Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 26, 2006 10:48

agacior_ek - generalnie nie należy łączyć uropetu z karmą zakwaszającą mocz. Tyle że każdy przypadek jest inny. Jeśli chcemy bardzo szybko zbić wysokie pH, to na krótki czas ożna te dwie rzeczy połączyć, tyle że trzeba wtedy ściśle kontrolować mocz - żeby nie przekwasić.
Przy podawaniu uropetu mięso można podawać, tak przynajmniej mówili mi weci na Białobrzeskiej. Ja i tak Nocce mięso dawać muszę codziennie, bo ona nie chce jeść nic innego. Tylko staram się jej te porcje mięsa zmniejszyć. Suche czasem poglamie, ale co to 3-4 chrupki... Więc w naszym przypadku uropet jak najbardziej może być podawany z karmą, zwłaszcza, że tej karmy to jak na lekarstwo idzie... :(
A szkoda, bo ja najlepsze efekty u Antka zaobserwowałam, jak jadł karmę, nie zaś uropet. U Nocki też na początku tak było, bo karmę wcinała jako nowość i efekty przyszły szybko, teraz jednak się znudziła.
Hills robi puszki - w pasztecie jest s/d, niestety w kawałkach jest tylko c/d, z tego co pamiętam.
Ja właśnie będę robiła zamach na kurczaka Nocki i podmienię go na puszki, ciekawa jestem ile dni, i czy w ogóle, będzie je jadła...
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Śro lip 26, 2006 11:05

To jest chyba kwestia indywidualna co lepiej działa. Teoria mówi, że zdecydowanie pasta. Ludzie mówią różnie. Ale generalnie większość używa karm, bo to nie jest dodatkowy koszt, a trzymanie kota przez dłuższy czas na paście to koszt jest nie mały. Bo przecież karmę je poza tym.

Jeśli pasta już jest, proponuję ją dawać (i karmić mięsem jeśli kot takowe je - byle nie samym), skontrolować po dwóch tygodniach i decydować co dalej. :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro lip 26, 2006 17:32

galla pisze:agacior_ek - generalnie nie należy łączyć uropetu z karmą zakwaszającą mocz. Tyle że każdy przypadek jest inny. Jeśli chcemy bardzo szybko zbić wysokie pH, to na krótki czas ożna te dwie rzeczy połączyć, tyle że trzeba wtedy ściśle kontrolować mocz - żeby nie przekwasić.

U Kreski PH jest ponoć obojętne.. dziś mam nadzieję dostać całe wyniki. Wtedy będę wiedzieć więcej.

galla pisze:Hills robi puszki - w pasztecie jest s/d, niestety w kawałkach jest tylko c/d, z tego co pamiętam.
Ja właśnie będę robiła zamach na kurczaka Nocki i podmienię go na puszki, ciekawa jestem ile dni, i czy w ogóle, będzie je jadła...

Moja kota nie jada w ogóle puszek w kawałkach. Jeśli w ogóle łaskawie tknie jakąś puszkę...

Narazie jesteśmy na paście... po kontroli zobaczymy, czy trzeba będzie się przerzucić na karmę.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Śro lip 26, 2006 18:06

Obrazek
cześć! to ja - kryształowa Kreska... opowiem wam coś o sobie...

Obrazek
przede wszystkim jestem piękna niesłychanie.. szczególnie jak pozuję i się tak nabzdyczę... tu oto siedzę na szafie: to jedno z nielicznych miejsc w domu, które zostało moje i tylko moje.. rudy Jeż nie nauczył się włazić po drabinie.. a i o dziwo duzi tu do mnie nie wchodzą. Mam więc swój azyl w tym domu wariatów..

żeby być piękną i szczupłą dbam o linię.. i jadam tylko lekkostrawne potrawy... chrupki, mięsko i serek.. to tak jak tu:

Obrazek

a tu obok mnie mój przyrodni brachol...

