Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 01, 2009 23:14

ewar pisze:Pokochają balkon.Moje wychodzą dopiero wieczorem,bo żar się leje z nieba,nawet ciepłolubnym kotom za gorąco.Dzisiaj było ponad 40 stopni w południe.Nie narzekam,niech tak będzie,to lato,a dość się już wymarzłam i namokłam.

No to moje mają lepiej, bo balkon jest na nienasłonecznioną stronę :)
Obrazek Obrazek

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Czw lip 02, 2009 21:56

Chyba tak.Gucia i Mela są strasznie ospałe,mało jedzą,właściwie cały dzień śpią,dopiero późnym wieczorem ożywiają się.Kiedyś Velvet zapytała mnie,czy moje koty w ogóle biegają.Dzisiaj odpowiedziałbym jej,że nie.
Fajnie,że Pamcia i Kreska będą "balkonowo wychodzące".Kreska może nie być na początku zainteresowana.W końcu żyła na tzw. wolności i nie było jej za dobrze,może się bać,że to powrót do dawnego życia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 03, 2009 8:36

ewar pisze:Kreska może nie być na początku zainteresowana.W końcu żyła na tzw. wolności i nie było jej za dobrze,może się bać,że to powrót do dawnego życia.

No i znów muszę Cię zdziwić. Kreska na balkon pierwsza - siada sobie w rogu i przygląda się z zaciekawieniem światu. Pamcia jak już wyjdzie to ostrożnie, porozgląda się, ale ciągle czujnie. Jak tylko się pojawimy gdzieś w okolicy to szybciutko wraca do domu.

Ogólnie Kreseczka jest dużo odważniejsza. Wczoraj była burza. Pamcia z podwiniętym ogonem szorowała podłogę i chowała się gdzie się dało biedactwo. Kreska rozłożyła się na całego na oknie i śpi w najlepsze. Tak samo z odkurzaczem - ruszy tyłek dopiero wtedy jak zaczynam, odkurzać parapet na którym leży :lol:
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Pt lip 03, 2009 9:19

Super,że Kreska już całkowicie wyluzowana.U mnie wychodziła też na balkon,ale tak naprawdę to tylko Gucia mogłaby siedzieć na nim dzień i noc,a to jedyna kotka,która nigdy nie żyła na wolności i stąd moje wnioski.
Pamiętam,że Panama nie chciała wychodzić z klatki w lecznicy,bała się.Wyciągałyśmy ją na siłę,żeby posprzątać.Widać,że boi się zmian.
A ja to w ogóle nie powinnam pisać,że kot jest np.nie miziasty,albo nie lubi na kolanach..itd.Okazuje się potem,że w domkach są super miziaste(Malwinka),że siedzą na kolanach (Dżapa),że nietykalskie dają się głaskać(Tosia)...itd.Dobrze,że idzie to jednak w tym kierunku.Dobry,kochający domek,odrobina zainteresowania,to jest klucz do sukcesu.Oby tak dalej.

ewar

Post » Sob lip 04, 2009 20:29

może jakiś balkonowe zdjęcia?? :D

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Wto lip 07, 2009 22:53

No to jedziemy z informacjami. Kreseczka była dzisiaj na badaniach kontrolnych. Po osłuchaniu okazało się, że po szmerach w płuckach ślad zaginął - wygląda na to, że antybiotyk i czas zrobiły swoje. Następnie odstawiliśmy manicure i pedicure oraz dosyć gruntowne czyszczenie uszu. Muszę znowu pochwalić kotkę - była na prawdę grzeczna. Troszkę mruczała z niezadowolenia, miauknęła ze 2-3 razy ale nie było żadnych bojowych zagrań. A czyszczenie było długie i dokładne. Na koniec w końcu mogliśmy spokojnie zaszczepić kicię. Tak więc odstawiliśmy full service. Jeśli chodzi o jakieś reakcje poszczepienne to prócz delikatnie zmniejszonego apetytu nie zaobserwowano żadnych innych problemów. A i tak z tym apetytem trudno powiedzieć, bo w upalne dni Kreseczka nie jest jakoś specjalnie skora do przychodzenia na obiad :)
Pani weterynarz stwierdziła, że w stosunku do pierwszej naszej wizyty z Kreską jest niebo a ziemia. Widać, że kotka jest nie zestresowana, pewna siebie i nie wykazuje już takiej agresji jak przy pierwszym spotkaniu.

