Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 15:54 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Ewar. Odpisalam CI na tamtym watku, który od początku jest ironiczny, taka konwencję wprowadziła jego założycielka.
Moje być może mało zabawne żarty NIE MIAŁY nic wspólnego z pochodzeniem Maniusi.
Zdzirka wzięła się od kręcenia tyleczkiem z zadartym ogonkiem.
Gupek - jak zrobi coś śmiesznego, w stylu - rozpędzi się i nie wyhamuje.
Oba określenia nie są złośliwe. Są w stu procentach zartobliwe.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon kwi 25, 2011 16:02 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Muszę napisać w nowym poście, bo przez telefon mi obcina.

Nie miałam nic złego na myśli. Kochamy Manie wszyscy. Jest mi przykro, ze poczulas sie urazona. A jeszcze bardziej, ze pomyslalas, ze chcielibysmy Ja oddac.
Mania z nami robi wszystko, jest ekstremalnie towarzyska, jest noszona na rękach i calowana. Jak rownież z nami śpi i zdarza jej się puścić baka - jak każdemu ;)
Obrazek

Conchita

Post » Pon kwi 25, 2011 16:04 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Top ja musze byc strasznie podlym czlowiekiem skoro nazywam swojego Komandosa czarnym matolem. 8O Poza tym jest taka fujara, ze przewraca sie podczas wskakiwania na lawe aczkolwiek nie czuje potrzeby oddania go skad przyszedl.

Conchita chcialabys zmienic to co napisalas o koteczce?

Bo jak dla mnie nic zdroznego sie nie stalo. Kazdy opis kota byl moim zdaniem przepelniony miloscia do swojego zwierzaka jak rowniez pelna doza zadziornosci (o co chodzilo)... No bo chyba chodzi o to zeby przyznac sie do tego, ze nasz zwierzak nie jest idealny, zaakceptowac te smieszne pierdoly i kochac go takim jaki jest a nie udawac Matke Terese od kotow i traktowac je z nabozna czcia....

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pon kwi 25, 2011 16:05 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Conchita pisze: Jak rownież z nami śpi i zdarza jej się puścić baka - jak każdemu ;)

Michal i Komandos pierdza. Razem z TZ... :roll:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Pon kwi 25, 2011 16:36 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

O rany, u mnie Conchita napisała, ze też ma taką cudowną przytulankę jak moja Caillou, która jest niesamowitym słodziakiem. Kiedy się rozpisywałam, jaka cudowna jest Caillou, wynoszac pod niebiosa jej cudowny charakter i przytulnośc i niegenerowanie nawet najmniejszego problemu, Conchita napisała, że ona właśnie taką ma - Maniusię.
A Caillou ma wiele różnych ksywek - w tym - Zdzisia Śmietniczanka - długo by tłumaczyć skąd się to wzięło, ale absolutnie nie jest pejoratywne.
Strasznie wszyscy ją kochamy i to między innymi dlatego, że ma smieszną mordkę małego głupolka, że kica jak królik, że wygląda jak niegrzeszący rozumkiem zwierzaczek z kreskówki.
Rozśmiesza nas jej nieporadność dziecięca ruchów (a nie jest już kociątkiem), jej niezgrabność i krótkie łapki. Podoba nam się to, bo jest niezwykłą odmianą przy "ahystokhatycznym" Lokim, który rusza się z wielką gracją, ma twarz zadumanego kociego boga, długie nogi i potrafi wskoczyć na regał pod sufitem. (jest wsiowym buraskiem przy okazji, ten nasz ahystohatyczny Loki, neurotyk i boidupa)
Często używamy różnych pieszczotliwych określeń, familarnych zdrobnień i nigdy nie jest to w znaczeniu pejoratywnym, porównywania kotów, czy przykładania do nich jakiejś miarki "rasowej"

Rozpisałam się, bo jestem przekonana, że te same uczucia przepełniają Conchitę, kiedy pisze o Maniusi.
Jestem zdumiona, że można było odebrać inaczej jej słowa i nadac im nieprzyjemną tonację.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon kwi 25, 2011 22:06 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Żeby nieco zatrzeć wrażenie wyrodnej kociej matki chciałam wrzucić parę zdjęć kociastych, których nie oddam, żeby mnie łamali kołem.
I wsadziłam nie patrząc kartę pamięci nie do tego otworka w kompie (mam kartę SD, a włożyłam w taką kieszeń wielkości karty kredytowej na modem starszego typu).
Nie umiem tego teraz wyciągnąć :evil: :twisted: :roll: Ani karty, ani zdjęć :?

