Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2008 16:14

Fri pisze: a jeśli ktoś dobrowolnie by się nie przeniósł, spotkałby się z ostracyzmem? albo dostałby info od modów, że jego wątek został zgłoszony do przeniesienia przez użytkownika, który uważa, że znajduje się on w niewałściwym miejscu i ma sie do tego ustosunkowac lub zostanie przeniesiony odgórnie?
więcej restrykcji = mniej uzytkowników
Nie wiem. Pewnie wyszłoby w praniu.
A jak jest do tej pory? Tzn. na jakiej podstawie przenoszone są wątki między forami?
np. z Kociarni na Koty?
Bo pewnie byłoby tak samo (zakładając, że pomysł nie odpadłby w przedbiegach, jak się stało).
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Sob sie 30, 2008 16:16

Fri pisze:
I chyba powoli wykluwa się idea stworzenia osobnego podforum o kocio-towarzyskim charakterze :)

Czy dalibyście się zaprosić ze swoimi wątkami własnie tam?

zrozumiałam: Koty są nasze, wam zrobimy podforum

I tak oto chyba doszłyśmy do meritum 8) ja zrozumiałam:
hej, jest taki pomysł, co o nim sądzicie?

Pytanie jest grzeczne, nie padają słowa wyrzucić, przegnać, przenieść słowo zaprosić trudno uznać za niegrzeczne. W każdym razie ponieważ inkryminowane zdanie pytające rozumiem inaczej, dziwię się, że ktokolwiek się obraził.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sie 30, 2008 16:17

Fri pisze: więcej restrykcji = mniej uzytkowników
Miau nie jest forum restrykcyjnym.
Zmiany jakie się tu pojawiały były traktowane jako udogodnienia, a nie restrykcje.
fckptn
Obrazek

ana

Post » Sob sie 30, 2008 16:18

Słuchajcie, ja mam taki pomysł - ponieważ właściwie wiekszość zgadza sie w jednej kwestii: że dzielenie forum raczej nie ma sensu, Ana też wyjaśniła, że była to po prostu luźna sugestia,
- to ja proponuję nie podkręcać sie nawzajem i nie podgrzewać niepotrzebnie atmosfery.
Narobimy sobie wzajemnych pretensji, animozji, może być poźniej trudno ze sobą rozmawiać - a wszystko przez jeden, z pozoru błahy, pomysł techniczny.

Przyjmijmy do wiadomości, że KOTY zostają w takiej postaci, w jakiej są, a każdy z nas czyta to, co mu pasuje i zagląda do tych wątków, które sam uzna za ciekawe i warte uwagi.

Boje sie, aby ten wątek nie stał sie kolejnym, ktory wniesie wiecej zlego niz dobrego. Moze ktos zareagował nerwowo, moze ktos inny napisze cos malo subtelnie, a w koncu moga pasc slowa, nad ktorymi bedzie pozniej ciezko przejsc do porzadku dziennego. Wrzucmy na luz, pliiisss...
Rozumiem, ze kiedys w przeszosci mogly powstac pewne konflikty przy dyskusjach na wazne merytoryczne tematy, ale tu naprawde szkoda by bylo.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Sob sie 30, 2008 16:19

Tak spozieram z mieszanymi uczuciami na ten wątek. Miał być zaciszny kącik na snucie kocio-ludzkich opowieści, a z jakichś powodów wyszedł "Hotel Zacisze" :wink: . Szczerze - nie rozumiem tego. Jako autor wątku blogującego nie poczułam się dotknięta pomysłem sprowadzenia go w inne miejsce miauma :roll: Nie zauważyłam też, by ktoś mi imputował, że jestem forumowym zaśmiecaczem.

Więc, raz jeszcze: GDYBY podforum powstało, można mnie spokojnie przerzucać. Najwyżej będziemy z kocim klanem mieli wokół siebie baaardzo dużo miejsca :lol:

Edit: doczytałam na podglądzie: gdzie i kto wspomina o ostracyzmie czy restrykcjach? 8O Komunikat any był jasny - to późniejsze reakcje rozdmuchały tylko emocje, które są dodatkowo podsycane w osobnych wątkach.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sie 30, 2008 16:21

Tylko nadal byłabym mocno zainteresowana wprowadzeniem jakiegoś sytemu oznakowania wątków.
Efektywniej się wtedy wybiera lektury, w zależności tego ile się ma w danym momencie czasu na przeglądanie forum.
fckptn
Obrazek

ana

Post » Sob sie 30, 2008 16:23

skaskaNH pisze:Słuchajcie, ja mam taki pomysł - ponieważ właściwie wiekszość zgadza sie w jednej kwestii: że dzielenie forum raczej nie ma sensu, Ana też wyjaśniła, że była to po prostu luźna sugestia,
- to ja proponuję nie podkręcać sie nawzajem i nie podgrzewać niepotrzebnie atmosfery.
Narobimy sobie wzajemnych pretensji, animozji, może być poźniej trudno ze sobą rozmawiać - a wszystko przez jeden, z pozoru błahy, pomysł techniczny.

Przyjmijmy do wiadomości, że KOTY zostają w takiej postaci, w jakiej są, a każdy z nas czyta to, co mu pasuje i zagląda do tych wątków, które sam uzna za ciekawe i warte uwagi.

