"I tak człowiek trafił na kota..." II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 19, 2013 18:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villentretenmerth pisze:No pewnie że nie. Bez nogi żyłbym. Bez ziewającego na dobry dzień kocura - nie.

Kocur ziewający jest bezcenny.
Mnie zawsze zastanawiają ludzie , którzy ( z racji pewnie wychowania, czy też wyrachowania) nie mają w domu zwierząt .
Nawet patyczaka nie mają, czy pajączka tarantuli... O ile są ubożsi ...
Powiem wam - troszkę OT - kiedyś u nas na Rynku Głównym stał facet z boa dusicielem i aparatem takim... zapomniałam jak się nazywa... robisz zdjęcie i wywołuje się po kilki minutach.
Wąż, jak dla mnie długi był, tak z 2 metry miał.
Pomyślałam - kicham wszystko, robię to zdjęcie. W głowie stereotypy - zimny, oślizgły, brrr.
Facet położył mi na ramionach parę kilo miękkiego, ciepłego aksamitu - śmiercionośna piękność.
Pomyślałam wtedy, dlaczego mam sądzić , że miłość do węży jest głupsza/gorsza od mojej miłości do stałocieplnych ?
Jeju :!: ziewający kocur, albo patyczak mrugający w akwarium.
Kochajmy cokolwiek poza i w obrębie własnego gatunku.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 19, 2013 18:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villenie, szczere wyrazy współczucia. Znam przede wszystkim ból niewyspania spowodowanego tupotem po podłodze i wszelkich innych miejsc/mebli w domu oraz przeskakiwaniem nad i po próbującym spać ludziu :roll: . U mnie na szczęście jak dotąd niewiele rzeczy doznaje trwałego uszczerbku w wyniku galopady (i oby tak dalej, odpukac w niemalowane!). Ale trochę się obawiam, jak w trakcie tupotaniny zachowa się nowy, znacznie wyższy od poprzedniego, drapak. Poprzedni właściciele tegoż przykręcili go chyba do podłogi, o czym świadczyły dodatkowe śruby we wnętrzu budki. Mi się jakoś przykręcanie do paneli nie uśmiecha :?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie maja 19, 2013 18:58 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Villenie to co tutaj wypisujesz na Albercika to są same oszczerstwa !!!!

skoro rozpierduchę w domu zrobiło Ci tornado, to na pewno nie był Albert, wszak tornada noszą żeńskie imiona :ryk:

poza, tym jak coś grzecznie śpiącego w dzień i słodko ziewającego rano może robić w nocy rozpierduchę ???
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie maja 19, 2013 19:53 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

MB&Ofelia pisze:Villenie, szczere wyrazy współczucia. Znam przede wszystkim ból niewyspania spowodowanego tupotem po podłodze i wszelkich innych miejsc/mebli w domu oraz przeskakiwaniem nad i po próbującym spać ludziu :roll: . U mnie na szczęście jak dotąd niewiele rzeczy doznaje trwałego uszczerbku w wyniku galopady (i oby tak dalej, odpukac w niemalowane!). Ale trochę się obawiam, jak w trakcie tupotaniny zachowa się nowy, znacznie wyższy od poprzedniego, drapak. Poprzedni właściciele tegoż przykręcili go chyba do podłogi, o czym świadczyły dodatkowe śruby we wnętrzu budki. Mi się jakoś przykręcanie do paneli nie uśmiecha :?

Hehe
O mój/koci drapak też czasami drżę i do tej pory nie mogę wyjść z podziwu że mimo tych nocnych galopad po panelach jeszcze żaden sąsiad nie przyszedł na skargę... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

:kotek:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon maja 20, 2013 6:41 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

U mnie galopady odbywają się (o dziwo :roll: ) rano po śniadaniu i wieczorem. W nocy Kot Klemens ani myśli o biegach (przecież noc jest od spania!! ... z resztą dzień też 8) ) A Matylda właśnie tak o 3 w nocy BAARDZO zatęsknia za ludziem i koniecznie musi przyjść się poprzytulać. Koniesznie :evil: Jakby przyszła, położyła się obok i mrucząc zasnęła to byłoby w porządku, ale ona przychodzi, łazi po człowieku, kładzie się, potem wstaje, obkręca się, kładzie, wstajie, chodzi po brzuchu, nogach, wącha twarz i to wszystko jeszcze przy muzyce mruczanda i ugniataniu bardzo skrupulatnym (bo przecież Duża ma bardzo niewygodne łóżko i trzeba je trochę pougniatac i kołdrę i poduszkę... i Dużą, bo też jest niewygodna!) :evil:
Klemens i Matylda w jednym stali domu. [...] :kotek:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Od: Pon gru 21, 2009 7:52

Post » Pon maja 20, 2013 11:07 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

popsuł mi się post
Ostatnio edytowano Pon maja 20, 2013 11:26 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon maja 20, 2013 11:07 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

