Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2016 11:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Wczoraj z Rosja tez porażka w siatke :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie cze 26, 2016 20:49 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Dzisiaj rozpaczliwie walczymy z Francją w siatę. Dobrze chociaż że wczoraj wygraliśmy w nogę, choć było ciężko.
W czwatek kolejny mecz, będę słabo kibicować, bo trzeba będzie doglądać rekonwalescentki.

PS. Z Francją polegliśmy, niestety
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie cze 26, 2016 21:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Coś ostatnio siatka słabo idzie.
Obrazek

Moli25

Post » Pon cze 27, 2016 8:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Moli25 pisze:Coś ostatnio siatka słabo idzie.

Może za bardzo skupili się na grze w reklamach a nie na grze na parkiecie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon cze 27, 2016 9:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

MB&Ofelia pisze:Czarnidełko umówione na czwartek rano. Odstawię ją o ósmej (przyjdę do pracy z poślizgiem, ale jakoś uda mi się to odrobić), a odbiorę po pracy. Już się denerwuję, a w czwartek chyba zejdę z nerwów. W piątek urlop - na opiekę nad kotem :wink:
Poza tym ok. Upał. Pannice całe popołudnie i wieczór balkonują, apetyty spadły. A ja czekam aż mi dojrzeją ostre papryczki na balkonie i póki co nic, nadal zielone, chociaż wielkie jak smoki.

Możemy sobie ręce podać bo Zuzia też jest umówiona na czwartek na 8 rano na zabieg.
Karmusiu, Ofelku dziś mnie duża do weta zabrała i ukradli mnie krewku z łapci. :(
Karmusiu a my będziemy musiały trzymać za siebie pazurki bo tego samego dnia i o tej samej porze będą nam w pysiach roboty przeprowadzać :strach: :strach: :strach:
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 27, 2016 14:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Zapisałam się na bezpłatną próbkę tego nowego produktu Selfe :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 27, 2016 19:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Ewa L. pisze:ano na zabieg.
Karmusiu, Ofelku dziś mnie duża do weta zabrała i ukradli mnie krewku z łapci. :(
Karmusiu a my będziemy musiały trzymać za siebie pazurki bo tego samego dnia i o tej samej porze będą nam w pysiach roboty przeprowadzać :strach: :strach: :strach:
Zuzia

Mała Czarna ma szlaban na komputer żeby nie przeczytała, po co ma się denerwować.
Też biedactwo będzie miała badaną krew, tuż przed zabiegiem. Jak nerki wyjdą ok, to rwiemy :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon cze 27, 2016 19:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

MB&Ofelia pisze:
Zuzia

Mała Czarna ma szlaban na komputer żeby nie przeczytała, po co ma się denerwować.
Też biedactwo będzie miała badaną krew, tuż przed zabiegiem. Jak nerki wyjdą ok, to rwiemy :(

U nas miesiąc temu nereczki wyszły bardzo dobrze. Myślę ,że teraz też będzie ok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 27, 2016 19:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - w czasie upa

Mała Czarna Carmen siedziała na środku pokoju w pozycji jedenastej kociej jogi i dokładnie oglądała sierść na brzuszku. Na kocim pyszczku odmalował się wyraz absolutnego skupienia.
- Ej, Ciorna, co robisz? - rzuciła przechodząca Ofelia.
- Szukam guziczka - mruknęła pod nosem Carmen.
Ofelia aż przystanęła.
- Czego szukasz?
- Guziczka - powtórzyła spokojnie Carmen.
- Jakiego znowu guziczka???
- Takiego co cię go rozpina i zdejmuje futerko - wyjaśniła Carmen, nie przerywając oględzin brzuszka.
- Co??? - oczy Ofelii otworzyły się szeroko, bardzo szeroko - A słyszałaś ty kiedy, żeby koty miały guziczki i zdejmowały futerka?
- Nie - młodsza kotka spojrzała na nią - Ale nie słyszałam, żeby nie miały guziczków i nie zdejmowały futerka. Człowieki mają guziczki i zdejmują futerka, jak im gorąco, to kotki też mogą, co nie?
Ofelia aż usiadła. Nie wiedziała, czy prychnąć ze śmiechu, czy pacnąć koleżankę łapką po łepetynie.
- Gupia jezdeś - syknęła - Koty nie zdejmują futerek.
- Ino tak miauczysz - burknęła niezadowolona Carmen - Mię jezd gorąco i chcę zdejmnąć futerko.
- To se szukaj guziczka ile chcesz, i tak go nie znajdniesz - prychnęła Ofelia - Ja idę na bałkonu. Może złapnę troszku wiaterku.
Podniosła się z godnością i zgrabnym truchcikiem podążyła na balkon, wymijając wciąż rozłożoną na podłodze Carmen. Czarna kotka odprowadziła ją smutnym wzrokiem, po czym znów spojrzała na swój brzuszek i wsunęła nosek w nieznośnie grzejące futerko.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon cze 27, 2016 19:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - trzynastego

Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:
Zuzia

U nas miesiąc temu nereczki wyszły bardzo dobrze. Myślę ,że teraz też będzie ok.

Mała Czarna nie miała badanej krwi, poza testami felv/fiv. Nie zauważyłam żadnych nerkowych objawów u niej, nie wygląda na nerkowego kota, więc mam nadzieję że będzie ok. Ale trzeba sprawdzić, bo jak powiedział wet, to dziwne żeby tak młody kot miał taką tragedię w pysiu.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon cze 27, 2016 19:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - w czasie upa

MB&Ofelia pisze:Mała Czarna Carmen siedziała na środku pokoju w pozycji jedenastej kociej jogi i dokładnie oglądała sierść na brzuszku. Na kocim pyszczku odmalował się wyraz absolutnego skupienia.
- Ej, Ciorna, co robisz? - rzuciła przechodząca Ofelia.
- Szukam guziczka - mruknęła pod nosem Carmen.
Ofelia aż przystanęła.
- Czego szukasz?
- Guziczka - powtórzyła spokojnie Carmen.
- Jakiego znowu guziczka???
- Takiego co cię go rozpina i zdejmuje futerko - wyjaśniła Carmen, nie przerywając oględzin brzuszka.
- Co??? - oczy Ofelii otworzyły się szeroko, bardzo szeroko - A słyszałaś ty kiedy, żeby koty miały guziczki i zdejmowały futerka?
- Nie - młodsza kotka spojrzała na nią - Ale nie słyszałam, żeby nie miały guziczków i nie zdejmowały futerka. Człowieki mają guziczki i zdejmują futerka, jak im gorąco, to kotki też mogą, co nie?
Ofelia aż usiadła. Nie wiedziała, czy prychnąć ze śmiechu, czy pacnąć koleżankę łapką po łepetynie.
- Gupia jezdeś - syknęła - Koty nie zdejmują futerek.
- Ino tak miauczysz - burknęła niezadowolona Carmen - Mię jezd gorąco i chcę zdejmnąć futerko.
- To se szukaj guziczka ile chcesz, i tak go nie znajdniesz - prychnęła Ofelia - Ja idę na bałkonu. Może złapnę troszku wiaterku.
Podniosła się z godnością i zgrabnym truchcikiem podążyła na balkon, wymijając wciąż rozłożoną na podłodze Carmen. Czarna kotka odprowadziła ją smutnym wzrokiem, po czym znów spojrzała na swój brzuszek i wsunęła nosek w nieznośnie grzejące futerko.

Ale się uśmiałam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Pola tez tak często siada i ogląda sobie futerko na brzuszku. Może też szuka guziczka ? :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 27, 2016 20:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - w czasie upa

Ja bardzo lubie Dziewczyn pogaduszki :ryk:
Szczegolnie jedna, bodajże o myszce w brzuszku 8)
Obrazek

Moli25

Post » Pon cze 27, 2016 20:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - w czasie upa

Zaraz będę badać odciski łap, a później wyrwę któryś ogon z doopska :evil: Przyszłość koperku zasianego w skrzynce po rzodkiewce stpoi pod znakiem zapytania.
Podejrzewam czarne footro, bo dziwnym trafem przez dłuższą chwilę trzymała się z dala od balkonu :evil:

PS. Islandia prowadzi z Anglią 2:1. Jak napisał mój chrzestny - niech im Islanczycy wybiją z głowy Brexit :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon cze 27, 2016 20:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - w czasie upa

Doooooobry mecz!
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]