Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 07, 2012 7:47 Re: Broszka & Company - Radosnych Świąt Wielkiej Nocy! :)

Życzę zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt
Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob kwi 07, 2012 9:42 Re: Broszka & Company - Radosnych Świąt Wielkiej Nocy! :)

Serdeczne życzenia
zdrowych,radosnych i spokojnych
Świąt Wielkanocnych
życzy
welina

Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob kwi 07, 2012 9:43 Re: Broszka & Company - Radosnych Świąt Wielkiej Nocy! :)

Wszystkiego najlepszego na Święta i po życzy Alienor z ferajną

Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 07, 2012 23:51 Re: Broszka & Company - Radosnych Świąt Wielkiej Nocy! :)

Obrazek
Wesołych Świąt!
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Pon kwi 09, 2012 10:30 Re: Broszka & Company - Radosnych Świąt Wielkiej Nocy! :)

Witamy dyngusowo :P
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto kwi 10, 2012 7:10 Re: Broszka & Company

Witamy się poświątecznie :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto kwi 10, 2012 7:33 Re: Broszka & Company

mam nadzieję, że widać u Was wiosnę?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto kwi 10, 2012 9:09 Re: Broszka & Company

Święta, święta i po świętach :mrgreen:

Teraz trzeba będzie popracować ze zdwojoną siłą żeby spalić pochłonięty w święta nadmiar kalorii :lol:

Wiosna rozgościła się u nas na dobre i nawet zimnica i przelotne opady śniegu tego już nie zmienią - na drzewach pąki zamieniają się w listki, trawa się już mocno zieleni i kwiaty rosną jak szalone :ok:
Rolnicy uwijają się żeby zdążyć z pracami polowymi - dla mnie też jest to okres gorący bo trzeba zadbać o łąki i pastwiska: wysiać nawozy i dosiewki traw, popryskać na chwasty itd. Muszę dopilnować wynajętych rolników z maszynami a nie jest to łatwe bo trzeba się wstrzelić w odpowiednią pogodę - nie może być deszczowo, wietrznie, ani zbyt zimno - a oni przecież mają również robotę na swoich polach... Część wybiegów mamy tak położone że nie da się wjechać maszynami i tam muszę wszystko robić ręcznie :wink:

A wiosnę widać choćby jak się popatrzy na zwierzaki - wszystkie dostały głupawki wiosennej i myślą tylko o rozmnażaniu :wink:
Wypatruję "naszych" (tzn wioskowych bo gniazdo mają jakieś 1,5km od nas) bocianów - już prawie miesiąc temu widziałam bociana i myślałam że to nasz przyleciał, ale okazało się że to inny i był tylko przelotem. Nasze nadal jeszcze nie przyleciały :roll:
No i nie ma ani jednej jaskółki a już prawie połowa kwietnia - zwykle przylatują na przełomie marca i kwietnia... Zaczynam się trochę martwić :|

A to sąsiadowy kogut który codzienie mnie budzi wskakując na nasz płot i drąc dzioba - tuż pod oknami :twisted:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 10, 2012 9:21 Re: Broszka & Company

Chociaż to kogut sąsiada, to jednak bardzo ładny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro kwi 11, 2012 7:40 Re: Broszka & Company

Futra dostały tunel szeleszczący...
Seniorki go zupełnie zignorowały - za to Broszka oszalała 8O
Kotłuje się w nim po całej podłodze i morduje piłeczkę na gumce która jest przymocowana w środku :P
Dobrze że w sumie zabawka jest dość stacjonarna bo w pierwszej chwili bałam się że dostanie zapaści lub ataku duszności i kaszlu z wysiłku - na szczęście panna wydoroślała już trochę i jak czuje że się dusi lub jej słabo to odpoczywa :ok:
Kiedyś tego nie potrafiła i zabawy kończyły się niefajnie, łącznie z zapaściami...

