Czteropak Asim <3 ->POŻEGNANIE [*] s. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2014 14:44 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A takie mam oparcie fotela :)
Jak tylko siadam Kokardeczka przylatuje i wskakuje :) I tak codziennie, od zawsze :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Nie lis 23, 2014 14:52 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Przesliczne koty i swietne fotki! :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lis 23, 2014 20:15 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lis 23, 2014 20:16 Re: Czteropak Asim :) -> <3

ale fotki cudnych kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lis 23, 2014 20:49 Re: Czteropak Asim :) -> <3

pożdrawiamy
Fryga&Mati

Obrazek

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Wto lis 25, 2014 20:15 Re: Czteropak Asim :) -> <3

miau?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lis 26, 2014 19:20 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Jestem w rozsypce psychicznej, nie mam siły poodwiedzać wątków naszych przyjaciół, przepraszam :oops:
Mamy teraz przykry czas problemów rodzinnych, moja siostra kolejny raz straciła ciążę, leży właśnie w szpitalu, nie mogą znaleźć przyczyny dlaczego tak się dzieje.
Redzik nam poważnie zachorował, serce mi pęka, płaczę od kilku dni, nie mam sił ani ochoty na nic.
Mam potworny żal do losu, że tak nas potraktował i to nie pierwszy raz, nasza rodzina jest jakaś pechowa, nie mam już sił. Musze się jakoś zebrać w garść, przestać płakać, pozbierać myśli, wtedy na pewno wszystko Wam opiszę, dajcie mi tylko jeszcze trochę czasu.
Trzymajcie kciuki za siostrę i za mojego najlepszego kociego przyjaciela :cry:

asim

Post » Śro lis 26, 2014 19:27 Re: Czteropak Asim :) -> <3

Redziku zdrowiej :ok: :ok: :ok:

Asim trzymaj się :201481 trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lis 28, 2014 11:18 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Mam wyrzuty sumienia, dałam ciała po całości...
Nie wiem jak to się stało, że nie nie zbadaliśmy Redzika wcześniej.
Wiedziałam o kardiomiopatii, wiedziałam, że maine coony są na nią bardziej narażone, wiedziałam, że nawet wynik 'n/n' na testach nie daje pewności, że kot nie zachoruje, wiedziałam... Temat gdzieś krążył, a ja zawsze odpierałam myśli, że mógłby nas dotknąć.
No bo dlaczego? Przecież dobrze opiekuję się moimi kotami, karmię je lepiej od siebie, dbam o nie, rozpieszczam, mają wszystko.
Coś uśpiło moją czujność, coś sprawiło, że nie potraktowałam tej kwestii wystarczająco poważnie, teraz nauczkę za mój błąd płaci on...

Wszędzie piszą, że chorują koty młode lub te w podeszłym wieku. Ja się wściekałam, jak ktoś nazywał Redzika starym. Poprawiałam, że jest dojrzały, ale nie stary, że ma przed sobą jeszcze drugie tyle życia.
Nacisk na badania jest na koty hodowlane, młode, w wieku reprodukcyjnym. Dopiero teraz, jak stoimy w obliczu diagnozy po przetrząśnięciu wielu źródeł w poszukiwaniu nadziei doczytałam, że te starsze po ok. 10 r.ż. też są narażone na wtórną kardiomiopatię i należy je badać. Redzik ma 8. Dla mnie jest ciągle młody, za młody by umierać :(
Nie docierało do mnie, że on też mógłby zachorować, bo czemu los znów miałby się zesrać na nas?
Nasza rodzina już wiele przeszła, ja wiele przeszłam...
A jednak i tu nas los nie oszczędził...
Moja psychika jest w strzępkach, nie wiem ile jeszcze wytrzymam.

Diagnoza jak wyrok. Zaawansowana kardiomiopatia, płyn w jamie klatki piersiowej, duszność, niedotlenienie.
Objawy pojawiły się na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni, mój Redzik kochany długo cierpiał w milczeniu :( Nie chciał nas martwić :(
Przy dobrym leczeniu kardiolog daje mu kilka miesięcy. Ja wierzę, że on się pozbiera, że pokaże wszystkim jakim jest kochanym uparciuszkiem, że będzie walczył i zostanie z nami dłużej. Chcę w to wierzyć!
Mam ogromny żal do losu, nie jestem gotowa, on nie jest gotowy, nie tak to miało wyglądać :(

Profilaktyka - pamiętajcie o niej, bo jest ważna. Ja już pamiętam, ale dlaczego życie musiało mnie potraktować tak okrutnie? Dlaczego musi mi odbierać najlepszego przyjaciela?

