BANDA KULAWEGO - dziś rano jest kupa :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 27, 2010 10:50 Re: BANDA KULAWEGO- 19. dzień niepalenia-rzucanie fajek to pikuś

Ja-Ba pisze:To już dwudziesty dzień Twojej wolności :ok:
to prawda.
Dzisiaj mija 20 dni od podjęcia decyzji.

Wczoraj po południu nagle poczułam w domu zapach palonego papierosa. Zdziwiłam się, bo skąd? Wstałam z kanapy i poszłam do przedpokoju. Przez drzwi wejściowe dostał się smród z klatki schodowej. Sąsiad mieszkający na tym samym pietrze ma zwyczaj zawsze schodzić na dół z papierosem w zębach, a jego syn na klatce schodowej przyjmuje odwiedzających go kolegów :roll: . Wtedy palą. Do tek pory nie przeszkadzało mi to. Nie czułam tego.
Wczoraj było to nie do zniesienia. Czułam smród papierosa w całym mieszkaniu. I nie było to fajne.
Zastanawiam się, czy kiedyś, gdy zacznie mi to przeszkadzać, nie zwrócę mu uwagi. Ale na pewno już teraz zaczynam być osobą, o której sama dotychczas mówiłam z dużym zniecierpliwieniem: ci, co rzucili, są najbardziej święci i upierdliwi. Zaczynam się taka robić. Oto dowód, jak punkt widzenia ewoluuje wraz ze zmianą punktu siedzenia :twisted:

Pamięć o papierosie odzywa się jeszcze w sytuacjach, gdy paliłam zawsze. Ale wspomnienie jest blade i już niegroźne. Ot, po prostu pamiętam, że w tym momencie zapalałam papierosa.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro sty 27, 2010 11:00 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Femka jesteś na dobrej drodze. Kciuki trzymam :ok:
A dym papierosowy, to przeszkadza także takim, co nie palą. Trzeba się do tego przywyczaić niestety. Ale jeśli nie poruszasz się transportem miejskim i na przystankach nie czekasz, to i tak nie bedziesz mieć źle. Najgorzej na przystankach wystawać z palaczami.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sty 27, 2010 11:03 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

dzięki za słowa otuchy :1luvu:
zdaje się, że jestem na najlepszej drodze, żeby zapisać się do obozu najzacieklejszych wrogów palenia :mrgreen:
pamiętam kiedyś w wątku dla wnerwionych dyskusję na temat praw palaczy i niepalących. :D
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 27, 2010 11:10 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

:lol: Jak bym slyszala wczoraj Jj-ta: " weż stad te śmierdziuchy" jak zapalilam analoga :roll:
teraz siedze i sobie jaram pana E 8)
Tez czuje smrod papierosow ale nie az tak, byc moze dlatego że popalam czasami analoga :oops:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sty 27, 2010 11:10 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

A to akurat normalne - nie ma nic gorszego od neofity. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro sty 27, 2010 11:18 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Dzień dobry słoneczne w mrożny dzień :D i na początek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Papierosy śmierdzą!!!!!!!Owszem jak nie paliłam to też to czułam,szczególnie jak paląca koleżanka pochyliła się nade mną ,ochyda!!!!
Ja miałam taką radochę z niepalenia jak święta się zbliżały alb jakiś inny wolny dzień,wszyscy kupowali papierosy na zapas a ja nie!Teraz dołączyłam do tych wszystkich :evil:
Piszesz że,sama się zmotywuję,pewnie tak,jestem coraz bliższa tego szczególnie teraz kiedy obcinają nam premie,bo kondycja firmy podupadła.Pieniędzy mniej a rachunki rosną :( a do tego jeszcze ogonek koci ,który ostatnio obrał sobie za cel jak najczęstsze wizyty u weta :evil: Ona pewnie myśli że,to ulubiony mój sposób na wydawanie pieniędzy(@ jedna koffana zresztą :1luvu: :mrgreen: )
Tak mi się teraz przypomniało że,po rzuceniu palenia jedzenie ma zupełnie inny smak!Wyczuwasz już to?
Trzymam kciuki ja i mój ogonek też :ok: :ok: :ok: dasz radę!!!!!!!!
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro sty 27, 2010 11:23 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

mimbla64 pisze:Femka jesteś na dobrej drodze. Kciuki trzymam :ok:
A dym papierosowy, to przeszkadza także takim, co nie palą. Trzeba się do tego przywyczaić niestety. Ale jeśli nie poruszasz się transportem miejskim i na przystankach nie czekasz, to i tak nie bedziesz mieć źle. Najgorzej na przystankach wystawać z palaczami.

