BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 14:44 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Mówiłam zglodnieją docenią :twisted: U mnie nigdy jedzenie w ciągu dnia nie stoi, więc przy kazdym posiłku apetety dopisując i nikt nie wybrzydza 8)
A dziś robię mieszankę z cytrynianem, dla Prozia na pH a dla reszty profilaktycznie, nie zaszkodzi :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto wrz 27, 2011 21:21 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Karola, wyślij mi trochę tej polędwicy po 60 zł, moi panowie uwielbiają, a u mnie jest po 84 zł ostatnio :twisted:

Gratulacje z powodu osiągnięć barfowych :) U nas z mięsem różnie. Mieloną wołowinę Mela wcinała aż do pawia :? Mania i Emma tak sobie.
Wołowiny w kawałkach Mela nie chciała nawet tknąć 8O Mania i Emma trochę zjadły.
Za to surowy indyk - kompletny szał. Wszystkie trzy.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto wrz 27, 2011 21:36 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Shalom taa miałaś ze wszystkim rację , absolutnie - mówię serio, nie kpię. Głód jest najlepszą zachętą do próbowania nowości, a jak już się je spróbuje to się okazuje, że surowe mięso nie jest takie błeee, a nawet wręcz przeciwnie :lol: .

Muszę poczytać o tym cytrynianie, choć u mojej Pixi wyszły ostatnio szczawiany w siuśkach, więc jej już nie powinnam niczego dawać co zakwasza podawać, muszę jej kontrolne badanie zrobić. A przyłapać pozostałych na sikaniu o jakieś ludzkiej porze nie umiem.

Conchita 84zł 8O ? To może to co ja widziałam wcale nie było polędwicą, nie znam się na mięsie. ;) U mnie Mila nie jadła od początku żadnego mięsa, nawet cycka kurzego nie chciała spróbować, Pixi jadła tylko pierś z kurczaka, ale to też jak miała humor - jednak dały się namówić 8) . Ty miałabyś łatwiej, mogłabyś robić mieszanki w oparciu o indyka 8) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro wrz 28, 2011 6:34 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Ja to jestem pewna, że jakbym miała Tofika, kota rodziców na wychowaniu przez jakiś czas, to przy odpowiednim przegłodzeniu i braku manipulacji, przestawiłabym go na barfa. No ale przy mojej mamie, która cierpi razem z nim jak on jest trochę głodny a w misce nie ma ukochanej puriny, to się nie da :?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon paź 03, 2011 16:30 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Ta nasza pańcia to nie za grosz rozumu :evil: . Kupiła nam jedno posłanie :evil: . Czujecie JEDNO 8O ! A my przecież jesteśmy trzy kotki i wcale nie jesteśmy takie małe ! Jak my we trzy mamy się do niego zmieścić 8O , bo aktualnie to wszystkie trzy mamy ochotę w nim teraz leżeć :evil: 8) .

Przyniosła i położyła na chwilę na parapecie w kuchni to przyszłyśmy zobaczyć co to.

Obrazek

Potem przeniosła do pokoju i położyła na stoliku. No i niekonsekwencja ! Najpierw mówi, że jesteśmy niewychowane koty bo łazimy po blatach i stołach, a potem kładzie na ławie posłanie i nas prowokuje. :|
Natychmiast uwaliła się w nim Lola. Wpychałam się tam i wpychałam, ale ona mnie wciąż wypychała, silna jest - zołza jedna. :evil: Jeszcze ja ją pogonię !

ObrazekUploaded at ImageFra.me

Wnerwiłam się poszłam do kuchni, żeby sprawdzić czy czasem w miskach nie pojawiło się coś do jedzenia ( nie pojawiło się :cry: ) , wracam i co widzę 8O . No do posłania już kolejka ! Niech to szlag !

Nie będzie mi tu jednak młodzież rządzić, o nie, pogoniłam ją i zajęłam jej miejsce w kolejce. Siedziałam, gapiłam się, wymuszałam wzrokiem, ale Lola nic z tego sobie nie robiła. Nawet już senność mnie brała i ziewnęłam sobie parę razy...

Obrazek

Cierpliwość jednak popłaca !! Udało się !

Będę teraz tak siedzieć do nocy, nie ruszę się no chyba, że... będzie czas kolacji, to może wtedy wyjdę, albo nie, jak nie przyjdę na jedzenie to ta moja nierozumna pańcia pomyśli, że może chora jestem bo jeść nie chcę i sama przyleci do mnie z miseczką :ok: . A ja wcale nie jestem chora, ja jestem sprytna 8) .

Pixi okupująca

karola7

Post » Pon paź 03, 2011 18:54 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

:ryk: tak oszczędzać na biednych kiciach, no wiesz? :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon paź 03, 2011 18:55 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 04, 2011 6:17 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

świetne :mrgreen:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto paź 04, 2011 8:30 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

ale boska foto-story :ryk: :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 04, 2011 16:57 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

Noo potwornie skąpa jestem, jednym posłaniem kazałam się zadowolić :twisted: .
Cały czas jest okupowane, gdy choć na chwilkę się zwolni zaraz na ugrzane miejsce wskakuje następna. Posłanie wygrywana nawet z dużymi kartonowymi pudłami które całkiem się przez napór ich ciał zdeformowały ;) . Ciekawe czy im tak zostanie czy to chwilowa ekscytacja bo nowe ;) .

karola7

Post » Wto paź 04, 2011 18:00 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

To kwestia tego, że jest tylko jedno. A wiadomo że wszystko fajne co mają inni :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto paź 04, 2011 19:54 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

To prawda :lol: .

Oto dowód, że Pixi nadal okupuje :lol: .

karola7

Post » Wto paź 04, 2011 19:55 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

karola7 pisze:To prawda :lol: .

Oto dowód, że Pixi nadal okupuje :lol: .

:D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 04, 2011 20:02 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

dziś właśnie wróciłam z Łodzi. Może komuś wyda się to dziwne, ale podoba mi się to miasto . Mimo biedy widocznej w każdej kamienicy :( i przepychu np. w Manufakturze . Byłam 4 dni, piękna pogoda, park, kaczuszki ... I piękne koty u Karoli 8)

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto paź 04, 2011 20:10 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

:ryk:
Piękny widok 8)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]