Koty Barby

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 22:24 Re: Koty Barby - próbujemy odchudzić Zawadę...

pixie65 pisze:Pepek tylko jakiś wagowo niedopieszczony mi się wydaje... :?

Abo weź tu cholerę i dopieść :evil: Wziął d... w troki i polazł nie wiadomo gdzie i na jak długo :twisted: A 3/4 dnia był poza domem, bo byłam wyjechana :)

Amica pisze:A już myślałam, że tylko ja mam "duże" koty :oops:
Moja piątka w tym tygodniu waży 30,70 kg i tylko Sonia jest wyraźnie "zamożona" ze swoją stałą od kilku lat wagą 3,85 kg.
:ok: za powodzenie akcji.

No to rzeczywiście :roll: Twoja średnia lepsza :wink: 6,14 kg/1 kota :lol: A waga Soni porównywalna z Gałcią. Tyle, że Gałeczka nie jest dużą koteczką 8)
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro mar 10, 2010 22:53 Re: Koty Barby - próbujemy odchudzić Zawadę...

barba50 pisze:Abo weź tu cholerę i dopieść :evil: Wziął d... w troki i polazł nie wiadomo gdzie i na jak długo :twisted: A 3/4 dnia był poza domem, bo byłam wyjechana :)

Uuuuuu...i w dodatku zapewne głodny był kotecek... 8) :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw mar 11, 2010 9:53 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

Słodziutkie kuleczki Wasze :mrgreen:
A "Zawadzki" na fotach to misio przekochany :1luvu:

Dzięki Ciotki za bardzo ciekawe info o karmach :D . A może Basia mnie tu jeszcze nie wygoni za prywatę :roll: .
Bedymy myśleć, choć teraz mam mentlik w łebku niemały. Ale od jakiegoś czasu coś mnie nękało, że nie może tak być, żeby się z jedną suchą związać na stałe, nawet jeśli ma naście rodzajów ... czuję podskórnie, że coś tu nie teges ...
Moje stado w ilości sztuk cztery miauczące to odpowiednio 3,2 kg, 3,5 kg i 4,2 kg, a to młode siki (1,5r, 10 m-cy, 11,5 r - wsio forumówki) oraz 5,00 kg senior (wiek coś over 8, znaleźny, pochodzenie kompletnie nieznane). Wszystkie po ciach-ciach. Jedna (ta 4,2 kg) podchodowuje sobie już bandzioszek, taki zwis naturalny :mrgreen:
Znaczy powoli dobrze by było (najpierw siebie) przyzwyczajać do NIEleżenia suchego ... a pierwsze co zrobię - kupię nową wagę kuchenną, taką do 7 kg, bo moja do 3 już dawno nie wystarcza :mrgreen:

Cały czas zastanawiam się co mozna kotu podać na mokro do przemrozonej, spazonej wołowiny ... ? Żeby wzbogacić wartość posiłku :roll: . A znacie/używacie/co sądzicie o kartonikach Bozita w galarecie ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw mar 11, 2010 9:59 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

Doczytałam o ważeniu i omal nie spadłam z krzesła!! Basiu czy masz wzmacniane stropy w domu? :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob mar 13, 2010 12:37 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

villemo5 pisze:Doczytałam o ważeniu i omal nie spadłam z krzesła!! Basiu czy masz wzmacniane stropy w domu? :mrgreen:

Stropy powinny wytrzymać napór kocich ciałek jeśli wytrzymują mój ciężar :oops:
Luuudzie po co ja wagę kupiłam :?: :?: :?: :evil: :cry: :roll:

barba50

Post » Sob mar 13, 2010 18:13 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

barba50 pisze:Luuudzie po co ja wagę kupiłam :?: :?: :?: :evil: :cry: :roll:

Oj tak... ja próbuję nieudolnie schudnąć, ale jak na razie bardzo nieudolnie :(
Muszę, bo do większości spodni się nie mieszczę.... ale przynajmniej kotecki są szczupłe... (Beeju ok 6kg, Guree nieco ponad 5 i wymaga podtuczenia... Natalia niecałe 4kg, i jako jedyna w tym towarzystwie wygląda na lekko przy tuszy :lol: )

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie mar 14, 2010 11:46 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

