u nas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 22:53 Re: u nas :)

Łatwiej chyba powiedzieć, czego nie zrobiły :evil:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie lip 29, 2012 22:59 Re: u nas :)

Hi, Hi....wyobraźnię mam na szczęście bogatą.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie lip 29, 2012 23:20 Re: u nas :)

Ciociu. To my trzpiotki z Częstochowy. Nasza ciocia mówi,że już późno i takie maluchy jak my dawno powinny spać. To chyba już pójdziemy, bo ona jeszcze coś mówi o myciu zębów i uszu. My nie wiemy o chodzi. To idziemy. Pa

Obrazek
Obrazek

ilgatto

Post » Nie lip 29, 2012 23:29 Re: u nas :)

Wasza ciocia zdecydowanie ma rację. Takie maleńtasy muszą dużo spać, by ładnie rosnąć. I by duzi mieli chwilę oddechu.

A ja popusłam dużej itre intru intro... internet. Tak. Poza durne kocie, mała gadzina, wredota ostatnia, na pewno padło słowo internet. A popusłam, bo duża tu ciągle obce koty ogląda. I słyszałam, jak mówi, że Wy jesteście ładniejsze... :twisted:
To pisałam ja - Primka
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie lip 29, 2012 23:36 Re: u nas :)

Oj Primko, Twoja ciocia droczy się z Tobą... Dla niej jesteś najpiękniejszą koteczką na świecie. To pisałam ja-ciocia trzech trzpiotek, bo one mnie posłuchały i poszły spać. Przytul się do swojej cioci i zobaczysz,ze już się na Ciebie nie gniewa.
Obrazek

ilgatto

Post » Wto lip 31, 2012 13:44 Re: u nas :)

Primko to z Ciebie mała psuja jest :mrgreen: czekaj jak duża skórę przetrzepie :roll: albo i nie za bardzo rozkoszna jesteś :mrgreen:
Nie bądź zazdrosna duża i tak Cię kocha nawet jak inne futra ogląda :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto lip 31, 2012 13:53 Re: u nas :)

Ja jak coś zbroję, to szybko pędzę w inny kąt mieszkania. Czasem trafiam we framugę. :oops: Tam kładę się do góry brzusiem i udaję, że właśnie myłam nogę i to na pewno nie ja. Czasem się udaje i burę dostaną siostry, które przyszły zobaczyć, co się stało. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Wto lip 31, 2012 21:06 Re: u nas :)

Wiesz Primko, moja Ciocia kiedy udaję,że myję nogę to mówi ,że stary indian jestem. Co to jest indian?
Patyczek
Obrazek

ilgatto

Post » Wto lip 31, 2012 22:27 Re: u nas :)

Patyczku, mam nadzieję, że nic do jedzenia... Bo ja miałam ostatnio na obiad jakiegoś indiana... a może indyka?
Primka małowiedząca
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Wto lip 31, 2012 22:51 Re: u nas :)

Stary rudy Lucjan mówi,ze to jakiś czerwony ludź jest. On potrafi wiele rzeczy tak robić,żeby inni nie wiedzieli,że to on.
Patyczek
Obrazek

ilgatto

Post » Wto lip 31, 2012 22:57 Re: u nas :)

To moja ciocia jest indian, bo czasem jak bardzo nabroję, to też jest czerwona. :mrgreen: A może Lucjan nas czagoś nauczy? Bo my wszystkie zawsze wpadamy w końcy".
Primka biedna
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Wto lip 31, 2012 23:17 Re: u nas :)

Biedna Primko, to ja ciocia Patyczka. Lucjan może nauczyć Was tylko przekładania się z jednego boku na drugi.
No właśnie, dobrze ciocia pisze.Gdyby ciocia nie przyniosła mi do zabawy Sewera, to chyba bym się zanudził na śmierć.
Patyczek
Obrazek

ilgatto

Post » Wto lip 31, 2012 23:32 Re: u nas :)

Dobranoc :kotek:
Obrazek

ilgatto

Post » Śro sie 01, 2012 13:23 Re: u nas :)

Ogłaszam wszem i wobec, że nie lubię Marty - marta-po. :evil:

Najpierw dzielnie odchowała, karmiąc butelką, masując brzuszki i matkując im strasznie, cztery przecudnej urody maluszki, a teraz zaprezentowała je w tym oto wątku:
viewtopic.php?f=13&t=144676

Są tam dwa śliczne czarnuszki o oczkach, jak złote iskierki, ktore ciekawsko spoglądają w obiektyw aparatu, szukając nowych kochających domków. Jedno z nich to dzieweczka, która koncert mruczando zaczyna na sam widok człowieka. Nic zresztą dziwnego, kiedy ten, dzięki Marcie, kojarzy się jej wyłącznie z samym dobrem, pełnym brzusiem i całym morzem miłości. Drugi czarnulek, to ciekawski i żywiołowy chłopaczek. Trzymiesięczne źródełko energii i radości.

Jest też krówek-pingwinek, o malowniczym pysiu, pięknie poznaczonym łatkami. Ma takie rozmarzone spojrzenie, że można się w nim zakochać. Wygląda słodziutko, ale kryje się w nim także typowa dusza małego psotnika. To radosne zwierzątko zasługuje na najlepszy domek na świecie. Mam sentyment do czarno-białego umaszczenia u koteńków. Nie opowiadałam Wam jeszcze o Filemonie i Franciszce? To moje kocie aniołki, które czekają na mnie w niebie. Razem z nimi czeka też Florian - TŻ.
Jeśli będziecie chciały, opowiem.

Wracając jednak do sprawy okropnej Marty - to wśród tych szkrabów jest również magiczne połączenie moich kocich fascynacji - stworek, który wgląda, jak skrzyżowanie ruska z norwegiem. No, przynajmniej dla mnie tak wygląda. Zakochałam się na zabój w grafiotwym kolorze przedłużonego futerka i oczach naznaczonych, jakąś szczególną kocią mądrością. Gdybym miała pracę, to już bym go kradła z genialnej woliery, której także Marcie zazdroszczę. Ale nie mam. :(
Ja chcę tego kota! Wiem, podoba mi się ich zbyt wiele. Każdy kot i każdy pies ma dla mnie w sobie to COŚ. Ale grafitkowy młodzieniec chyba na dobre złamie mi serce. Owszem, wiem, że dramatyzuję. :oops: Ale jestem tylko kobietą. :oops:

Jakże idealna byłaby moja rodzina z Łezką ilgatto i grafitkiem marta-po. Mam oczywiście na myśli całokształt: kochająca Zuzia, humorzasta Ghana, eteryczna Brawurka, żywiołowa Gaja, głupiutka Primka, czarująca Łezka i arystokratyczny Grafitek. No i jakiś TŻ (może być jakikolwiek :P ), który by mnie z tym wszystkim chciał. Bo mój to tylko w czoło się póka. :evil:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Śro sie 01, 2012 14:50 Re: u nas :)

Możesz mnie lubić do woli, ja Ciebie lubię. Specjalnie dla Ciebie pójdę zaraz do woliery i porobię serię zdjęć grafitkowi, tak żebyś mnie nie lubiła jeszcze bardziej. I oczywiście z dedykacją dla Ciebie zaprezentuję na wątku.
Ja sądzę, że grafitek to przełamałby w końcu te niewłaściwe proporcje w Waszym babińcu, Twój Tż nie czułby się osamotniony, w końcu kolejny facet w domu. Co prawda za jakiś czas odjajczony, ale co facet to facet
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

[poprzednia][następna]