Nulka, goście i Nanuk.Who is who? Gdzie jest Felicja???

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 08, 2025 17:22 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nanuk chyba nieco przytył, czy tylko mi się wydaje?
A czitka nam gdzieś zaginęła... Chyba zamieszkała w kocim osiedlu, siedzi w budce i miauczy...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro paź 08, 2025 17:28 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nanuka jest zdecydowanie więcej :mrgreen:, ale czitki faktycznie wcale nie ma :cry: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro paź 08, 2025 23:03 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Jestem, jestem, wróciłam ledwo żywa, dzisiaj wyjechał Wojtek, któremu tutaj, publicznie, bardzo dziękuję za opiekę nad Nulką. Nie wiem, czy ktokolwiek inny byłby w stanie dostosować się do Nuli zwyczajów :roll: . Oni się znakomicie dogadują :ryk:
Nulcia wygarnęła mi wszystko zaraz po powrocie. Usiadła na dachu komórki i bardzo długo, pełnymi zdaniami złożonymi podrzędnie i nadrzędnie, opowiedziała co tu się działo, a na końcu były inwektywy, że dlaczego pojechałam. O Wojtku wyrażała się natomiast bardzo pozytywnie.
Mam nadzieję, że miał kilka dni spokoju i odpoczynku, w przeciwieństwie do mnie :twisted: .
Hiszpania od maja do października jest nie do życia, albo dla samobójców. Upał piekielny w dzień, noce nieco chłodniejsze. W międzyczasie czerwone alerty, że będą ulewy i taka powódź jak zeszłego roku w Andaluzji, na szczęście poszło bokiem. A potem znowu patelnia i skwar. To ja bardzo dziękuję...
Nadrabiam zaległości forumowe, podczytuję, oglądam. Powolutku, bo łapię dopiero równowagę zdrowotną.
Nanuk cudowny :1luvu: . Ciałka przybyło! I jakie on ma wielkie oczyska, na pół twarzy 8O !
Cały czas myślę o Felicji. Przed wyjazdem, pomimo zapytań jak się czuje po zabiegu, nie otrzymałam
żadnej odpowiedzi, poza wcześniejszą informacją, że co najmniej dziesięć dni na gojenie. Właśnie ten czas minął, jutro zaczynamy pisanie i pytanie od nowa. Jutro też, popołudniem, jestem umówiona na rozmowę z Gutek, może obie coś uradzimy. Na razie jesteśmy bezsilne i w punkcie wyjścia.
Ech... :(
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro paź 08, 2025 23:39 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Upał piekielny - to dla mnie brzmi teraz jak raj :roll:
Dobrze że szczęśliwie wróciłaś - szkoda ze nic Felicją się nie wyjaśniło do Twojego powrotu.
Wojtek jest po prostu równy gość i Nulka to wie - godny zaufania :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro paź 08, 2025 23:43 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nanuk mowi dobranoc

Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw paź 09, 2025 8:47 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Jak on się pięknie i godnie prezentuje :1luvu: !
No przecież bez Nanuka na tym wspaniałym fotelu pokój byłby nie wykończony :P .
To Król najprawdziwszy na wielkim tronie, napatrzyć się nie mogę!
Z Felicją nic się przez dziesięć dni wyjaśnić nie mogło niestety, miało się goić, blokada informacji wszelkich :( .
Dzisiaj zaczynamy od nowa, ręce opadają.
Chłodno i mokro.
Palimy w kominku i ruszamy do załatwiania miliona zaległych spraw. Nulcia wyszła sprawdzić co w ogrodzie, sypią się orzechy i jabłka, jeże już chyba śpią, nie widziałam wczoraj nikogo.
Jeszcze zielono, za chwilę sypną się tony liści, do wiosny coraz bliżej 8) .
:201461
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 09, 2025 8:51 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Młode orzechy, mniam :1luvu:
Trzymam mocno kciuki za nowiny o Felicji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw paź 09, 2025 15:05 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob paź 11, 2025 17:41 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Idzie ta brzydka część jesieni, idzie wielkimi krokami.
Nulcia sypia w domu, a gdy pada deszcz wraca w dzień z ogrodu na włości i muuu....i bolioliboli i mam natychmiast wyjść i zobaczyć, że mokro i co teraz z tymi łapkami... :roll:
Mietek i Witek też już tak często nie zaglądają, Monika mówi, że zalegają pokotem w łóżkach i nawet z domu nie chcą wychodzić.
Po Felicji ślad zaginął, zero odpowiedzi na jakikolwiek kontakt z naszej strony, w poniedziałek zawozimy odpowiednie pisma do odpowiednich urzędów, nie ma innej drogi.
Ale jeszcze w ogrodzie zielono, jeszcze w zielone gramy, jeszcze chwila.
Cóż, Plejady to gwiazdozbiór już październikowy...
Orzechy się sypią.
Zrobiłam bazarek na potrzeby kocie, może ktoś zechce?
viewtopic.php?f=20&t=223601
Zostawiłam sporo dla Nulki, uwielbia turlać po panelach nocą.
:201461
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 11, 2025 20:03 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:(...)
Po Felicji ślad zaginął, zero odpowiedzi na jakikolwiek kontakt z naszej strony, w poniedziałek zawozimy odpowiednie pisma do odpowiednich urzędów, nie ma innej drogi.
(...)

