Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 15:12 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ich mądrość mnie przerasta :oops: .
Fiodor nauczył się wyłączać dekoder sat. Tzn. od dawna wyłącza, ja dopiero wczoraj odkryłam czemu telewizor sam się wyłącza.
Ratunku. Dentysta mnie dziś czeka :strach:
Boję się. Pracuję po łebkach, bo na niczym nie mogę sie skupić :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lis 28, 2012 15:30 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Ich mądrość mnie przerasta :oops: .
Fiodor nauczył się wyłączać dekoder sat. Tzn. od dawna wyłącza, ja dopiero wczoraj odkryłam czemu telewizor sam się wyłącza.
Ratunku. Dentysta mnie dziś czeka :strach:
Boję się. Pracuję po łebkach, bo na niczym nie mogę sie skupić :roll:

czyli jednak Fiodek to elektryk, może by wpadł do mnie na kontrolę przewodów elektrycznych?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lis 28, 2012 16:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dentysta też człowiek :mrgreen:

Nie jest mądra, nie jest wielka [w sensie wzrostu czy wręcz przeciwnie?] , ale za to jaka skromna... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 29, 2012 14:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

JolaJ pisze:czyli jednak Fiodek to elektryk, może by wpadł do mnie na kontrolę przewodów elektrycznych?

Nie, na szczęście nie interesuje się kabelkami. On tylko sobie biega po dekoderze. A że waży prawie 6 kg to coś tam przesuwa i kabelki sie odłączają. Same oczywiście.

Śniło mi się, że ktoś mi siatki w oknach poprzecinał :strach:

Paczka zooplusa dotarła-to jednak było duże zamówienie :oops:

morelowa pisze:Dentysta też człowiek :mrgreen:

A to akurat nie wiem czy dobrze :roll: . Bo skoro to człowiek to może mieć sadystyczne zapędy...
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 29, 2012 19:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nie ma to jak kot ,który w środku nocy stanie na pilocie od TV i go włączy :mrgreen: .
Wyskoczyłam z łóżka na baczność bo nie wiedziałam co się dzieje :roll:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lis 29, 2012 19:41 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

MalgosiaZ pisze:Nie ma to jak kot ,który w środku nocy stanie na pilocie od TV i go włączy :mrgreen: .

:lol: :lol: Dokładnie.
Ja też ostatnio miałam tę przyjemność, byłam totalnym szoku, obudził mnie jakiś gadający facet i dziwne błyski, ale kompletnie nie wiedziałam o co chodzi, kto gada i skąd to światło skoro jest noc ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw lis 29, 2012 21:14 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

:ryk:
Nie wierzyłam, że to kiedyś powiem, ale wychodzi na to, że ja mam grzeczne koty 8O .
Moje jedynie wyłączają TV.
Aha, Maurycy ma chyba słaby słuch, bo często podgłasza TV i to bardzo :twisted: Albo przełącza z HDM1 na 2- za pierwszym razem dlugo nie mogłam dojść do tego, co się stało i jak głupek gapiłam sie na czarny ekran TV i na pilota :oops: .

Karola, Ciebie interesowało ( i Broszkę też :) ) więc piszę- Feringa to klasyczna puszka. Konsystencją przypomina animondę carny, catz finefood czy granatapet - taka gruba mielonka, odrobina galaretki, wyczuwalne chyba podroby. Maurycemu smakowalo tak jak każda inna puszka, czyli bardzo. Bardziej wybredny Fiod zjadł z większym zainteresowaniem niż inne puszki. Obaj zjedli ze smakiem, ale bez jakiegoś super wielkiego entuzjazmu.
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lis 29, 2012 22:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dzięki :) . Zamówię przy najbliższej okazji Feringę na spróbowanie. Moje też nie są wybredne, więc pewnie zjedzą ;) .
A co tam jeszcze testujecie z zoo+ ? ;)

karola7

Post » Czw lis 29, 2012 22:48 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Testujemy to, czego nie znamy: Grau bez zbóż i Terra Faelis.
Zastanawiałam się też nad karmami Bio (Hermmans, Dyfu i cos tam jeszcze), ale zrezygnowałam, bo one są chyba tylko uzupełniające (?). Chyba, że nie są?
Zamówiłam też trochę znanego mi jedzenia, i trochę do podziału z innymi kotami. I wyszła z tego jakaś kosmiczna paczka :wink: .
Oczywiście najfajniejsze z tego wszystkiego jest pudełko :mrgreen: .

