Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 23, 2011 13:15 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Wygłaszcz ją ode mnie :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie gru 25, 2011 18:11 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

słodka Socia :lol: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie gru 25, 2011 18:49 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Muszę się poskarżyć ;)

Socia po całym dniu i nocy biegania i dokuczania moim kotom (i mnie :evil: ) w końcu się zmęczyła - leży z przymkniętymi oczami i przysypia :roll: od 15 minut...

Obawiam się, że za jakąś godzinę wstanie i stwierdzi że się wyspała i ma znów siłę na bieganie :|

W nocy chyba w ogóle nie spała, bo co chwilę próbowała mnie zamordować, odgryźć mi ręce albo wydłubać oczy...

Jakie to niedobre jest! :evil:

Aha, rano wylała mi kawę, którą właśnie niosłam - podskoczyła i rąbnęła głową w kubek :?

I oczywiście nie je, jeśli się chociaż na chwilę od niej odejdzie. Trzeba przy niej siedzieć dopóki nie skończy :roll:

Aaa... Jeszcze coś! Nawarczała na mnie porządnie jak jej chciałam dzisiaj podciąć tylne pazurki :evil: Ale się nie dałam i w końcu obcięłam wszystkie :twisted: Nie będzie mnie takie małe bure drapać :twisted:

Ręce oczywiście mam już w tragicznym stanie...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie gru 25, 2011 19:18 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Całkowicie szsocjalizowana kocinka :ryk: :ryk:
Wygłaszcz ją ode mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto gru 27, 2011 12:17 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Dzięki Soci moje koty biegają bardziej :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw gru 29, 2011 18:08 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

boziu jak ja za nią tęsknię!! jeszcze tylko trochę i już znowu będziemy razem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt gru 30, 2011 8:21 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

klauduska pisze:boziu jak ja za nią tęsknię!! jeszcze tylko trochę i już znowu będziemy razem :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:mrgreen: :ok:

widze, ze nie tylko ja tesknie za moimi kotami... czasem nawet jak w pracy siedze, to mysle o nich, ze juz bym je poniuniała :kotek:

tillibulek

Post » Pt gru 30, 2011 18:53 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Socia oczywiście przespała całą noc na mnie. a ponieważ ja dzisiaj wymiotowałam pół dnia i musiałam spędzić przez to dzień w łóżku, Socia mi współtowarzyszyła ogrzewając mnie :D
kocham i wielbię :1luvu: :mrgreen:

Sprawdziłam kiedy Socia do mnie przyjechała i kiedy Asia wystawiła jej ogłoszenie, także Socia przyjmuje od dzisiaj datę urodzin: 10.09.2011 :mrgreen:

klauduska

Post » Pt gru 30, 2011 19:07 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

:ok:

joarkadia

Post » Pt gru 30, 2011 19:29 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

a wracając do jej zdrowia. Socia nadal ma brzydkie oczy. jakaś masakra :( już tyle czasu ją leczę i dupa blada. nie wiedziałam, że powinnam zrobić fiv+felv i zrobiłam tylko felva. teraz się boję, że jednak jest fiv+ i to dlatego te oczy takie paskudne. chociaż wierze, że to nie to. jadę z nią na kontrolę znowu w przyszłym tyg i zobaczymy co wet powie. zrobię jej test na fiva. w razie czego pojadę z nią jeszcze do medicavetu na kontrolę.

klauduska

Post » Pon sty 02, 2012 0:10 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Jeszcze jest takie badanie specjalne - wymaz? Posiew? Tego z oka. To trwa, oddaje się zebraną wydzielinkę do labu, oni sprawdzają, co za konkretne szczepy bakterii tam siedzą i tak dopiera krople.

Timuś od ruru miał takie coś.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 02, 2012 1:20 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Szalony Kot pisze:Jeszcze jest takie badanie specjalne - wymaz? Posiew? Tego z oka. To trwa, oddaje się zebraną wydzielinkę do labu, oni sprawdzają, co za konkretne szczepy bakterii tam siedzą i tak dopiera krople.

Będzie o tyle trudno, że Soci nic z tych oczu nie leci :roll: tylko spojówki są ciągle zaczerwienione, podrażnione. Nie wiem dlaczego tak długo. Poza tymi spojówkami nic się nie dzieje.
Zmieniłam też na tydzień (po konsultacji z lekarzem prowadzącym, oczywiście!) główne krople z antybiotykiem, z tobrosoptu na floxal (podobno lepsze), no i niestety żadnej zmiany :( tzn. jedno oko się ciut poprawiło, te co było gorsze w chwili przyjazdu Soci do mnie, ale drugie, te co było wtedy lepsze, w ogóle się nie poprawiło.
Nie wiem czy można zrobić wymaz z tylko zaczerwienionego oka, czy da radę stamtąd wyciągnąć materiał na badanie, bo na pewno dużo to tego nie będzie :?

Aha - klauduska: doczytałam, że test na FIV nie jest miarodajny przed ukończeniem przez kota 6 miesięcy, więc może nie ma sensu teraz robić tego testu, zrób za 3 miesiące. Bo do pół roku mogą się utrzymywać jeszcze przeciwciała które dostała od matki i wtedy wynik testu może wyjść dodatni, mimo że nosicielem nie jest.

Aha i jeszcze coś ;) Te oczy naprawdę źle nie wyglądają. Chyba nie widziałaś "paskudnych" oczu z katarem kocim ;) Ma szczęście, że nie wygląda jak na przykład mój Antymon - całe jedno oko pokryte prawie czarnymi zrostami. Też po katarze. To są dopiero paskudne oczy :twisted:

Tu dowód że Socia wygląda ładnie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zdjęcia były robione jakoś 21-22 grudnia. Tuż przed wyjazdem ode mnie (czyli tydzień później) oczka były jeszcze ciut lepsze.
Ostatnio edytowano Pon sty 02, 2012 1:27 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon sty 02, 2012 1:25 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Na Gagarina jest bardzo fajny oddział okulistyczny. Gamoń stamtąd wyszedł z czterema rodzajami kropel do zakraplania na zmianę, ale zdecydowanie mu się poprawiło.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sty 02, 2012 1:29 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

Garncarz też jest na pewno dobry ;)
tylko nie wiem jak teraz z zapisami do niego :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon sty 02, 2012 17:09 Re: porzucona 5 tyg SOKOTKA - już jest w DT ta ślicznotka:)

powodzonka :ok: :ok:

tillibulek

[poprzednia][następna]