Morris i Rico... kociowakacje-instrukcja dla laików str.27.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 29, 2013 22:51 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Pewnie nie pocieszy Cię że Śląsk i Zagłębie też cierpi na powrót zimy? Ze śniegiem, który sypał jak głupi, stopniał i zamarzł dając milion możliwości trenowania równowagi? :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 29, 2013 23:04 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Pogoda daje się we znaki. Widzę nawet po kotach jak reagują na każdy promyk słońca - mogą spać w najdalszym zakamarku, a jak pokazuje się słońce to od razu obaj siedzą na parapecie i dopiero wtedy widać, że żyją. Wszyscy potrzebujemy wiosny i to bardzo! :crying:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt mar 29, 2013 23:13 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

ewexoxo pisze:Pogoda daje się we znaki. Widzę nawet po kotach jak reagują na każdy promyk słońca - mogą spać w najdalszym zakamarku, a jak pokazuje się słońce to od razu obaj siedzą na parapecie i dopiero wtedy widać, że żyją. Wszyscy potrzebujemy wiosny i to bardzo! :crying:

Ja już mam depresję zimową :twisted: a na śnieg nawet już patrzeć nie mogę, dzisiaj jak zobaczyłam co się dzieje, to się załamałam :twisted:

no gdzie ta WIOSNA??? też się domagam!!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob mar 30, 2013 8:01 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Obrazek

Wszystkiego najlepszego - dużo zdrowia, radości, pieniędzy i pogody ducha na te Święta i po nich życzą Wam Alienor i ferajna :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 30, 2013 12:05 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Obrazek

Zdrowych, radosnych świąt życzy lillua z ogonkami!!
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Wto kwi 02, 2013 10:19 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Dziękujemy wszystkim za życzenia :1luvu: Święta przeżyliśmy w piątkę, tzn. ja, TZ, Morris + Maks i Nuta (2 psy teściów, którymi przez miesiąc się zajmujemy z powodu ich wyjazdu). Rico niestety był nieobecny. Całe 3 dni przespał w koszyczku :roll: Wstawał jedynie do kuwety, do jedzenia trzeba było go wyciągać i dostawiać do miski. Od wczoraj dopiero zaczął dawać oznaki życia i można było z nim "porozmawiać" (jak to z Rico gadułą) :wink: Dzisiaj dalej śpi, ale już jest kontaktowy i przestał kichać. Jeszcze chyba 2 dni antybiotyku zostało.
Nawet Morris mu odpuścił, choć próbował kilkukrotnie zaczepiać do zabawy.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto kwi 02, 2013 10:48 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Rico, zdrowiej nasz wspaniały chuliganku :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Morrisek mądry, broń (czyt.zabawę) zawiesił :wink: :D :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 02, 2013 22:16 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Rico oficjalnie wrócił do żywych. Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni sam domagał się papu a wieczorem przyszedł do TZa na kolana porzucając świąteczny koszyczek. Jedyny problem jest z Morrisem, który jest nie wybiegany i trzeba go codziennie pogonić :roll: Ale dajemy radę i czekamy na wiosnę :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro kwi 03, 2013 5:02 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Uff, Rico, ale się przechorowałeś ... teraz szybko nabieraj sił i baw się ze stęsknionym Morrisem :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro kwi 03, 2013 8:25 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Bylebyśmy zdrowi byli my i futra nasze, to nawet z zimą sobie damy radę :ok: :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Śro kwi 03, 2013 9:50 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Dzisiaj od rana trwają gonitwy. Rico ma sporo do odrobienia :wink: Futra chodzą i się nawołują, a później polują na siebie.
Zasiałam wczoraj rzerzuchę i nową porcję owsa. Poprzednia nie miała szans wyrosnąć, bo Rico kosił na równo z doniczką jak tylko pojawiło się cokolwiek zielonego :evil: Liczyłam na to, że jak będzie już cieplej, bez nocnych przymrozków to postawię doniczkę na balkonie, na półce poza zasięgiem Rico, a tu w nocy... SPADŁ ŚNIEG! :crying: :crying: :crying: :crying:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro kwi 03, 2013 22:07 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

ewexoxo pisze:Dzisiaj od rana trwają gonitwy. Rico ma sporo do odrobienia :wink: Futra chodzą i się nawołują, a później polują na siebie.

W okresie świątecznym nie zaglądałam, ale to może i dobrze - nie musiałam się martwić :wink:
Cieszę się, że już koty zdrowe :D :ok:

Spóźnione życzenia poświąteczne dla całej gromadki :)
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 04, 2013 10:28 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

ksb pisze:
ewexoxo pisze:Dzisiaj od rana trwają gonitwy. Rico ma sporo do odrobienia :wink: Futra chodzą i się nawołują, a później polują na siebie.

W okresie świątecznym nie zaglądałam, ale to może i dobrze - nie musiałam się martwić :wink:
Cieszę się, że już koty zdrowe :D :ok:

Spóźnione życzenia poświąteczne dla całej gromadki :)

Dziękujemy za życzenia :1luvu: Czasem zdecydowanie niewiedza jest lepsza :wink: Jednak u nas już chyba wporządku. Przy wczorajszym ostatnim zastrzyku Rico już wrzeszczał i TZ dość mocno trzymał go, co jest oznaką powrotu do normalności. Gonitwy są już na porządku dziennym, choć standardowo przeważa spanie, obijanie się oraz płacze i jęki w sprawie pustej miski.

PS. Tej nocy znowu padał śnieg! Za oknem biało... zastanawiam się nad pomalowaniem śniegu na zielono :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro maja 29, 2013 17:40 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

Co słychać u moich ulubionych chłopaków?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro maja 29, 2013 20:23 Re: Morris i Rico... Rico ma katar :( Domagamy się wiosny!

No właśnie - pojawiasz się w innych wątkach a u siebie ani słowa? Wiem, że było ciężko - ale daj znać co u Was :ok: .

Alienor

[poprzednia][następna]