Łachmyt Pepek wrócił z nocnej rajzy o 4.21 :evil: Wpierw usłyszałam takie ziuuuuuuuu.... i "coś" zjechało z kalenicy po dachu i zatrzymało się na górze połaciowego okna. Za moment dał głos i rada nierada musiałam wstać, otworzyć okno i w biegu złapać ślizgającego się po śniegu kotecka :roll: Zdolniacha :twisted: Potem zrobił rewolucję w domu w poszukiwaniu jakiegokolwiek żarełka (nie było), wywalił kwietnik na górze którego zostawiłam niedojedzoną porcję Zawadowej karmy, ale miał niefart, bo chrupki wylądowały na podłodze, ale przykryła je doniczka i ziemia, która się wysypała :lol: Nie pojadł więc, dał spokój, zaległ i śpi do tej pory (jeszcze nie jadł :P )

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 14, 2010 11:51 przez barba50, łącznie edytowano 2 razy

barba50

Post » Nie mar 14, 2010 11:48 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

Normalnie...typowy facet :roll: :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie mar 14, 2010 12:08 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

pixie65 pisze:Normalnie...typowy facet :roll: :wink:

To teraz rozumiesz dlaczego

pixie65 pisze:Pepek tylko jakiś wagowo niedopieszczony się wydaje... :?

:evil:

barba50

Post » Nie mar 14, 2010 15:30 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

psiama pisze:A znacie/używacie/co sądzicie o kartonikach Bozita w galarecie ?

Znam i używam, znaczy nie ja tylko mój Kuba.Bozita ma opinie bardzo dobrej karmy pelnowartościowej. Najapetyczniej prezentuje sie ta w galaretce i na tę postawiłam. Bozita stanowi bazę żywienia Kuby, który nie je w ogóle suchej karmy (poza Bozita dostaje :wink: surowa wolowinę lub serce a raz w tygodniu wołowa watróbkę, czasami gotowany bób lub marchewkę (bo lubi). Kuba czasem grymasi, ale nie ma wyboru. Bozitę używamy jakieś półtora roku, u nas się sprawdza
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 15, 2010 12:17 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

Wróciła zima, w nocy spadło białego badziajstwa do wypęku (zdołaliśmy odśnieżyć z synem tylko taką "ścieżkę", żeby mógł wyjechać do pracy :wink: Za to dziś dzień słoneczny (choć -2 st. mrozu). Kocury wygrzewały futra na tarasie.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mam nadzieję, że samo stopnieje :twisted:

barba50

Post » Pon mar 15, 2010 14:17 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

dziewczynki jesli chcecie zgubic kilka kg polecam na sniadanka i kolacje platki fitness z Nestle. Cztery miesiace czekalam na efekt ale 6 kg schudlam .
Co do kotow to gdzies wyczytalam ,ze karmienie 2 x dziennie wcale nie jest dla futer zdrowe i zdecydowanie lepiej karmic czesciej a malymi porcjami .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon mar 15, 2010 14:20 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

kya pisze:dziewczynki jesli chcecie zgubic kilka kg polecam na sniadanka i kolacje platki fitness z Nestle.

A w tak zwanym międzyczasie można jeść do woli :?: :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon mar 15, 2010 14:42 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

pixie65 pisze:
kya pisze:dziewczynki jesli chcecie zgubic kilka kg polecam na sniadanka i kolacje platki fitness z Nestle.

A w tak zwanym międzyczasie można jeść do woli :?: :mrgreen:

A w tak zwanym między czasie należy zażywać każdej formy ruchu.
A płatki są bardzo dobre. W połączeniu np. z siłownią przynoszą efekty.

Witamy zamożone towarzystwo i zapraszamy do nas w odwiedziny :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 15, 2010 14:51 Re: Koty Barby - odchudzamy Zawadę, wielkie ważenie str.24

ObrazekCudownosci-Misiowatości :1luvu:

Amico, ja też obstawiam te kawałeczki w galarecie, bo wersja pate wygląda jak ... wiadomo co :roll: .

Tylko wbijcie jeszcze mojemu mózgowi wiedzę, że to ze zbożem jest smaczne, a grzaneczki mojego TŻ są absolutnie niedobre :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]