I wszystkie wyniki sa w porzadku.... troje wetów debatowało nad małym. Obraz krwi i wszystko co mozliwe - jest o.k.
Zdecydowanie wykluczone sa wszelkie wirusówki. Zresztą, jak przytomnie zauwazyła wetka a na co ja nie wpadłam, gdyby to była pp i Bóg wie co jeszcze, szybciej objawy miała by moja Tygryska która z powodu wetowskich przeciwwskazań, nigdy na nic nie była zaszczepiona.
Szaruś został już odłączony od kroplówek.Zaczął dostawać normalne / czyli konwalescence/ jedzonko. Strzela baranki, mruczy i się mizia - zawojował dwie wetki na amen

. Jest jeszcze słaby, ale już wyłazi ze swojej klatki i spaceruje po "swoim szpitalnym pokoiku".
Jutro mamy go odebrać przed 15.00
Naprawdę nie wiemy skąd to pogorszenie. Wczoraj cały dzień był fajny, jadł z apetytem, bawił się, rozganiał koty. Spał ładnie w nocy a nad ranem, tak po piątej zaczęła się jazda - biegunka, wymioty.. Być może mocno osłabione jelitka dostały za dużo jedzonka..
Szaruś został na noc w szpitaliku właśnie po to by poobserwować dłużej, reagować natychmiast w razie czego.
Wszelkie rośliny w moim domu zostały usunięte, więc pogorszenia stanu Szarusia nie można z nimi wiązać.
Dzisiaj sprzątałam tak, jak chyba jeszcze nigdy przed żadnymi świętami - chciałam się upewnić że nigdzie nie leży nic, co on mógłby zjeść i by mu to zaszkodziło.
Ostatnim podejrzanym jest nowy drapak....
Te sizalowe słupki. Sizal taki ostry, kłujący a kotek galopujący po nich - malutki i wrazliwy.
Może to zakrawa na kretyństwo, ale zamierzam jutro rano zakupić w aptece bandaże elastyczne i owinąć słupki zanim przywiozę malucha. Proszę się ze mnie nie śmiać

wystarczy że się rodzinka w czółko znacząco puka..
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!