W Poznaniu na przystankach palić nie wolno i szanuję ten zakaz!Chociaż sama palę to drażni mnie dym papierosowy bez względu na to czy stoję na przystanku czy jadę w pociągu(tu zawsze staram się wsiadać do przedziału dla niepalących)
O dziwo jak jadę pociągiem to całą podróż nie palę i wytrzymuję 8O
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Śro sty 27, 2010 11:24 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

na razie odzyskuję powonienie
jeszcze zmian w smaku nie zauważyłam, ale wiem, że nastąpią i czekam
nawet jestem ich ciekawa :D

ja też poczułam oddech koleżanki w pracy
hmm :roll:
jak pomyślę, że przez 23 lata tak pachniałam, to mi się robi żal wszystkich facetów, z którymi się całowałam.

aha, w ramach odzyskiwania zapachu: teraz przez cały dzień czuję perfumy, których użyłam rano.
Dotychczas było to niemożliwe.
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 27, 2010 11:27 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Femuś Ty jesteś stworzona do tego aby pachnieć
a papierochy to capią jak ,jak ach nie powiem bo to brzydko :oops:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro sty 27, 2010 11:29 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Femka pisze:na razie odzyskuję powonienie
jeszcze zmian w smaku nie zauważyłam, ale wiem, że nastąpią i czekam
nawet jestem ich ciekawa :D

ja też poczułam oddech koleżanki w pracy
hmm :roll:
jak pomyślę, że przez 23 lata tak pachniałam, to mi się robi żal wszystkich facetów, z którymi się całowałam.

aha, w ramach odzyskiwania zapachu: teraz przez cały dzień czuję perfumy, których użyłam rano.
Dotychczas było to niemożliwe.

To są właśnie pierwsze oznaki,będzie dobrze :ok: a smak jedzenia poczujesz :lol:
Nagle wszystko wyda się ostrzejsze,bardziej słone itp,przynajmniej ja to tak odczuwałam.
Nawet marudziłam mamie że,przesoliła obiad :roll: (niewdzięcznica jestem :mrgreen: )
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Śro sty 27, 2010 11:37 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

ograniczenie soli to akurat by mi się przydało, bo walę jej do potraw bez opamiętania.

Kociamko, wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 27, 2010 11:41 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Femka pisze:dzięki za słowa otuchy :1luvu:
zdaje się, że jestem na najlepszej drodze, żeby zapisać się do obozu najzacieklejszych wrogów palenia :mrgreen:
pamiętam kiedyś w wątku dla wnerwionych dyskusję na temat praw palaczy i niepalących. :D

Skądinąd bardzo ciekawa! :mrgreen:
Trzymam trzymam uczciwie!
Za to żebyś tym wrogiem na dobre została. Zresztą nie ma innej opcji. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 27, 2010 11:42 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Femka pisze:ograniczenie soli to akurat by mi się przydało, bo walę jej do potraw bez opamiętania.

Kociamko, wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nie ma za co przeca

sól mniam ja kocham sól :oops:
jestem zasolona jak śledzie dosłownie
wiem że to niezdrowo ,ale bez soli to nie mogę

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro sty 27, 2010 11:43 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

kalair :ok: łatwo skóry nie oddamy :D
dzięki :1luvu:

Kociamko, no ja właśnie też uwielbiam potrawy dobrze posolone. A sól zatrzymuje wodę w organizmie.
Obrazek

Femka

Post » Śro sty 27, 2010 11:48 Re: BANDA KULAWEGO- 20. dzień niepalenia-papierosy śmierdzą

Ale wodę da się wypocić w czasie ćwiczeń,tylko weż człowieku i ćwicz :mrgreen: mnie się nie chce :roll: :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

[poprzednia][następna]