BANDA KULAWEGO'07 - Koral dziś nie przyjmuje życzeń :):):)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2009 22:02 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Żartowałam z tym osłuchiwaniem, ale wetka już dwukrotnie ratowała mnie z ciężkiej grypy. :D Jak zobaczyłam, ilu ludzi jest w ludzkiej przychodni, to jeszcze bardziej osłabłam. Pojechałam do wetki i wyżebrałam receptę na antybiotyk i osłonowe.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt paź 16, 2009 22:28 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Nasz wet w analogicznej sytuacji szczepił gościa p-ko grypie. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt paź 16, 2009 22:38 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Przecież wet to lekarz. Odróżnia wirusy od bakterii, wie, jak i na co działają poszczególne antybiotyki. Z nowotworem poszłabym do ludzkiego onkologa, ale z grypą? :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Sob paź 17, 2009 5:39 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Pobuuudkaaaa! :twisted:

Kłuło.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob paź 17, 2009 6:38 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Dzieńdobry.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob paź 17, 2009 7:27 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Dorota pisze: Pobuuudkaaaa! :twisted:

Wcześniej Hugo mnie obudził. Zapalenie kupy... :twisted:

Dorota pisze:Kłuło.

Zboczona.... :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 17, 2009 7:42 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

ale kłuło się podkreśla na czerwono :roll:

Dzień dobry

Wreszcie chyba lepsze wieści. Milusia na moje oko dużo lepiej. Gil znacznie mniejszy. Za trochę ponad godzinę jedziemy do wetki na kątroll i drugą dawkę tego na z. Oby wreszcie się uspokoiło. Żeby już Miluśka nie chorowała.

Jak sobie myślę, trzecia dawka będzie w poniedziałek. Bo we wtorek jadę do Warszawy i za Chiny ludowe nie zdążę na czas wrócić.
Bardzo bury dzień. Ponuro. Nie lubię zimna, ale tej pory roku wprost nienawidzę. Jakby świat przygotowywał się do odwiedzania cmentarzy.

Szczypiorki nic sobie z tego nie robią. Zośka lata jak perszing, Koral na zmianę z Femcią obrabiają miseczkę z renalem, któej nie schowałam po śniadaniu. Te to mają apetyty :mrgreen: Worki bez dna. Teraz jeszcze Miluśka postanowiła dojeść mokrego renala. Chyba się pasożyty do zimy szykują.
Miluśka to jest kawał złodzieja. Chwila nieuwagi i już obrabia miskę z chrupkami. A potem ja się zamartwiam i walczę z zapaleniem kupy :roll:
Obrazek

Femka

Post » Sob paź 17, 2009 7:43 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Femka pisze:
Ze mną, niestety, ciągle nie najlepiej. Nie mogę się pozbyć suchego, męczącego kaszlu, a dzisiaj w czasie porannego prysznica nagle poczułam koszmarny ból w plecach po prawej stronie. Nie mogłam sie wytrzeć, doczołgałam się prawie do kuchni, żeby łyknąć tabletkę rozkurczową i dopiero jak poleżałam ze 20 minut byłam w stanie zrobić cokolwiek.

W tym wieku, to już tak jest. Współczucia szczere, ale już chyba się z tym niewiele da zrobić :roll: .
:mrgreen:

Femka pisze: Jak opowiadałam Marcelibu, to ona się prawie posikała, ale to pewnie dlatego, że na starość jej zwieracze zardzewiały. :mrgreen:

Wszystko widzę :evil: . W odniesieniu do mojej powyższej wypowiedzi i tak wszyscy wiedzą o co chodzi...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 17, 2009 7:54 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

wszyscy wiedzą tylko tyle, że jesteś starsza ode mnie o całe 9 miesięcy i się sypiesz. A ja ciągle piękna i młoda :smokin:
Obrazek

Femka

Post » Sob paź 17, 2009 7:55 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

No... Teraz to już wszyscy wiedzą. :twisted:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 17, 2009 8:04 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka lepiej. Gil chyba w odwrocie.

Przed chwilą przyszło mi do głowy, że gdybym zaszczepiła Milusię również w 2008 roku, to może teraz nie złapałaby tej paskudnej infekcji :roll:
Z drugiej strony tak sobie myślę, że pozostałe Szczypiorki muszą być w niezłej kondycji, skoro nawet nie kichają. A Miluśka naprawdę mocno prątkuje.
Obrazek

Femka

Post » Sob paź 17, 2009 8:08 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka lepiej. Gil chyba w odwrocie.

A Ty znowu swoje? Nic by nie zmieniło - też by załapała. Popatrz - ostatnio plułam sobie w brodę jak Kłak, Futro i Tyś załapały kk. Bo mogłam zaszczepić a jakoś tak się nie składało miedzy Kłaczkowymi różnymi chorobami, czasem brakiem kasy. No i co? I nic. Te się wylizały dość szybko, a @@ wcale się nie załapały i żywcem nie wiem czemu bo oczami wyobraźni widziałam już kichający komplet. Nie nadążysz.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 17, 2009 8:11 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka zapalenie oskrzeli. Ja też.

Femka pisze:ale kłuło się podkreśla na czerwono :roll:

:roll:

kłuć
1. przebijać coś czymś ostro zakończonym; o owadach: żądlić
2. wywoływać uczucie ostrego bólu; też: ostro boleć
3. sprawiać komuś przykrość
4. o świetle: drażnić lub oślepiać

kłuć [wym. kłuć, nie: kuć] ndk Xa, kłuję, przestarz. kolę, kłuj, przestarz. kol, kłuty, kłujący a. kolący.

kuć
1. obrabiać plastycznie wyrób z metalu przez ręczne albo mechaniczne zgniatanie go uderzeniem lub naciskiem
2. ozdabiać metalem
3. przybijać podkowy pod kopyta konia
4. rąbać, kruszyć, np. skałę, lub wykuwać coś, np. w kamieniu
5. stukać miarowo
6. uczyć się intensywnie, zwykle na pamięć

Nie przypuszczam, zeby Was kuło :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob paź 17, 2009 8:13 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka lepiej. Gil chyba w odwrocie.

A jednak, Dorotko, faktycznie próbowałam grzecznie napisać cos o pokłuciu i (teraz też) wywaliło mi na czerwono. Kłuje, kłujący, pokłuty... Podkreśla! :roll:
Obrazek

kinga w.

Post » Sob paź 17, 2009 8:15 Re: BANDA KULAWEGO'07 - Miluśka lepiej. Gil chyba w odwrocie.

kinga w. pisze:A jednak, Dorotko, faktycznie próbowałam grzecznie napisać cos o pokłuciu i (teraz też) wywaliło mi na czerwono. Kłuje, kłujący, pokłuty... Podkreśla! :roll:

Znaczy, ze ono nie zna takiego slowa.

Sproboj z: ukarze i ukaże; ważę i warzę.

Dorota

[poprzednia][następna]