Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 12, 2025 0:07 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Mi to wszystko mówiąc brzydko ch...m pachnie.
Do tej pory miałem do czynienia z dwoma fundacjami i nigdy nie było żadnych problemów. Odbierają każdy telefon ,jak ktoś nie jest w temacie to podaje nr. do osoby która wie coś na temat kota,a do tego wszystkiego nikt nie robił mi pod górę jeżeli chciałem odwiedzić kota po zabiegu.
A tu żadnego konkretnego adresu ,telefonu ,jakieś tłumaczenia z du...y że kolejka do lekarza ,co oni te koty na NFZ leczą? ,chciałbym zobaczyć ich kociarnię ,bo upchać 200 kotów w miarę przyzwoitych warunkach to trzeba mieć sporo miejsca i trochę personelu na 7 dni w tygodniu . A tu wszystko owiane tajemnicą.
czitka ja bym im nie popuścił .

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Nie paź 12, 2025 12:10 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Dla mnie też to co najmniej dziwne z tą iloscia kotów, nawet u nas w schronisku z tego co podają jest aktualnie 120 kotów ,są też oczywiscie w domach domach tymczasowych ,maluszki i takie wymagajace szczególnej obsługi, ok 100. W schronisku wiadomo zwierzakami zajmują się i pracownicy i wolontariusze to zawsze to jakoś się rozłoży, a tam 200 kotami zajmuja się tylko wolontariusze. Przecież ile to miejsca i pieniędzy potrzeba dla tylu kotów. Usługi weterynaryjne też sa bardzo drogie, za taki zabieg jak podobno miała Felicja czyli usuniecie wszystkich zębów znajoma zapłaciła prawie 3 tys zł.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie paź 12, 2025 15:30 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Przyszła wiadomość od pani prezes. Felicja w przyszłym tygodniu ma kontrolę stomatologiczną i po niej przyjdzie informacja. I że wygląda na to, że wszystko jest dobrze, zaczęła bardzo ładnie jeść.
Odpisałam, że dziękujemy za informację i cieszymy się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Równocześnie poprosiłam o podanie daty, miejsca i godziny wizyty kontrolnej, albowiem chcemy w niej uczestniczyć, jak również o aktualne zdjęcia Felicji, bo bardzo za nią tęsknimy. Przypomniałam też o naszej deklaracji wcześniejszej, tej zaraz po złapaniu kotki, że w ramach wsparcia finansowego fundacji pokryjemy koszty opieki stomatologicznej w całości albo części.
Czekamy.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie paź 12, 2025 15:37 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

To chyba dobra nowina! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie paź 12, 2025 15:41 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:/.../ Równocześnie poprosiłam o podanie daty, miejsca i godziny wizyty kontrolnej, albowiem chcemy w niej uczestniczyć, jak również o aktualne zdjęcia Felicji, bo bardzo za nią tęsknimy. /.../

Zaufanie do tej fundacji wisi w tej chwili na bardzo cienkim włosku.
Mam nadzieję, że pani prezes nie zniknie na kolejny tydzień, ale umożliwi Wam realny kontakt z Felicją.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Nie paź 12, 2025 22:50 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Też mam nadzieję, że pani prezes nie zniknie znowu, przecież nie prosicie o jakieś poufne dane i nie przyjdzie Was tam 50. Ale cieszę się z dobrych wieści o Felicji i mocno trzymam kciuki :ok: :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon paź 13, 2025 13:26 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Przyszła wiadomość od pani prezes. Felicja w przyszłym tygodniu ma kontrolę stomatologiczną i po niej przyjdzie informacja. I że wygląda na to, że wszystko jest dobrze, zaczęła bardzo ładnie jeść.
Odpisałam, że dziękujemy za informację i cieszymy się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Równocześnie poprosiłam o podanie daty, miejsca odziny wizyty kontrolnej, albowiem chcemy w niej uczestniczyć, jak również o aktualne zdjęcia Felicji, bo bardzo za nią tęsknimy. Przypomniałam też o naszej deklaracji wcześniejszej, tej zaraz po złapaniu kotki, że w ramach wsparcia finansowego fundacji pokryjemy koszty opieki stomatologicznej w całości albo części.
Czekamy.