Maurycy właśnie mówi mi, że mam już się kłaść :roll: .
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lis 30, 2012 0:25 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Hermmans saszetkowy jest karmą kompletną, a puszkowy uzupełniającą, Defu nigdy nie kupowałam, więc nie wiem.
Grau to też taka sama mielonka jak reszta, ale według obeznanych analizotorów jest ok, no i jako jedna z niewielu karm mokrych (w przyzwoitym przedziale cenowym) ma tyle tauryny ile powinna mieć, bo np. w Ferindze należałoby ją dodatkowo suplemetować :roll: . Moje Grau jedzą i lubią, ten z ryżem też jest podobno ok, jest go tam bardzo niewiele.

Revontulet pisze:
Maurycy właśnie mówi mi, że mam już się kłaść :roll: .

I bardzo dobrze, należy słuchać koteczka :D .
Moja Pixi za to mówi, że coś by chętnie przekąsiła :roll: .

karola7

Post » Pt lis 30, 2012 7:47 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

O jakichś kosmicznych porach piszecie.. :roll:

Mnie też feringa interesowała - już nie mówię dlaczego , bo to się robi nudne :twisted:
A jakie puszki Wasze koty jedzą z entuzjamem - najlepszy byłby test na kotach niejadkach? . Tylko jak tak czytam to wszystkie są 'żarte'. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 30, 2012 18:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:
Revontulet pisze:Maurycy właśnie mówi mi, że mam już się kłaść :roll: .

I bardzo dobrze, należy słuchać koteczka :D .
Moja Pixi za to mówi, że coś by chętnie przekąsiła :roll: .

I co, posłuchałaś Pixi?
Dzięki za info o Hermanns.

Morelowa, moje żarte chyba najchętniej jedzą Bozitę w kartonikach i ziwipeak. Eksperymentuj :mrgreen:

Fiodor ma nową najulubieńszą zabawkę- karton. W nocy grzecznie śpi, ale nad ranem robi sobie z niego perkusję- bardzo zawzięcie wali w pudło łapą :twisted:. Potem budzi się Maurycy i zaczyna się zabawa w berka.
Chcę się w końcu wyspać!
Obrazek

Revontulet

Post » Nie gru 02, 2012 16:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:I co, posłuchałaś Pixi?

Tak, uległam :oops: , ale to był tylko kawałeczek suszonego mięsa, więc się prawie nie liczy ;).

A kartony to wiadomo, że najlepsza zabawka, zwłaszcza dudnienie w ścianki o nienormalnej dla ludzi godzinie :twisted: . No i szarpanie tektury zębami też jest baaardzoo fajneeee, również w godzinach nocno-nadrannych :twisted: .

karola7

Post » Nie gru 02, 2012 22:35 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:
Revontulet pisze:I co, posłuchałaś Pixi?

Tak, uległam :oops: , ale to był tylko kawałeczek suszonego mięsa, więc się prawie nie liczy ;).

Mientka jesteś :wink: . to zupełnie tak jak ja :wink: .

Kto ma ochotę dołączyć do akcji:
PEŁEN BRZUSZEK MA PALUSZEK? :catmilk:
Tu więcej info o akcji: viewtopic.php?f=1&t=147018&start=540
Chodzi o zadeklarowanie się do comiesięcznych wpłat na konto:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317
W TYTULE:GPK MRAU-Puszka dla Paluszka

Każda nawet najmniejsza kwota jest bardzo ważna. Chodzi o to, aby wpłacać pieniążki regularnie raz w miesiącu (niech to nawet będzie 5 zł- to naprawdę bardzo, bardzo dużo!).
Wiedząc, ile w każdym miesiącu pieniążków na jedzenie dostaną paluszki, łatwiej planować zakupy. Można tez zakupić większe worki karmy, pakiety, korzystać z promocji, zniżek, itp.

Ja Mauryś -post paluszek oświadczam, że Paluszki fajmne są i zasługują na dobre jedzenie :kotek:
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pon gru 03, 2012 10:46 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Śliczny Mauryś :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]