Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 14, 2014 12:13 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Mi też wydawało się, że ona nie urośnie duża :D Pafnucy miał być malutki, był taki drobny, chudokościsty, chudodupny. Tymczasem waży prawie 6kg, ale nie jest gruby, ma fajną, kocią figurę i jest długaśny. Taki szczupły, wysportowany kot. Annuszka ma krótsze kopytka, ale za to łapki ma potężniejsze i cała jest potężniejsza. Piękne one są i koniec! :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt sie 15, 2014 5:44 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

:1luvu:
Ja tylko nieśmiało przypomnę o przesyłce, bo do mnie wróci :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 15, 2014 11:30 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Galopem pędzę w poniedziałek na pocztę, nie dopuszczę do tego, żeby moje cudne kocie dywaniki wróciły! :twisted:

kotelsonciorny

Post » Pt sie 15, 2014 11:49 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Też nie chcę :D Będzie im na nich przecudnie, no i są bardzo grube, a zbliżają się jesienne chłody.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 12:56 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

O tym pomyślałam. Robi się coraz chłodniej, czuję odchodzące lato i.. jest mi przykro. Wieczory już są chłodniejsze, wcześniej robi się ciemno, niedługo przyjdzie jesień a z nią moja depresja. A koty? Jak ja im wytłumaczę że jest zimno i na balkon nie wyjdą? No jak? :oops:

kotelsonciorny

Post » Pt sie 15, 2014 17:15 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Obiecałam i są. Dowody na to, że Annuszka urosła :D

Obrazek

I co koty robią kiedy nie ma nikogo w domu:

Obrazek

Oraz Pafnucy zdziwiony faktem, że ktoś bawi się jego ulubioną mychą :twisted: :twisted:

Obrazek

kotelsonciorny

Post » Pt sie 15, 2014 17:25 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Są prześliczne :1luvu: i widać, że wyluzowane.
kotelsonciorny pisze: A koty? Jak ja im wytłumaczę że jest zimno i na balkon nie wyjdą? No jak? :oops:

A dlaczego nie? Nic się im nie stanie, zahartują się, będą zdrowsze.Wypuszczam swoje nawet w trzaskający mróz, zmarzną to wchodzą do domu, bo przecież ich nie zamykam.Czasem jest sporo śniegu na balkonie, zostawiają na nim ślady łapek.Nie chorują.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 17:30 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Czyli mogę wypuszczać na balkon? Ja jestem przewrażliwiona, chucham, dmucham, zawsze taka byłam. Może przesadzam. Na bank przesadzam. Zaraz jedziemy na działkę i nawet myślałam żeby zabrać koty, ale boję się raz tego, że podróż je zestresuje, dwa, tego że w szelkach nie do końca czuję pewność, że kot mi się nie wywinie a trzy.. Nie mogę im pokazać fajnego świata zewnętrznego raz i koniec. Same mam rozterki, ale przygotowałam im drugą kuwetę, wracamy jutro w rozsądnych godzinach więc one sobie poradzą, teraz przynajmniej to wiem!

kotelsonciorny

Post » Pt sie 15, 2014 17:37 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

O proszę :) U mnie Niunia tylko lubi, chłopaki wyjdą na chwilę, z ciekawości, za chwilę wracają do mieszkania, a Niunię trzeba zachęcać do powrotu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zimy szczerze nienawidzę, z wzajemnością zresztą. I też już poczułam, że lato zbliża się ku końcowi :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt sie 15, 2014 17:41 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Pierwsza zima Pafnucka to był okres kiedy mieszkaliśmy w mieszkaniu bez balkonu, nie miał wtedy żadnej styczności ze świeżym powietrzem. Ale one uwielbiają siedzieć na balkonie, najchętniej by z niego nie schodziło. Kamień spadł mi z serca że mogę je jednak na balkon wypuszczam także zimą, dzięki Wam :1luvu:

Też czuję koniec lata. Zawsze dopada mnie powakacyjna melancholia i już czuję, jak się do mnie zbliża, czai się tuż za rogiem. Zima jest wstrętna, a jakbym mało miała pecha w życiu to będąc podrostkiem (niezbyt mądrym) odmroziłam sobie dłonie, bo rękawiczki zdejmowałam z łap po wyjściu za blok, żeby rodzicielka nie widziała (czapkę z resztą też zdejmowałam). Teraz zimą przy nawet małym mrozie ręce mi sinieją i wyglądam jak kloszard. Wstydzę się tego :(

kotelsonciorny

Post » Pt sie 15, 2014 18:56 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Lubię ciepło, zawsze kochałam lato, ale teraz jakby mniej.To czas wyrzucania zwierząt, wysyp kociaków i zastój w adopcjach, ale jest długi dzień, to prawda.Najgorsza pora to kiedy lato odchodzi, nastraja to bardzo pesymistycznie, prawda?
Jasne, że koty sobie poradzą, nie ma się co bać.
Kasiu, u mnie to samo, ślady łapek na śniegu :D Oczywiście nie ma wtedy wylegiwania się na balkonie, a tylko spacerki.To bardzo kotom służy, nie przeziębiają się wcale.

ewar

Post » Pt sie 15, 2014 19:19 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Tak, wiem, lato to fatalny okres. Moja ciocia (mieszka za Rawą Mazowiecką na wsi) znowu znalazła psa wyrzuconego z auta na trasie. Okazało się że to biszkoptowy labrador, nikt go nie szukał :( został u niej, chociaż ludzie wiedzą że ona zwierzętom pomaga i całkiem niedawno ktoś zostawił jej pod bramą dwa dorosłe syjamy w transporterku :( też zostały. Teraz ma na stanie kilka kotów i trzy psy, całe towarzystwo wykastrowane.

To prawda, koniec lata nastraja marnie. Nawet nie wiem kiedy i jak to się stało, że przestał kojarzyć mi się z powrotem do szkoły. Teraz kojarzy mi się z opadającymi liśćmi, deszczem stukającym o parapet i z szarością.

Przeżyłam chwile grozy. Jechaliśmy przez tę wieś, a przy trasie biegł śliczny, młodziutki kotek. Taka krówka jak moja Annusz, śliczny. Maks roczny. Wystraszył się auta i nie wiedział gdzie ma biec. Już chciałam wysiadać ale zauważyłam że kotek ma obróżkę i na pewno mieszka w tych domkach jednorodzinnych. Dobrze, że tam są dzikie zakręty i nie można szybko jechać, bo jak kotu wyjaśnić, że auta to zło :(

kotelsonciorny

Post » Nie sie 17, 2014 7:19 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

No i jak po powrocie? Mieszkanie zdemolowane ?

ewar

Post » Nie sie 17, 2014 8:25 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

A skądże, koty posprzątały :D są rozmruczane, rozmawiają ze mną, Milozwierz tak na wysokim tonie pomiaukuje i głęboko patrzy mi w oczy (to znak że coś chce ;) ), Pafnucek grucha i nastawia grzbiet do drapania :1luvu: generalnie to, no cóż, spaliśmy w jednym łóżku, a co :twisted:

kotelsonciorny

Post » Nie sie 17, 2014 8:44 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

To świetnie :lol: Zauważyłam, ze kiedy nie ma mnie w domu koty mniej rozrabiają, jest porządek.Podejrzewam, że po prostu śpią.Spokojnie możecie je zostawiać same i fundować sobie krótki wyjazd.

ewar

[poprzednia][następna]