Pomyślicie, że go faworyzuję. Nie, traktuję wszystkie koty jednakowo - każdy ma swoją porcję mizianek, pełny brzuszek, ciepło i miłość. Ale on jest inny. To nie jest zwykły kot, on jest poziom wyżej. Koty okazują właścicielom wdzięczność, przywiązanie, a on potrafi kochać i okazuje to. Ktoś, kto tego nie doświadczył nie zrozumie. Mój kochany Redzik, mój przyjaciel :cry:

Boli mnie, że muszę go wozić na badania, zastrzyki, muszę wpychać te ohydne tabletki do pysia. On mnie za to nienawidzi, ja siebie nienawidzę, ale jego kocham nad życie. Nie wiem co pocznę jak go zabraknie :cry:
To boli, bardzo boli...

Przepraszam za ten słowotok, krócej nie potrafię.

asim

Post » Pt lis 28, 2014 11:20 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Trzymajcie się jakoś <3 bądź dzielny Redziku prześliczny!!!
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt lis 28, 2014 13:01 Re: Czteropak Asim :) -> :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 28, 2014 13:22 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Redzik teraz dostaje leki moczopędne by usunąć płyn z klatki piersiowej, mamy na to tylko 4-5 dni bo leki te dłużej stosowane mogą uszkodzić nerki.
Leki na serduszko i lekkie moczopędne będzie dostawał już dożywotnio.
Na szczęście chyba działają, bo jest poprawa, po 2 dniach wyraźnie lżej oddycha, osłuchowo też lepiej.
Cieszę się, bo w przypadku Redzika zabieg ściągania płynu zagraża życiu.

To, co przeżyliśmy u kardiologa w środę to był koszmar, myślałam, że nam tam zejdzie. Wystraszył się maszynki do golenia tak bardzo, że wpadł w panikę a potem poszło lawinowo i każda czynność tylko ją pogłebiała. Zaczął się dusić, przeraźliwie miauczeć, no horror...
Ja płakałam, on płakał. Czekaliśmy w osobnym gabinecie sami aż się uspokoi, żeby go szło do domu dowieźć.
W domu po tym zdarzeniu był strasznie słaby i jednocześnie zły na nas.
Miałam czarne myśli, czuwałam przy nim całą noc, a rano musiałam wepchnąć mu do pysia okropne tabletki. Fatalnie się z tym czułam, on bardzo nie lubi łykać tabletek. Dziś psychicznie już lepiej, choć nadal nie dociera do mnie, że jest tak ciężko chory, nie potrafię się z tym pogodzić...

asim

Post » Pt lis 28, 2014 13:30 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Biedna Ty i biedny Redzik :cry: wiem co ja przeżywałam przy w gruncie rzeczy prostej operacji którą Meli zniosła bezproblemowo... uściski dla Ciebie i mizianki dla Redzika, Meli liże po uszku :201461 dobrze że jest choć trochę lepiej, książę bądź dzielny!!!! :kotek:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 28, 2014 18:10 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Ja się przejmowałam jego brzydka sierścią, witaminki mu dawałam na futerko, a to już mógł być objaw choroby :(

asim

Post » Pt lis 28, 2014 18:14 Re: Czteropak Asim :) -> :(

gdybyś się jego brzydką sierścią nie przejmowała, to mogłabyś mieć do siebie pretensje. Każdy z nas tu ma bzika na punkcie swoich kotów ale jednak profilaktycznie co rok do weta na badania krwi mało kto chodzi, bo to stres dla nas i kota - a taki objaw jak gorsza sierść może oznaczać dosłownie wszystko, niedobór witamin też - skoro nie pokazywał że cierpi, skąd mogłaś wiedzieć... nie wyrzucaj sobie tego, Twoje nerwy nie pomogą kociastemu. Dbaj o niego tak jak zawsze, kochaj tak jak zawsze, lecz jak się da. Trzymam kciuki <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[poprzednia][następna]