Czitka, NIE WIERZĘ ANI W JEDNO SŁOWO PANI PREZES.
Mnie to wyglada na kolejny unik, aby odsunąć w czasie powiedzenie prawdy.
Nie sądzę aby Felicję krzywdzono, ale jej powrót jest bardzo BARDZO WĄTPLIWY.

Chciałabym się mylić. :cry:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon paź 13, 2025 14:29 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Też bardzo bym się chciała mylić, już od bardzo długiego czasu :( .
Początki były obiecujące, ale potem coraz trudniej, totalny brak komunikacji, niemożliwość uzyskania jakichkolwiek konkretnych informacji, itd.
Nie rozumiem sytuacji, nikt nie rozumie.
Od pięćdziesięciu dni zasypiam myśląc o Felicji, budzę się i od nowa. Czekanie, enigmatyczne odpowiedzi i tak w kółko. Zero konkretów.
Każdy kontakt z naszej strony wpada w jakąś czarną dziurę.
Myślałam , że Felicji już nie ma. Od wczoraj wiem, że jest i podobno jest dobrze.
Ale nie wiem. Nic nie wiem na pewno.
Nie wiem też kto czyta ten watek, może fundacja też.
Zanim cokolwiek powiem, napiszę, milion myśli. Bo tam, właściwie nie wiem gdzie, jest w klatce Felicja.
Albo nie ma. Bardzo, bardzo trudna sytuacja.
Nie dostałam żadnej odpowiedzi na zapytanie o termin i miejsce pozabiegowej kontroli. Może dzisiaj jeszcze coś przyjdzie. A może jutro. A może nie.
To jest okrutne.
Monika miała w planach wykastrowanie dwóch kocurów bytujących koło niej, sąsiadka jednej kotki.
Już im przeszło. Mi też.
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 13, 2025 14:43 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Też bardzo bym się chciała mylić, już od bardzo długiego czasu :( .
Początki były obiecujące, ale potem coraz trudniej, totalny brak komunikacji, niemożliwość uzyskania jakichkolwiek konkretnych informacji, itd.
Od pięćdziesięciu dni zasypiam myśląc o Felicji, budzę się i od nowa. Czekanie, enigmatyczne odpowiedzi i tak w kółko. Zero konkretów.
Myślałam , że Felicji już nie ma. Od wczoraj wiem, że jest i podobno jest dobrze.
Zanim cokolwiek powiem, napiszę, milion myśli. Bo tam, właściwie nie wiem gdzie, jest w klatce Felicja.
Nie dostałam żadnej odpowiedzi na zapytanie o termin i miejsce pozabiegowej kontroli. Może dzisiaj jeszcze coś przyjdzie. A może jutro. A może nie.
To jest okrutne.
Monika miała w planach wykastrowanie dwóch kocurów bytujących koło niej, sąsiadka jednej kotki.
Już im przeszło. Mi też.

wykastrować mozna, oczywiscie bez watpliwej pomocy fundacji
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon paź 13, 2025 15:25 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Można, oczywiście. Ale może być podobnie. Po prostu ręce opadły, nikt nie ma sił na teoretycznie prawdopodobną powtórkę. Kotka dostaje tabletki, kocury zostaną jajeczne. A co potem, wiosną, czas pokaże.
Słońce u nas. Felicjo, jak się czujesz? Gdzie jesteś?
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 13, 2025 15:40 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Dlaczego podobnie? Kastruję i sterylizuję koty na własny koszt, żadna fundacja nie jest mi do tego potrzebna i ja decyduję, czy kot zostanie wypuszczony, bo jest dziki, czy biorę na tymczas i szukam domu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 13, 2025 16:02 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Też bardzo bym się chciała mylić, już od bardzo długiego czasu :( .
To jest okrutne.
Już im przeszło. Mi też.