Pozytywko, tak - takie uczucia mnie przepełniają właśnie :) W dodatku mam wrażenie, że Mania emanuje rubasznym humorem, taka już jest - i że ona doskonale by tę rubaszność zrozumiała. No takie jest z niej wesołe, zabawne zwierzątko, zabiegane, zajęte, zadowolone z życia, kręcące dupką i podskakujące ciągle, bez fochów i neurotycznej natury, jak to się kotom zdarza . Jedyne w swoim rodzaju. Kochane przez nas od łapek po śmieszny ogonek.
Jak napisałaś - każdy powinien doświadczyć obcowania z takim kotem :)

PS. Słowo wam daję - Maniusia się na mnie nie gniewa.
Obrazek

Conchita

Post » Wto kwi 26, 2011 8:16 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Dzis patrzyłam jak się bawi Caillou i myslałam o Manii - całe rano biegała ze skarpetka w pyszczku, zgrzypiąc i dziamdoląc, zataczając się i wpadając na meble.
Była niezmordowana.
A Loki leżał na krześle i się przyglądał. Jak zwykle lekko skisnięty i niezadowolony z faktu, ze ktoś się dobrze bawi na jego terenie :wink:
A ten mały, głupiutki królik kicał i polował na skarpetkę, którą sam sobie rzucał i łapał :mrgreen: Chciałabym mieć tyle zadowolenia z zycia, co Caillou :D
One by się z Maniusią świetnie potrafiły bawić :)

Z tą karta pamięci, to kicha, moze jakąś pinceta udałoby się chwycić?
Ostatnio edytowano Wto kwi 26, 2011 9:12 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Wto kwi 26, 2011 8:21 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Mania dziś robiła to samo z patyczkiem higienicznym, który zwinela mi z toaletki :ryk:

TZ obiecał, ze wyjmie kartę.
Obrazek

Conchita

Post » Wto kwi 26, 2011 9:21 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

czy są już znane wyniki seniorki?

ewar i dolina10 - o rany, zupełnie nie macie poczucia humoru :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto kwi 26, 2011 9:29 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Tak, hormony tarczycy są w normie. Wątroba idealna, nerki również.
Tylko limfocyty wskazują na infekcję (pewnie to te brzydkie migdałki), więc jedziemy z Unidoxem. W sobotę odbyłam z Emmą walkę w temacie spożycia lekarstwa - Emma wygrała :roll: Mimo zapakowania w polarowy kocyk walczyła bardzo dzielnie :twisted:
Ale potem wpadłam na pomysł genialny w swej prostocie. Emma szaleje za kocim fastfoodem w postaci kabanosów z Rossmana. Te kabanosy są plastelinopodobne (straszne paskudztwo), ale cudownie nadają się do zaklejania w środku tabletek. Jeszcze się nie połapała, zrobiłam więc zapas kabanosów i codziennie spożywa jednego nadzianego Unidoxem :)

Znacie jakiś dobry koci probiotyk?
Obrazek

Conchita

Post » Wto kwi 26, 2011 9:41 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

no to super wyniki :ok:

probiotyków kocich nie znam - ja podaję lakcid a nerkowej azodyl.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto kwi 26, 2011 9:42 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

na wątku krakowskim AFN dziewczyny podawały nazwę jakichś dwóch probiotyków kocich i chyba u Annazoo na ten temat roczyła się rozmowa (wątek Dom Ani)
sorry, że nie wyszukuję, ale komp mi chodzi na korbkę :|

pozytywka

Post » Wto kwi 26, 2011 20:28 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

ewar pisze:No, nie, przepraszam :wink: Czytam o kotce na różnych wątkach, "zdzira, wiejski gupek"..itd.Pozostaje mi tylko wstawić :ryk: :ryk: :ryk: Szukając wątku korzystam z wyszukiwarki i na takie posty trafiam.Jest mi przykro, jakoś nie mam poczucia humoru.

dla tych, których dziwi oburzenie ewar http://megaslownik.pl/slownik/synonimy_ ... 605,zdzira
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto kwi 26, 2011 20:30 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Spodziewałam się tu Ciebie, Killatho. Po raz pierwszy. Szkoda, że nigdy wcześniej nie zajrzałaś...
Obrazek

Conchita

Post » Wto kwi 26, 2011 20:38 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - film str. 21

Piękne ogony, wszystkie trzy panny urodziwe :D .

Jeśli chodzi o probiotyki to nie wiem czy znasz Biogen KT - on jest bardzo chwalony, wg. opinii mojej wet super produkt, niestety w Lolę swego czasu ciężko było mi go władować, ale gUpia byłam bo nie znałam jeszcze tych wszystkich sposobów, że np. z jogurtem/śmietaną i strzykawką prosto do dzioba :) .

http://bio-gen.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=55

A kabanochy z Rossmana rzeczywiście rządzą, moje też zjedzą w nich wszystko ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

[poprzednia][następna]