A teraz zdjęcia. Tym razem z komentarzami bo aż się proszą....

Pasażer na gapę...
Obrazek Obrazek

Ulubione miejsce kotów to właśnie moje biurko - dobre i do spania i do spacerów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Śpiące królewny...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A kuku! Znowu tu weszłam :-)
Obrazek

Ale te gazety pana są nudne
Obrazek

Przygotowania balkonu - trzeba doglądać robotę, żeby pracownicy się nie obijali.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A ja zostanę sławną piosenkarką, wszystkie koty będą do mnie wzdychać po nocach :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"Zabawy" z myszką - nawet najgorszego wroga da się polubić...
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A co ja tutaj robię?
Obrazek
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Nie lip 12, 2009 18:07

zdjęcia rozkoszne :)
oj szkoda że ewar nie widzi ale zobaczy po urlopie :))

velvet

Post » Pon lip 13, 2009 10:11

A właśnie,że widzi,bo siedzi teraz w kawiarence internetowej.Ale tutaj ciężko się dopchać.Zdjęcia cudne.

ewar

Post » Śro wrz 02, 2009 8:26 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Artur,jesteś na forum?Dawno nie pisałeś.Co słychać?

ewar

Post » Nie wrz 13, 2009 9:14 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Witojcie :lol:,
Kotki mają się dobrze. Panamie się nieco "przytyło" dlatego ostatnio obydwie muszą cierpieć, bo nie ma już ciągle jedzonka w miskach tylko o określonych porach. Akceptacja kotów całkowita - właściwie to kiedyś zgłupieliśmy, gdy Kreska podeszła do Panamy i zaczęła ją wylizywać (i na wzajem zresztą). Ta idylla nie trwała może długo ale...
Większą część dnia koty przesypiają, a w pozostałych chwilach albo się ganiają (fajnie wygląda jak Kreska kładzie się i obejmuje łepek Panamy, a ta jej - Kreska syczy już podczas zabawy na prawdę okazjonalnie), albo chodzą za nami i domagają się pieszczot. W szczególności Kreska - stała się z niej taka pieszczocha, że wyjść z podziwu czasem nie możemy - wcześniej przecież to była tygrysica pełną łapą. Panama za to zrobiła się jeszcze bardziej dystyngowana i rzadko daje się wziąć na ręce. Za to ostatnio spała wtulona w małżonkę (mam fotkę ale z zakazem publikowania :P ).

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

artur_s

Post » Nie wrz 13, 2009 9:48 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Przesliczne i szczesliwe koty :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie wrz 13, 2009 11:11 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Dzięki Artur za zdjęcia i relację. :1luvu: Balsam na duszę!Tak się cieszę,że kotki zdrowe,śliczne.Mnie się podobają takie trochę grubaski,chociaż wiem,że może niezdrowo.Obie takie czyściutkie,zadbane,co znaczy dobry domek.
Teraz mam trzy tymczasy,dwie małe kotki w dwupaku (tygryska i szylkretka) i rudą Susie-koci ideał.Może ktoś ze znajomych byłby zainteresowany?Wiem,że takiego domku jak Wasz nie znajdę,ale może jakiś?Wspominałeś,że ktoś chce się zakocić.
Proszę, pozdrów Martę i Justynkę i bardzo mocno wymiziaj kotki ode mnie.

ewar

Post » Śro lis 11, 2009 19:09 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Artur,jesteś na forum,może coś napiszesz? Jak kotki?

ewar

Post » Nie sty 31, 2010 21:39 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

odświeżam sobie dziś wątki i zaglądnęłam do dziewczynek

fajnie by było popatrzeć na nowe zdjęcia

te kicie są takie cudne :1luvu:

velvet

Post » Pon maja 03, 2010 8:03 Re: Panama-w swoim domku.Już nie jedynaczka.Już z Kreską!!!

Tak dawno już nic się nie pojawiło na wątku :cry:

ewar

[poprzednia][następna]