Zabersowe pokemony - Kredkiszon ma chałupę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 31, 2010 21:12 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:anulka111 - jeszcze w piachu, czy już w domu?
Kropuś - witam serdecznie. Prawda, że panicz jest lanser? :mrgreen:

Cudeńko maleńkie!-i jeszcze portrecik dziewusi by sie przydał!-no namolna nie chcę być,ale tak cichutko proszę.......... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lip 31, 2010 21:13 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:O, widzisz Birfanka, lochy to jest to (tez nieustannie mam w zanadrzu :twisted: )

Tak, myślę, ze Kredka dochodzi do siebie, bo:
1. nie je łapczywie ani mokrego, ani suchego
2. mokry posiłek zjada na 2-3 razy (a nie jak poprzednio w ciągu 30 sekund)
3. wita nas gadaniem , wychodzi z klatki (chyba że jest na zewnątrz) łasi się, ogon do góry
4. powoli przygotowuje się do "włamu do szafy". :mrgreen:
Dziś wyciągałam coś tam z szafy i zostawiłam rozsunięte drzwi. Kredka podeszła, obwąchała wszystko skrupulatnie, potem wspięła się, stanęła na palcach, znowu powąchała i hyc, do środka. Pozwiedzała półkę, pokręciła się i spokojnym krokiem opuściła szafę. Zaczęła też na potęgę wymieniać futro. Leci z niej okrutnie, ale to co rośnie, jest ładne, miłe w dotyku i błyszczące. I to mi się podoba. I to jest luzik. :P

Swietnie, ze jej sie poprawia samopoczucie, forma i wyglad :ok:
Ciesze sie, przyjemnie to czytac :D
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob lip 31, 2010 21:35 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Kropuś - będzie na pewno. Dziś akurat Ryszard się "nadstawił", a "kierownikiem fotek" był TŻ (ja w tym czasie kłębiłam się z codzienną pielęgnacją Kredki).

Birfanka - Może zbyt dokładnie opisuję wszelkie drobiazgi, ale obserwuję namiętnie wszelkie zmiany zachowania i uczę się przy okazji. Ta sytuacja to dla mnie kompletne novum. :oops:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lip 31, 2010 21:37 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Ale wlasnie opisuj :!: Bardzo lubie to czytac, i mysle, ze nie tylko ja :P

Edit: A niezaleznie od przyjemnosci czytania o kotach, kazde przez kogos opisane doswiadczenie moze sie przydac, nigdy nic nie wiadomo :idea:
Obrazek

Birfanka

Post » Sob lip 31, 2010 21:42 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Zabersie nie :oops: :oops: tylko obserwuj,pisz i opisuj :D

Czekam na te opisy z niecierpliwością 8)

EDIT:Jestem zauroczona panienką Mają :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lip 31, 2010 21:47 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Birfanka, fakt, może się przydać. Sama tego doświadczam. :lol:

Zapomniałam dodać, wystawiłam już wodę na zewnątrz klatki. W środku zostało tylko suche. Dopóki grzdyle były nieruchawe, wszystko mogło stać, ale od kiedy Majka zapisała się do GOPR-u, nie ryzykuję. Ta mała kombinatorka wspina się po siatce, ale nie ma za dużo siły i ląduje z plaskiem na ziemi. Gdyby, nie daj Boże, zawędrowała nad miskę z wodą i "umoczyła" - czarno widzę wydostanie się (przy okazji dziękuję MariiD za zwrócenie mi uwagi zawczasu na ten szczegół - ukłony olbrzymie).

kotka doroty - Majeczka jest fajna, ale na razie (nie oszukujmy się) wygląda jak uciapany na oślep pędzel :lol:

Dzieki, dziewczyny, że zaglądacie. zabers się kłania. :P
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob lip 31, 2010 21:48 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Zabersie, nie dotarłam :oops:
Na usprawiedliwienie powiem jedno : szylkretka na pokładzie :roll:
Jak panna Majka troszeczkę urośnie (co nastąpi szybciej niż myślisz) zrozumiesz bardzo dobrze znaczenie słowa "szylkretka" :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lip 31, 2010 21:51 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:Birfanka, fakt, może się przydać. Sama tego doświadczam. :lol:

