MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 04, 2010 9:43 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Dobrze, że była qpka. Podejrzewam, że nie wybrzydza tylko antybiotyk już słabo działa i znowu ją może boleć brzuszek i dlatego nie chce dzisiaj jeść. Zdjęcia cudne - wzruszyłam się bardzo.. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob wrz 04, 2010 10:43 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Malo je z powodu choroby, a nie nawykow zywieniowych czy wybrednosci. Smarti, moze zapytaj weta przy zastrzyku, czy dokarmiac recznie, czy dac odpoczac, i wystarczy, ze cos skubnie. Sliczna jaskoleczka :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Sob wrz 04, 2010 11:35 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

vega29 pisze:Smarti, wierz mi nikt przy zdrowych zmysłach nie podałby kotu, nawet takiemu, którego wybitnie nie cierpi, tego, co kotom serwuje schronisko. Jest to z reguły przeterminowany wyrób garmażeryjny, typu hamburger wołowy (w którym zamiast wołowiny jest w połowie soja, albo inny szmelc), rozmrożony tak ze 2 dni wcześniej, przekiśnięty w garze, do którego trafia jakiś dzień wcześniej, zgotowany na miazgę i zmiksowany na szarą cuchnącą, bezkształtną maź... nie wiem, jak to bardziej obrazowo napisać...
do tego kocie suche marketowe :(

o kurcze 8O 8O 8O
a ja myślałam że oni dają normalną kocią karmę tylko najtańszą :roll:
a to co widać na zdjęciach to myślałam że to zmieszane razem to co różne kotki nie zjadły przy poprzednim karmieniu i dlatego tak brejowato wygląda...

brak słów.. :cry: :cry: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 04, 2010 11:52 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Poniekąd masz też rację, że dokładają, a raczej dokładali (bo to stare zdjęcia, a po ostatnich kontrolach trochę się poprawiło pod tym względem) "świeżą" maź do starej...

Niestety, tak to wygląda, jak schronisko jest biznesem za tanie pieniądze...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob wrz 04, 2010 11:54 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Zastanawiam się, czy to nie jest łamanie Ustawy o Ochronie Praw Zwierząt.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 12:45 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

kiedyś "ugotowali" jaką maź dla zwierzaków, że stało to w garku zimne, a mimo to samo bulgotało....

Biegunka u psów na ichniej diecie jest na porządku dziennym.
Nie sądzę żeby koty były inaczej traktowane.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob wrz 04, 2010 12:55 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

biedna Mrusia :( widać, że jest chora:futerko odstające, oczka mętne...zupełnie inna niż na fotach ze str.6

Smarti, niepokoi mnie, że ona nadal nic nie je, bo nie wiadomo naprawdę od jak dawna trwa taki stan. Jakie lekarstwo dostała od Twojego weta?

jak miałam rok temu bardzo zarobaczoną kotkę, która miała gorączkę, była osowiała i nic nie jadła, miała rozwolnienie, to dobrze działał na nią Nifuroksazyd w syropie dla dzieci

Vega, czy myślałaś już o treści nowego ogłoszenia?

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob wrz 04, 2010 13:03 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Mrusia wczoraj wieczorem zjadła więc nie jest tak, że nic nie je. Pewnie dziś po kolejnej dawce leku znów cos zje - oby już coraz częściej i więcej i niezależnie od podania leku

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 13:54 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Myślałam o treści. Wysmaruję, ale pod wieczór. Teraz niestety nalot rodzinki...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob wrz 04, 2010 15:04 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Mrusia ma także powiększoną śledzionę i zapalenie jest bardzo zadawnione.Bardzo jak na jej krótkie życie do tej pory.
ale mam obiecane że wyjdzie z tego.
Mam jej nie zmuszać do jedzenia bo podobno jelitka b.powoli ale zaczynają pracować.I mała kupa jest w drodze :)
Ta kupka co była rano była malutka ale twarda i ciemna.

Następny zastrzyk jutro.

Mrusia jest jak chucherko ,ma też powiększonę węzły chłonne.

Schron w Ostródzie znany jest mojej wet z tego ze zwierzęta często po wyrwaniu ze schronu nie przezywają podróży :oops:
Ona sama miał takie dwa psy co do niej stamtąd jechały ale nie dojechały niestety. :cry:
Mówi że Ostróda jest jednym z najgorszych :oops: :oops: :oops: :cry: :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 04, 2010 15:08 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Mam nadzieję, ze te węzły sa powiększone od tego zapalenia jelit, a nie jakiegos innego cholerstwa.. :?
uprzedzałam, że jestem panikara, prawda? :wink:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 17:53 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

no ja też się o nią boję, to niedobrze :(

Vega, to schronisko jest prywatne czy miejskie? Czy są tam jacyś wolontariusze, którzy próbują na forum znaleźć domki dla najbardziej miziastych i proludzkich kotów? Pisałaś gdzieś, że oprócz Mrusi było 25 kociaków... :(

Alex405

Post » Sob wrz 04, 2010 18:13 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Ja się nie boję tylko panikuję, a to jest różnica. Ufam, że mrusia najgorsze ma za sobą i że da radę zwalczyc choróbsko.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob wrz 04, 2010 18:19 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

przepraszam, że zmienię na chwilę temat...

dziewczyny, czy któraś z Was może ewentualnie pomóc w transporcie zagrożonych kociaków z Gdańska do Warszawy? viewtopic.php?f=1&t=115974&start=60

sorry za pytanie, ale z tego co zrozumiałam to któraś z Was często pokonuje tą trasę albo może znacie kogoś...

Alex405

Post » Sob wrz 04, 2010 18:39 Re: MRUSIA JUŻ W DT - LECZYMY I SZUKAMY DS!!!

Niestety nie jeżdżę regularnie do Gdańska :cry: byłam teraz wyjątkowo i nie wiem kiedy pojadę następny raz... Mam nadzieje, że uda się pomóc maluchom! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]