...położył mi na ramionach parę kilo miękkiego, ciepłego aksamitu......"odczułam,że to co mówią o gadach to wroga propaganda"...
Brawko Moniko. Koti z uznaniem kiwają głowami. Villen się cieszy zwyczajnie.
A patyczak mruga i dalej udaje gałązkę.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon maja 20, 2013 18:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Że zacytuję lekko przekręcając cytat: Co Wy wiecie o kocich galopadach :wink: Odkąd kociaste z nami zamieszkały czyli niedługo ponad dwa lata miałam już pięciu sąsiadów :mrgreen: Ostatni też się wyprowadzili bo nie wytrzymali :twisted: Mysia zaczyna wycie i bieganie po schodach tak około 23 do 1 - 1.30 i potem od 4 do 7 rano. Wyje małpka jakby ją ktoś ze skóry obdzierał a tupie jak stary chłop w za dużych gumiakach :twisted:
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pon maja 20, 2013 18:10 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

swiatma pisze: A Matylda właśnie tak o 3 w nocy BAARDZO zatęsknia za ludziem i koniecznie musi przyjść się poprzytulać. Koniesznie :evil: Jakby przyszła, położyła się obok i mrucząc zasnęła to byłoby w porządku, ale ona przychodzi, łazi po człowieku, kładzie się, potem wstaje, obkręca się, kładzie, wstajie, chodzi po brzuchu, nogach, wącha twarz i to wszystko jeszcze przy muzyce mruczanda i ugniataniu bardzo skrupulatnym (bo przecież Duża ma bardzo niewygodne łóżko i trzeba je trochę pougniatac i kołdrę i poduszkę... i Dużą, bo też jest niewygodna!) :evil:

Albo Ty masz klona Rysi albo ja mam klona Matyldy 8O
Twój opis dokładnie określa moje nocne odczucia, z tym że częstotliwość: raz na godzinę przez 15 min., spokój i za godzinę powtórka :lol:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Pon maja 20, 2013 18:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Łomatko! To ja jednak mam złote koty! 8O
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon maja 20, 2013 18:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

A ja wrecz ideały. Koty idą spać , jak tylko kołderka rozłożona. A wstają....no dzis się uśmiałam / przez sen :mrgreen: /. Pierwszy raz po 5 tyd szłam na szóstą do pracy , więc pobudka o 3:40. No i siedzę sobie na kibelku o tej barbarzyńskiej godzinie, a tu z pokoju zaczynają się wynurzać zaspane koty, z wyrazem niedowierzania i niemal obrzydzenia na pysiach co , jak , jużżżż 8O :ryk: . Co nie przeszkodziło w zjedzeniu śniadanka i wyruszeniu na przechadzkę :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon maja 20, 2013 19:15 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Moje też ideały - w nocy się śpi, je się, jak dają.

Kto z kim przestaje ... ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 20, 2013 20:13 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

Avian pisze:Moje też ideały - w nocy się śpi, je się, jak dają.

Iza - bo to poznańskie koty - ordnung muss sein :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon maja 20, 2013 20:34 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

isabell36 pisze:
swiatma pisze: A Matylda właśnie tak o 3 w nocy BAARDZO zatęsknia za ludziem i koniecznie musi przyjść się poprzytulać. Koniesznie :evil: Jakby przyszła, położyła się obok i mrucząc zasnęła to byłoby w porządku, ale ona przychodzi, łazi po człowieku, kładzie się, potem wstaje, obkręca się, kładzie, wstajie, chodzi po brzuchu, nogach, wącha twarz i to wszystko jeszcze przy muzyce mruczanda i ugniataniu bardzo skrupulatnym (bo przecież Duża ma bardzo niewygodne łóżko i trzeba je trochę pougniatac i kołdrę i poduszkę... i Dużą, bo też jest niewygodna!) :evil:

Albo Ty masz klona Rysi albo ja mam klona Matyldy 8O
Twój opis dokładnie określa moje nocne odczucia, z tym że częstotliwość: raz na godzinę przez 15 min., spokój i za godzinę powtórka :lol:

Być może ona częściej tak przychodzi. TŻ narzeka, że całą noc nie może spać, a ja mam to do siebie, że jak już zasnę, to trzeba się bardzo postarać żeby mnie obudzić i jestem już dość przyzwyczajona do tych małych łapek wbijających mi się między żebra :D

Czy myślicie, że jest możliwe nauczyć kota spać w nogach :?: W nogach to znaczy nie na podyszce i nie na człowieku... :roll:
Klemens i Matylda w jednym stali domu. [...] :kotek:
Obrazek

[*] Klementynka

swiatma

Od: Pon gru 21, 2009 7:52

Post » Pon maja 20, 2013 20:41 Re: "I tak człowiek trafił na kota..." II

swiatma pisze:Czy myślicie, że jest możliwe nauczyć kota spać w nogach :?: W nogach to znaczy nie na podyszce i nie na człowieku... :roll:

taaaaaaaaa jak najbardziej :mrgreen:
Bella śpi między nogami ludzia - to właściwie na tapczanie, nie na osobie prawda ?
ale spróbuj się człowieku ruszyć :twisted:

isabell36

[poprzednia][następna]