Zapomniałam dodać, wystawiłam już wodę na zewnątrz klatki. W środku zostało tylko suche. Dopóki grzdyle były nieruchawe, wszystko mogło stać, ale od kiedy Majka zapisała się do GOPR-u, nie ryzykuję. Ta mała kombinatorka wspina się po siatce, ale nie ma za dużo siły i ląduje z plaskiem na ziemi. Gdyby, nie daj Boże, zawędrowała nad miskę z wodą i "umoczyła" - czarno widzę wydostanie się (przy okazji dziękuję MariiD za zwrócenie mi uwagi zawczasu na ten szczegół - ukłony olbrzymie).

kotka doroty - Majeczka jest fajna, ale na razie (nie oszukujmy się) wygląda jak uciapany na oślep pędzel :lol:

Dzieki, dziewczyny, że zaglądacie. zabers się kłania. :P

Ajtam,nie znasz się O!Ona jest sliczniocha ,tylko Zabers tego jeszcze nie widzi,Zabers założy okulary co?Mogę swoje pożyczyc,tylko na chwilkę bo bez nich to marny mój żywot :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Sob lip 31, 2010 21:54 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Avian pisze:Zabersie, nie dotarłam :oops:
Na usprawiedliwienie powiem jedno : szylkretka na pokładzie :roll:

Nie ma sprawy. Zawsze mogę Ci streścić (naprawdę nic się nie stało)
Avian pisze:Jak panna Majka troszeczkę urośnie (co nastąpi szybciej niż myślisz) zrozumiesz bardzo dobrze znaczenie słowa "szylkretka" :twisted:

Już mam się bać, czy mogę jeszcze trochę poczekać? 8O

zabers

Post » Sob lip 31, 2010 21:57 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

kotka doroty pisze:Ajtam,nie znasz się O!Ona jest sliczniocha ,tylko Zabers tego jeszcze nie widzi,Zabers założy okulary co?Mogę swoje pożyczyc,tylko na chwilkę bo bez nich to marny mój żywot :mrgreen:

Nie, no fajna jest.
Fakt, nie znam się, ale ... okulary mam (bez nich też marny mój żywot :ryk: ). To już dobry początek, no nie? :mrgreen:

zabers

Post » Sob lip 31, 2010 22:00 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

zabers pisze:
Avian pisze:Jak panna Majka troszeczkę urośnie (co nastąpi szybciej niż myślisz) zrozumiesz bardzo dobrze znaczenie słowa "szylkretka" :twisted:

Już mam się bać, czy mogę jeszcze trochę poczekać? 8O

Niewiele Ci już zostało ...
Nie znasz dnia ani godziny :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Sob lip 31, 2010 22:05 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Avian pisze:Niewiele Ci już zostało ...
Nie znasz dnia ani godziny :twisted:

Precz, maro nieczysta. :mrgreen:
a tak już serio: co miałaś na myśli, mówiąc "znaczenie słowa szylkretka"?

zabers

Post » Sob lip 31, 2010 22:09 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Bo szylkrecie cffane sa :lol:
Poza tym bardzo przymilaste, bardzo ruchliwe i bardzo uparte. Podobno :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Sob lip 31, 2010 22:10 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

To Ty tego jeszcze nie wiesz? 8O
Cóż ...

To oznacza tyranię, obrażalstwo, humory, niszczycielstwo ... ciężkie charaktery :roll:
Powiem wprost - najgorsze kocie charaktery :twisted:
Obrazek

Avian

Post » Sob lip 31, 2010 22:12 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle), cz.II

Nie strasz Zabersa, szylkrecie fajne sa :!:

Przeciez Desna tez szylkreta, nie? Jakie tam obrazalstwo czy ciezki charakter :lol:
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]