Fundacja zabrała Felicję 26 sierpnia - 46 dni temu.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob paź 11, 2025 20:20 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Wiemy. I mamy całą dokumentację naszych rozmów, propozycji zabrania i dalszego leczenia na nasz koszt w bardzo dobrych dwóch lecznicach obok nas, deklaracji opieki, itd. I wszystkie odpowiedzi, że jeszcze to, tamto, kolejka do lekarza, zęby, mamy wszystkie zapytania i braki odpowiedzi, bo mają 200 kotów i nie mogą rozmawiać, itd. I równoczesne zapewnienia, że wszystko w porządku. I rejestr nieodebranych połączeń. I brak adresu kociarni, nie ma też Felicji w kotach do adopcji. Nie ma żadnego zdjęcia poza tym po sterylizacji, które pokazało się na sekundę na FB i zniknęło. Jak Felicja.
Niestety według mnie Felicji nie ma. Nie ma w fundacji, albo nie ma już w ogóle :cry: .
Wszystko musi zostać wyjaśnione. Do końca.
Bardzo mi ta koteczka leży na sercu. Bardzo.
Obrazek

czitka

Post » Sob paź 11, 2025 20:30 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

czitka pisze:Wiemy. I mamy całą dokumentację naszych rozmów, propozycji zabrania i dalszego leczenia na nasz koszt w bardzo dobrych dwóch lecznicach obok nas, deklaracji opieki, itd. I wszystkie odpowiedzi, że jeszcze to, tamto, kolejka do lekarza, zęby, mamy wszystkie zapytania i braki odpowiedzi, bo mają 200 kotów i nie mogą rozmawiać, itd. I równoczesne zapewnienia, że wszystko w porządku. I rejestr nieodebranych połączeń. I brak adresu kociarni, nie ma też Felicji w kotach do adopcji. Nie ma żadnego zdjęcia poza tym po sterylizacji, które pokazało się na sekundę na FB i zniknęło. Jak Felicja.
Niestety według mnie Felicji nie ma. Nie ma w fundacji, albo nie ma już w ogóle :cry: .
Wszystko musi zostać wyjaśnione. Do końca.
Bardzo mi ta koteczka leży na sercu. Bardzo.

:( Smutne to wszystko. Obawiam się, czitko, że możesz mieć rację. Że Felicji już nie ma w ogóle...
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob paź 11, 2025 21:18 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Nie no, to nie może tak być że Felicji nie ma... Bardzo dziwnie się zachowuje fundacja, ani informacji, ani wystawienia w adopcjach, nic nie rozumiem. Zwłaszcza że chciałyście Felicję leczyć na własny koszt. I że czasu można nie mieć to ja rozumiem, ale skoro już umawiam się z kimś że się odezwę, to trochę to słabe że przez tyle czasu cisza.
A jesień to w ogóle chyba była od początku brzydka w tym roku, albo ja tą ładną część przegapiłam...

Silverblue

Post » Sob paź 11, 2025 21:56 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

To by w jakiś sposób tłumaczyło zachowanie fundacji - boją się przyznać, co się stało...
Oby jednak okazało się, że nasze podejrzenia są niezgodne ze stanem faktycznym :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob paź 11, 2025 22:23 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

To byłoby naprawdę niepoważne z ich strony - przecież można powiedzieć że kot uciekł, albo że nie daj Boże odszedł, chyba że mieli nadzieję, że dziewczynom się znudzi i odpuszczą.

Silverblue

[poprzednia][następna]