spojrzenia. Dystans od człeka minimum 10 m.
Ostatnio edytowano Sob maja 25, 2013 8:13 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt maja 24, 2013 20:23 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Dark777 pisze:Godzinę temu odeszła moja kotka...miała 16 lat..ale na chorą nie wyglądała..chodziła się załatwiac na zewnątrz...wychodzę na fajkę patrzę a ona leży jakby spała..ale nie spała:(

Ja też współczuję smutne to jak odchodzi przyjaciel [*]

Villen gratuluję postępów :piwa:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt maja 24, 2013 21:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villenie, gratulacje z powodu wylizanego nosa :wink:
Chociaż nie wiadomo, czy jeszcze tego nie pożałujesz :wink: . Jak Ofelia była miaulątkiem, rano gryzła mnie w nos żebym wstała i zaserwowała śniadanko. A peeling nosa i całej twarzy robiła mi regularnie. Jak chciałam cofnąć gębusię, to potrafiła mi wbić pazury koło uszu i przytrzymać, no bo jak to można przerywać sesję kosmetyczną :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob maja 25, 2013 8:10 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

...potrafiła mi wbić pazury koło uszu i przytrzymać, no bo jak to można przerywać sesję kosmetyczną.

Jejj! To jakiś Hannibal Lecter jest! :ryk:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob maja 25, 2013 8:21 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

A jakoś nikt mi nie wierzy, że Ofelia jest "groźmną kotą" :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob maja 25, 2013 12:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Eksterminuję gada! Obedrę z futra - na mopa się przyda. Wiedziałem, wiedziałem, że to kiedyś nastąpi! Od zawsze intrygowały go wysuwane z kompa tacki na płytę, i te otwierane, pod klapką w CD też. Zafascynowany ich ruchem oglądał, wsadzał nos, obmacywał, próbował... Zamykałem starannie. Ale w końcu dał radę. Znalazł ten przycisk. Cichcem otwarł odtwarzacz i po chwili zobaczyłem Pana Kota pracowicie wydrapującego ze środka laser. Pieprzony Einstein. No i stereo, póki co, nie będzie. :evil: Będzie nowy mop. Tylko kij od szczotki kupię. To mu wetknę. Ale na razie idę po :piwa: , może mi po nich przejdzie. Wrrr.

- Mmmruiii. Przejdzie Ci...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob maja 25, 2013 13:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

O.
:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob maja 25, 2013 13:37 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

A oto winowajca, który pozbawił mnie Mozarta.

Obrazek

Pięknie skluszczony. (Nie mylić ze "skruszonym"! To nie pies.) I jeszcze jakby sfochowany.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Sob maja 25, 2013 13:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Po co Mozart, jak masz futra :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 25, 2013 15:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Einstein- Mozart 1:0 :mrgreen:

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Sob maja 25, 2013 15:08 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

E tam. Z YT sobie posłuchaj. Ja to uskuteczniam od lat ;-)
Albo pośpiewaj sobie eee, Mozarta. Czepiasz się kota, ot co :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob maja 25, 2013 15:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

I następny napęd kup szczelinowy, zamiast z wysuwaną tacką 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]