Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 01, 2013 5:59 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Bonanza powinien znaleźć nowy dom, tak uważam.Jest kotkiem mającym same zalety, piszę to z pełnym przekonaniem, ale z domkami jest krucho, a kotów mnóstwo.Sprawdziłam, jest w DT od 5 lipca, to niecałe dwa miesiące i to akurat wakacyjne.Myślę, że wkrótce adopcje ruszą i Bonanza kogoś zauroczy.Przydałyby się nowe, ładne zdjęcia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie wrz 01, 2013 7:44 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ostatnio Bonanza-Upierdek znalazl sobie nowe zajecie - wyciaganie ze zlewu w kuchni gabek do mycia naczyn i rozrywanie ich na kawalki,a ja to pozniej musze zbierac po calym mieszkaniu :twisted: :twisted: ,najgorzej ze on to robi gdy mnie nie ma :? Ciekawe co jeszcze wymysli...jedyny plus,ze Bonanza nie skacze mi juz po meblach,choc na poczatku probowal i nie gryzie kabli.... :)

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie wrz 01, 2013 10:06 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Dzis moze beda nowe aktualne zdjecia Bonanzy :ok:

Czarna puma

Post » Nie wrz 01, 2013 11:53 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:Ostatnio Bonanza-Upierdek znalazl sobie nowe zajecie - wyciaganie ze zlewu w kuchni gabek do mycia naczyn i rozrywanie ich na kawalki,a ja to pozniej musze zbierac po calym mieszkaniu :twisted: :twisted: ,najgorzej ze on to robi gdy mnie nie ma :? Ciekawe co jeszcze wymysli...jedyny plus,ze Bonanza nie skacze mi juz po meblach,choc na poczatku probowal i nie gryzie kabli.... :)

proszę uważaj na gąbki bo kociak przy rozrywaniu może się najeść i poważnie rozchorować ...
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 01, 2013 13:02 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

@ Czarna pumo
Proszę skupić się na szukaniu kotu dobrego domu stałego, a nie trollowaniu wątków i obrażaniu użytkowników na PW.
Ostrzeżenie - kolejne o ile wiem.

Posty OT przeniesione.
viewtopic.php?f=8&t=155812&start=15

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie wrz 01, 2013 13:59 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna pumo
powinnaś zmienić zdjęcia, tytuł i tekst ogłoszeń (nie muszą być nowe, zwykle można ogłoszenia edytować).
Chodzi o to, by ludzie nie omijali ogłoszenia, bo już raz je oglądali. Zupełnie inny tytuł, nawet imię kociaka można zmienić. Zdjęcia w innych pomieszczeniach niż poprzednio.

Dobrze, że zajęłaś się porządnie szukaniem domu. Bo z poprzednimi ogłoszeniami był jakiś problem, część miała pomylony nr telefonu, a na najważniejszych portalach (tablica, gumtree) w ogóle ich nie widziałam, nie wiem, czy nie aktywowałaś, czy nie przedłużyłaś.

I może są jakieś lokalne portale ogłoszeniowe, takie zwykle są popularne.

Przeważnie można też powiesić papierowe ogłoszenia u weterynarzy i w zoosklepach.

W ogłoszeniu nie trzeba pisać długiej historii o tym, skąd się wziął kociak. Takie łzawe epopeje czasem, co prawda, ruszają ludzkie serca, ale wtedy, gdy historie są tragiczne, a w przypadku Bonanzy to zwykła niedola bezdomnego kociaka.
Warto natomiast napisać o zaletach charakteru, o tym, że kot domowy (bo przecież już domowy :wink: ) - niektórzy boją się wziąć kota z ulicy, o tym, że ma książeczkę zdrowia i co z nim już wet zrobił - odrobaczenie, szczepienie.
Krótko i konkretnie - bo większość ludzi i tak nie czyta.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie wrz 01, 2013 18:34 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

ewar pisze:Bonanza powinien znaleźć nowy dom, tak uważam.Jest kotkiem mającym same zalety, piszę to z pełnym przekonaniem, ale z domkami jest krucho, a kotów mnóstwo.Sprawdziłam, jest w DT od 5 lipca, to niecałe dwa miesiące i to akurat wakacyjne.Myślę, że wkrótce adopcje ruszą i Bonanza kogoś zauroczy.Przydałyby się nowe, ładne zdjęcia.