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro kwi 11, 2012 9:49 Re: Broszka & Company

U mojego Imbirka też tunel cieszy się ogromnym powodzeniem :) , za to Trufla bawi się w nim tylko gdy Imbira nie ma w pobliżu bo ten terrorysta tylko czeka na okazję żeby jej dokuczyć gdy ona najmniej sie tego spodziewa :?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro kwi 11, 2012 16:38 Re: Broszka & Company

Przed chwilą widziałam w stajni pierwszą jaskółkę :1luvu:
Oczywiście w panice uciekła jak tylko weszłam, zawsze przez jakiś czas są strasznie pchłochliwe :wink:
Bardzo się cieszę bo już się martwiłam że ich jeszcze nie ma :P

Beasia pisze:U mojego Imbirka też tunel cieszy się ogromnym powodzeniem :) , za to Trufla bawi się w nim tylko gdy Imbira nie ma w pobliżu bo ten terrorysta tylko czeka na okazję żeby jej dokuczyć gdy ona najmniej sie tego spodziewa :?

Seniorki tylko obwąchały i żadna nie wyraziła zainteresowania - obserwują tylko jak Brosiak szaleje :roll:
A mnie irytują strasznie dźwięki jakie ten tunel wydaje, takie szeleszcząco-trzeszczące aż ciarki mnie przechodzą a Broszka morduje go i morduje... :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro kwi 11, 2012 18:31 Re: Broszka & Company

Może się szybko nim znudzi :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro kwi 11, 2012 21:56 Re: Broszka & Company

olafen pisze:Może się szybko nim znudzi :)

No nie wiem. U mnie tunel jest już od października i wciąż cieszy się nieslabnącym powodzeniem 8)
Korzystają wszyscy, lącznie z najstarszym rezydentem, który dodatkowo lubi w nim sypiać :roll:
Na noc wywalam do kuchni i zamykam drzwi, bo inaczej spania by nie bylo - halas faktycznie jest koszmarny :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw kwi 12, 2012 8:30 Re: Broszka & Company

Wiecie co? Odechciewa się wszystkiego...
Planowaliśmy teraz po świętach kontynuować remont który nie wypalił jesienią z powodu choroby majstra. Miałam cichą nadzieję że majster wykuruje się na tyle że wróci do nas do przerwanej pracy... niestety, właśnie miał kolejną radio i chemioterapię ... :(
Od zimy rozglądamy się więc za nową ekipą i po prostu ręce opadają - umówiliśmy się wstępnie z jednymi bo wydawali się sensowni ale dopiero na przełom maja-czerwca bo wcześniej mieli zajęte terminy.
Właśnie zadzwonił ich szef że trochę im się poprzesuwało i będą mogli przyjść do roboty dopiero pod koniec września 8O :evil:
No i co teraz? Mamy czekać pół roku a potem się okaże że z jakiś ważnych powodów nie przyjdą? :roll:
Cholera, na takim zadupiu praktycznie żadnego wyboru nie mamy :evil:

Ale w sumie to chciałam napisać o czymś innym tylko teraz to nie wiem - wszystko się znów odwlecze :roll:

Czy macie jakieś doświadczenia z tapicerami?
Jeśli jakimś cudem uda się wyremontować pomieszczenia to nasze teraźniejsze graty trzeba będzie wymienić lub choć trochę odświeżyć i właśnie się nad tym zastanawiam... Teraz to się już chyba nie pali, ale może przyda się na potem :|
Nasz skóropodobny komplet ma tapicerkę w strasznym stanie, cała w strzępach podrapana i podarta przez koty - od lat trzeba je przykrywać kapami :|
Czy opłaca się w dzisiejszych czasach wymieniać tapicerkę czy się nie kalkuluje i w tej samej kwocie można kupić nowe meble? :roll:
Jeszcze nie szukałam tapicera, pewnie będziemy musieli jechać z meblami do dużego miasta bo w pobliskim miasteczku na pewno nie ma.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]