Ola ,poprosiłaś o zdjęcie kotki i z tym też jest problem.
W dzisiejszych czasach nie trzeba przecież zamawiać jakiegoś Kossaka czy Matejki ,tylko wyciągasz telefon ,robisz fotę i wysyłasz , w czym problem?
Właśnie skończyłem przekopywać stronę tej fundacji .
Wrażenia?
Jak dla mnie strona jest trochę dziwna. Wszelkie konkretne dane i to nie za dużo dostępne są dopiero po KRS.
Nigdzie nie podają gdzie mają kociarnię , jakiś stały personel ,przecież to trzeba podawać leki, karmić ,sprzątać itd. Wszędzie tylko piszą o swych wspaniałych wolontariuszach.
Jest też informacja że wynajęli lokal o pow. 77m który ma zostać przekształcony na Ośrodek dla Bezdomnych Kotów "Koci Zakatek".
Ma tam powstać profesjonalny gabinet weterynaryjny ,mają być sterylki bezdomnych kotów, szpitalik dla kotów chorych i po zabiegach,codzienna opieka wolontariuszy,możliwość nauki dla studentów weterynarii i słuchaczy technikum weterynaryjnego oraz możliwość działania dla behawiorystów. I znowu brak stałego personelu https://kocizakatek.pl/o-fundacji/osrodek-dla-kotow
No i wszystko niby pięknie ale: z tej powierzchni trzeba wydzielić jeszcze miejsce na gabinet, jakąś izolatkę , jakiś pokoik dla behawiorysty, jakąś szatnię ,ubikację ,i łazienkę , miejsce gdzie będą myte i dezynfekowane miski dla kotów ,kuwety itp. ,jakiś magazynek na karmę ,żwirek czy pelet ..... ktoś to brał pod uwagę?
Ile miejsca zostanie dla kotów? Połowa, 40m? A jak Ci powiedzieli ,kotów mają 200 :mrgreen:
W statucie mają napisane : prowadzenie akcji sterylizacji kotów wolno żyjących na zamówienie podmiotów i instytucji takich jak spółdzielnia mieszkaniowa, zarządca/właściciel nieruchomości, gmina itp., ale to jest w dziale działalności odpłatnej.
Jest koniec roku ,może gmina nie ma kasy i nie przelała fundacji ,może dlatego zrobiło im się 200 kotów i tak długo czekają na zabiegi? Kilka faktur u weta nie zapłaconych to nie pojadą z następnymi kotami...To jest tylko moje gdybanie .
Za to w zakładce "Koty we Wrocławiu" informują że we Wrocławiu działa schronisko z miejscem na około 200 kotów i że jest tam możliwość wykonania kastracji i przetrzymania kota po zabiegu.
Jeżeli nie podadzą Ci terminu i miejsca tej wizyty kontrolnej to rób tak jak mówiliśmy. Jeżeli Felicji już nie ma to dla innych kotów. :(

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Pon paź 13, 2025 16:06 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

A moze felicja jest w schronisku?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 13, 2025 16:15 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Można, oczywiście. Ale może być podobnie. Po prostu ręce opadły, nikt nie ma sił na teoretycznie prawdopodobną powtórkę. Kotka dostaje tabletki, kocury zostaną jajeczne. A co potem, wiosną, czas pokaże.
Słońce u nas. Felicjo, jak się czujesz? Gdzie jesteś?

Ola, przecież gdyby udało się złapać Felicję i zawieźć na sterylkę do schroniska, wszystko wyglądałoby inaczej.
Tak samo z kocurami. Tylko złapać i zawieźć na kastrację, bo pomocy szemranej fundacji :x
PODFORUM MEDIÓW PRAWICOWYCH, ZAPYTAJ POPRZEZ PW

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon paź 13, 2025 16:16 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

to ja dołożę jeszcze do "dziwności". Może to zwykły błąd, ale jakos w to wątpię...porównajcie...
https://www.facebook.com/fundacja.koci. ... Hw4j9B6EWl
https://www.facebook.com/fundacja.koci. ... wP21kVb98l

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]