Niestety z dzisiejszych zdjec wyszla totalna klapa :( :( Bonanza ksiaze nie mial ochotu na zdjecia :( A mialam taka nadzieje,ze pokaze swoje uroki..,aleon to chyba zrobil specjalnie,bo chyba wyczul w jakim celu te zdjecia sa robione 8) 8) A teraz upierdek lezy mi na kolanach ,jakby nic sie nie stalo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Czarna puma

Post » Nie wrz 01, 2013 18:49 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

To zrób to zdjęcie teraz, takie kolankowe
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie wrz 01, 2013 19:02 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

kordonia pisze:To zrób to zdjęcie teraz, takie kolankowe

Wlasnie problem tkwi w tym,ze na razie nie posiadam ani aparatu cyfowki ani komorki z aparatem-,a, zwykla komorke czyli bez aparatu...Dlatego obecnie zawracam glowe innym w sprawie robienia zdjec,ale niestety to zwierzeta decyduja kiedy chca byc fotografowane...i nic w tym kierunku na sile sie nie zrobi...Zrozumialam,ze Bonanza chcial mi przez to cos powiedziec :roll:

Czarna puma

Post » Nie wrz 01, 2013 19:54 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Jesli Bonanza do konca wrzesnia nie znajdzie DOBREGO DS,to zostaje u mnie na stale... 8) Bonanza mimo to,ze urodzil sie od niby dzikiej kocicy i niby dzikiego kocura,to okazauje sie wyjatkowo wrazliwym kotem :roll: Czasem zwierzeta daja nam znaki,ale nie potrafimy lub nie chcemy ich odczytac... :|

Czarna puma

Post » Nie wrz 01, 2013 20:21 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

:ryk:

jaaana

Post » Nie wrz 01, 2013 20:37 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Bonanza, słodki kotek szuka domku nie wychodzącego.
Około trzech miesięcy temu wolno żyjąca kotka urodziła maluszki, śliczne, puchate kuleczki.Dbała o nie, ale nie udało się jej do końca, przeżył tylko jeden.Na wolności nie miał szans, podzieliłby los rodzeństwa, ale Dobra Dusza postarała się, aby kotek był bezpieczny.Okazał się zdrowiutkim, przesłodkim kocim dzieckiem, wesołym, spragnionym bliskości człowieka, zawsze chętnym do zabawy.Został już odrobaczony, będzie wkrótce zaszczepiony, posiada książeczkę zdrowia.Jest prześlicznie umaszczony, wygląda jakby miał na sobie czarne ubranko, które pięknie kontrastuje z białymi elementami.Futerko ma czyściutkie, lśniące, przemiłe w dotyku.Bonanza jest dobrze wychowanym kotkiem, pięknie korzysta z kuwetki, ma apetyt, rośnie więc zdrowo.Właściwie niczego mu nie brakuje, oprócz....domu, tego Dobra Dusza zapewnić mu nie może.Najchętniej zamieszkałby z jakimś innym kotkiem, z którym mógłby bawić się i dotrzymywać towarzystwa podczas nieobecności opiekunów.
Kotek przebywa w Olsztynie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kontakt.......

Taki tekst napisałam i wysłałam do CatAngel.Może ktoś wymyśli inny?

ewar

Post » Nie wrz 01, 2013 20:46 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

ewar pisze:Bonanza, słodki kotek szuka domku nie wychodzącego.
Około trzech miesięcy temu wolno żyjąca kotka urodziła maluszki, śliczne, puchate kuleczki.Dbała o nie, ale nie udało się jej do końca, przeżył tylko jeden.Na wolności nie miał szans, podzieliłby los rodzeństwa, ale Dobra Dusza postarała się, aby kotek był bezpieczny.Okazał się zdrowiutkim, przesłodkim kocim dzieckiem, wesołym, spragnionym bliskości człowieka, zawsze chętnym do zabawy.Został już odrobaczony, będzie wkrótce zaszczepiony, posiada książeczkę zdrowia.Jest prześlicznie umaszczony, wygląda jakby miał na sobie czarne ubranko, które pięknie kontrastuje z białymi elementami.Futerko ma czyściutkie, lśniące, przemiłe w dotyku.Bonanza jest dobrze wychowanym kotkiem, pięknie korzysta z kuwetki, ma apetyt, rośnie więc zdrowo.Właściwie niczego mu nie brakuje, oprócz....domu, tego Dobra Dusza zapewnić mu nie może.Najchętniej zamieszkałby z jakimś innym kotkiem, z którym mógłby bawić się i dotrzymywać towarzystwa podczas nieobecności opiekunów.
Kotek przebywa w Olsztynie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kontakt.......

Taki tekst napisałam i wysłałam do CatAngel.Może ktoś wymyśli inny?

Bardzo ładny, ale potrzeba coś innego, żeby ludzie nie myśleli: "a, to już widziałem, szukamy dalej".

jaaana

Post » Nie wrz 01, 2013 20:48 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Dlatego wkleiłam, może ktoś ma pomysł na inny tekst.

ewar

Post » Nie wrz 01, 2013 20:52 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Najwięcej, najtrafniej o kocie może napisać opiekun.

jaaana

[poprzednia][następna]