Boje sie, aby ten wątek nie stał sie kolejnym, ktory wniesie wiecej zlego niz dobrego. Moze ktos zareagował nerwowo, moze ktos inny napisze cos malo subtelnie, a w koncu moga pasc slowa, nad ktorymi bedzie pozniej ciezko przejsc do porzadku dziennego. Wrzucmy na luz, pliiisss...
Rozumiem, ze kiedys w przeszosci mogly powstac pewne konflikty przy dyskusjach na wazne merytoryczne tematy, ale tu naprawde szkoda by bylo.

Tu i ówdzie pojawiły się długaśne posty wywodzące się chyba z jakiegoś uwielbienia teorii spiskowych, gdzie dość wyraźnie napisano kto to są "my" a kto "oni" :roll: Normalnie Archiwum X :lol: :lol: :lol:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sie 30, 2008 16:25

ana pisze:Tylko nadal byłabym mocno zainteresowana wprowadzeniem jakiegoś sytemu oznakowania wątków.
Efektywniej się wtedy wybiera lektury, w zależności tego ile się ma w danym momencie czasu na przeglądanie forum.

Ana, nie wiem, na ile jest to mozliwe technicznie, ale pisala juz o tym Fri ( ileś tam stron temu ;) ) - czy mozna by zrobić tak, aby autor mogł przy swoim watku dołaczac jakies oznaczenie, ktore wyraźnie sygnalizowałoby jakis poważny problem? Nie wiem, jakas ikonka typu czerwony krzyzyk albo cos podobnego?

skaskaNH

Post » Sob sie 30, 2008 16:29

skaskaNH pisze:Ana, nie wiem, na ile jest to mozliwe technicznie, ale pisala juz o tym Fri ( ileś tam stron temu ;) ) - czy mozna by zrobić tak, aby autor mogł przy swoim watku dołaczac jakies oznaczenie, ktore wyraźnie sygnalizowałoby jakis poważny problem? Nie wiem, jakas ikonka typu czerwony krzyzyk albo cos podobnego?
To ja pisałam :lol: , nawet dwa razy, a Wojtek podawał przykład forum, na którym jest podobny system.
Prosiłam, żeby się ludzie opowiedzieli, czy mają ochotę na tagi, ale niewiele osób to zauważyło w ogólnym zamieszaniu.
fckptn
Obrazek

ana

Post » Sob sie 30, 2008 16:33

ana pisze:
skaskaNH pisze:Ana, nie wiem, na ile jest to mozliwe technicznie, ale pisala juz o tym Fri ( ileś tam stron temu ;) ) - czy mozna by zrobić tak, aby autor mogł przy swoim watku dołaczac jakies oznaczenie, ktore wyraźnie sygnalizowałoby jakis poważny problem? Nie wiem, jakas ikonka typu czerwony krzyzyk albo cos podobnego?
To ja pisałam :lol: , nawet dwa razy, a Wojtek podawał przykład forum, na którym jest podobny system.
Prosiłam, żeby się ludzie opowiedzieli, czy mają ochotę na tagi, ale niewiele osób to zauważyło w ogólnym zamieszaniu.
ależ owszem, zauważono. jednak ludzie są tylko ludźmi i z tego samego powodu, z jakiego rozgrzeszani są początkujący, tagi by się nie sprawdziły: łatwo można sobie wyobrazić sytuację, gdy alarm zażegnano, a tag nadal wisi...
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Sob sie 30, 2008 16:36

Ana, sorki, widocznie nie zauważyłam Twojej wypowiedzi, tylko dopiero pozniej, w poscie Fri to znalazłam :oops:
Tak czy inaczej, ja uwazam, ze to dobry pomysl.

Moze byc i tak, jak pisze Pluszak (ze alarm zazegnany, a tag zostaje), ale sprobowac nie zaszkodzi. W razie czego mozna bedzie zlikwidowac opcje i po sprawie.

skaskaNH

Post » Sob sie 30, 2008 16:43

tagow nie zmienionych po zazegnaniu pilnego problemu spodziewalabym sie raczej w przypadku watkow nowych forumowiczow (o ile umieliby zastosowac taga ), ktorzy tu wpadaja po pomoc i nie wracaja...
a takie watki i tak spadaja same z siebie

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob sie 30, 2008 17:02

ana pisze:
Fri pisze: zrozumiałam: Koty są nasze, wam zrobimy podforum
Kto to są "my" i "wy"?

Pogodne wątki typu "Kitek i spółka" i straszne wątki typu "połamana,przejechana i pobita kotka potrzebuje pomocy".

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Sob sie 30, 2008 19:13

ana pisze:

ja zasugerowałam oznaczenia tylko przy wątkach potrzebujących pomocy, żeby je właśnie wyróżnić spośród innych, co by sie tu oczojebny paczłork nie zrobił
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Sob sie 30, 2008 19:19

Nie mam czasu, żeby przeczytać teraz te dwadzieścia kilka stron, przeczytałam wątek "techniczny". Chcę jednak wyrazić swoją opinię. Jestem na NIE dla wydzielania wątków "w których się mówi dzień dobry" jak to już kiedyś było określone. Akurat ja nie biorę udziału w nadmiernym mówieniu dzień dobry i dobranoc, bo nie mam na to czasu. Ale gdy mam luźniejsze dni zaglądam tam, oglądam foty. Poza tym poza wątkami, które codziennie przyrastają po kilka stron są wątki, w których są historie kotów, trochę radości, trochę smuteczków. Sama mam taki wątek. Zaczęłam pisać w lutym 2005 r, na dziś ma 85 stron.
Uważam , że to wszystko powinno zostać w dziale KOTY.
Ostatnio edytowano Sob sie 30, 2008 19:47 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia][następna]