Obrazek

Ostatnio duzi zrobili nam wieelką frajdę i pozwolili wychodzić na balkon. Co prawda wcześniej cały dzien na tym balkonie siedzieli zamknięci i coś tam dłubali... no i teraz jest fajnie, bo balkon otwarty jest cały czas...
Tak wyglądam sobie na świat:

Obrazek

Obrazek

balkon jednak nie chłodzi tak jakbyśmy sobie tego życzyli.. a najlepszym sposobem na upał jest sen.. dobranoc więc cioteczki i wujkowie!
Obrazek

Obrazek
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro lip 26, 2006 18:47

Obrazek
a to ja - rudy Jeż (dla wybranych Jureczek ;) ) dawno się tu nie pokazywałam, bo trochę zasmarkany byłem i zamiast mojego pięknego pyszczka podziwialiście gluciory lecące z nosa... więc dziś, wyjątkowa sesja.. zobaczcie jak jestem piękny i jak czysty i suchy jest mój różowy nosek! Pysio od przodu:

Obrazek

lewy profil:
Obrazek

pysio z góry:
Obrazek
zalotne spojrzenie:
Obrazek

pamiętajcie że ze mnie JEż nie byle jaki.. jako członek tygrysiej rodziny spędzam wiele czasu na polowaniach... zobaczcie sami jaki jestem dzielny i nieustraszony ... poluję na złego czerwonego grzechotnika! Najpierw namierzam wroga wzrokiem swym przenikliwym:
Obrazek
potem zwabiam go do siebie:
Obrazek
przyczajony tygrys ukryty smok to ja:
Obrazek
zaczyna się ostra walka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

aż w końcu udaje mi się upolować tego niebezpiecznego stwora:
Obrazek

szkoda mi było tak od razu go zagryzać, więc się z nim trochę pobawiłem:
Obrazek

ale on zwiał, więc ja za nim w poooggoooń:
Obrazek

tym razem nie dałem za wygraną i zagryzłem potwora:
Obrazek

bardzo mnie to polowanie zmęczyło, więc udałem się do najbliższego wodopoju i na wypas:
Obrazek
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro lip 26, 2006 19:03

Wspaniały fotoreportaż, prześliczne i szczęśliwe koty :1luvu:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Śro lip 26, 2006 19:34

agacior_ek, robisz bardzo ładne zdjecia (modele oczywiście też piękne :D )

muszę w końcu poczytać instrukcję do mojego aparatu :oops:

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Śro lip 26, 2006 19:58

ponad połowę zdjęć zrobił mój TŻet artysta :wink: 8)
ja robię ładne zdjęcia, ale swoim średniowiecznym kliszowcem, obiektom bardziej zdyscyplinowanym: górom, łąkom, polom, lasom :wink: one się tak nie kręcą.. :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro lip 26, 2006 21:40

Obrazek

przeciez to jest kangur a nie kot 8O
od razu widac 8)
Agata, musisz zlozyc reklamacje :lol: :wink:

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Śro lip 26, 2006 21:51

Gen pisze:Obrazek

od razu widac 8)

:ryk: :ryk: :ryk:
wiedziałam, że coś się nie zgadza... szczególnie jak JEż wyzdrowiał i zaczął skakać...
hmm.. czy towar niezgodny z opisem ale podobający ci się do szaleństwa też trzeba reklamować??? :wink: :lol:
dla mnie może być i kangur, ważne że Jeż :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro lip 26, 2006 21:59

agacior_ek pisze:

od razu widac 8)

wiedziałam, że coś się nie zgadza... szczególnie jak JEż wyzdrowiał i zaczął skakać...
hmm.. czy towar niezgodny z opisem ale podobający ci się do szaleństwa też trzeba reklamować??? :wink: :lol:

reklamowac trzeba koniecznie 8)
dostaniesz mala pregowana promocje :twisted:

Gen

Post » Śro lip 26, 2006 22:14

Gen pisze:
agacior_ek pisze:

od razu widac 8)

u Eve to chyba Krowy do Kangurów dają gratis nie?
O ludzie... wpadłam jak śliwka w kompot... :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro lip 26, 2006 22:23

agacior_ek pisze:
Gen pisze:
agacior_ek pisze:

od razu widac 8)

u Eve to chyba Krowy do Kangurów dają gratis nie?
O ludzie... wpadłam jak śliwka w kompot... :roll:

Szczegoly promocji w punkcie informacyjnym u Eve lub bezposrednio przy odbiorze. Ale krowkowe widzialam 8) .

Gen

Post » Czw lip 27, 2006 6:58

Uważaj Agatko, bo Ci jeszcze jakiegoś podwójnego gratisa dostarczą. :D

A fotki fajniste, Jeż faktycznie kangurowaty, a Kreska piękna, że ach. :1luvu:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Czw lip 27, 2006 7:45

Gen pisze:
agacior_ek pisze:

od razu widac 8)

pregowana lub w latki
obecnie w promocji mamy super kociczki w plaszczykach :twisted:
ale tylko razem z kangurem :twisted:

Agata, Jureczek :twisted: wyglada wspaniale :lol:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

[poprzednia][następna]