Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POMOCY!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 31, 2014 12:22 Re: Kuki FeLV+ znów w szpitalu, ma kolejny zator !!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie sie 31, 2014 18:13 Re: Kuki FeLV+ znów w szpitalu, ma kolejny zator !!!

Ilonko, jak Kuki? Martwimy się....

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon wrz 01, 2014 14:36 Re: Kuki FeLV+ znów w szpitalu, ma kolejny zator !!!

Zator pokonany ale są kolejne problemy :(
Kuki jest apatyczny i nie bardzo chce jeść... nie wiadomo co jest. Albo ma kłaka, bo podjada trawę, albo katar się zaczyna bo kichnął kilka razy. Musimy czekać na jakiś konkretny objaw jednego lub drugiego :(
Nie wiemy co robić :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon wrz 01, 2014 15:23 Re: Kuki FeLV+ znów w szpitalu, ma kolejny zator !!!

Pilnie potrzebujemy cykloferon !!!
Kuki ma katar i żaden inny lek mu nie pomaga, mamy już przetestowane prawie wszystkie leki przeciwwirusowe i antybiotyki. Błagam o pomoc, sprawa bardzo pilna !
Kuki nie chce jeść mało pije, zaraz się odwodni a wtedy krew zgęstnieje i zator gotowy :cry:
Dostanie kroplówkę ale po ostatnich historiach praktycznie brakuje łap do kłucia :cry:
Katar też jest dużym obciążeniem dla serca już zresztą nie w pełni sprawnego :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon wrz 01, 2014 16:33 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Fiona, załóż wątek na KŁ. Napisz, że cykloferon pilnie potrzebny.
A co do kroplówek, to czy nie można ich dawać podskórnie?

Kciuki za Kukisia :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 01, 2014 18:29 Re: Kuki FeLV+ znów w szpitalu, ma kolejny zator !!!

fiona.22 pisze:Pilnie potrzebujemy cykloferon !!!
Kuki ma katar i żaden inny lek mu nie pomaga, mamy już przetestowane prawie wszystkie leki przeciwwirusowe i antybiotyki. Błagam o pomoc, sprawa bardzo pilna !
Kuki nie chce jeść mało pije, zaraz się odwodni a wtedy krew zgęstnieje i zator gotowy :cry:
Dostanie kroplówkę ale po ostatnich historiach praktycznie brakuje łap do kłucia :cry:
Katar też jest dużym obciążeniem dla serca już zresztą nie w pełni sprawnego :cry:

Podbijam. Potrzebny cykloferon dla Kukiego!
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon wrz 01, 2014 20:40 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

A na FB? Można dotrzeć do większej ilości osób. A nuż jakiś "znajomy znajomego" pomoże...

Nie znam się, więc z góry przepraszam za durne pytanie :oops: Czemu jest taki problem ze zdobyciem cykloferonu?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto wrz 02, 2014 8:04 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Ponieważ u nas nie jest dopuszczony do obrotu.

Erin

Post » Wto wrz 02, 2014 8:11 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

podrzucam
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto wrz 02, 2014 10:38 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Kuki w sumie nie wiadomo jak. Niby tragedii nie ma ale dobrze też nie jest :(
Wczoraj dostał kroplówkę a ponieważ bardzo się wiercił i uciekał wylądował w transporterku. W między czasie doleciał go jakiś zapach jedzenia i wyraźnie się pobudził. Dostał michę i opędzlował i suchą i mokrą karmę. Całkiem sporo zjadł i późnym wieczorem jeszcze sobie dojadł.
Dzisiaj znów nie chciał jeść. Przed chwilą skończył kolejną porcję kroplówki. Na razie nic nie zjadł :(
W nosie gwiżdże, Kuki kicha ale nie jakoś bardzo, trzecie powieki ma delikatnie wysunięte.
Ma bardzo zmienny stan najpierw siedzi i kipi dosłownie a za chwilę mruczy i domaga się na rece a za chwile znów przymulony i zawieszony :|

Po kroplówce Kuki zwymiotował na brązowo, jak na razie tylko raz.

z cykloferonem jest teraz duży problem bo na Ukrainie wojna :cry: Dostałam jeden namiar i za chwile będę dzwoniła, może się coś uda załatwić :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto wrz 02, 2014 11:01 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Ja kiedyś sprowadzałam z Białorusi, ale w tabletkach. Niestety, już nie mam dojścia.
Ale wiem też, że ludzie ściągali z Rosji. A czy weci myśleli o zylexisie?

Za Kukisia :ok:

Erin

Post » Czw wrz 04, 2014 7:42 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

jestem :placz:

Tymusiu, prowadź Kukiego po niebieskich łakach..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw wrz 04, 2014 9:20 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Biegaj szczęśliwie kotku za TM [*]
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw wrz 04, 2014 11:13 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Kukisiu? 8O :cry:
Śpij spokojnie, Maleńki [*]

Fiona, bardzo mi przykro :(
Przytulam mocno!

Erin

Post » Czw wrz 04, 2014 17:48 Re: Kuki FeLV+ miał 3 zator, pilnie potrzebny cykloferon POM

Kuki umarł we wtorek :placz:
Chwilę po tym jak skończyłam pisać ostatni post, Kuki zaczął nerwowo machać ogonem, był niespokojny. Nie wiedziałam co się dzieje, wszystkie nogi były ciepłe, oddech w normie... Natychmiast zapakowałam go do kontenerka i biegiem do lekarza. W drodze do lekarza, kiedy Kuki zaczął dyszeć i miotać się w kontenerku było już wiadomo... to był zator...
Zadzwoniłam do Pani doktor, że jest kiepsko, że Kuki ma zator... Kiedy dotarliśmy wszystko było już naszykowane, Kuki natychmiast dostał leki.
Nic nie pomagało, zator był bardzo rozległy nie było krążenia w obu tylnych nogach. Kuki strasznie cierpiał, dostał najsilniejsze leki przeciwbólowe ale one nie pomagały. Czekaliśmy...
Oddech był tragiczny, Kuki praktycznie tylko chwilowo przestawał dyszeć, oddychał całym brzuchem i klatką piersiową. Co 15 min dostawał dożylnie lek na uspokojenie serca, które waliło jak szalone.
Podłączyliśmy EKG wyszło tragicznie. Nie dość kardiomiopatii i częstoskurczu okazało się, że jest potworna arytmia i migotanie przedsionków, które już samo w sobie jest zagrożeniem życia. Było bardzo, bardzo źle...
Zdecydowałam, żeby jeszcze poczekać choć rokowania od samego początku były bardzo złe...
Zator był bardzo rozległy a od poprzedniego minęły tylko 4 dni, nie dość tego Kuki dostał kroplówkę w pon wieczorem i we wt rano a godzinie po odłączeniu kroplówki doszło do zatoru. To już było bardzo złą wróżbą bo kroplówka powinna krew rozrzedzić i nikt nie spodziewał się kolejnego zatoru.
W grę wchodziła operacja ale w Kielcach takich nie robią a nawet gdyby robili to serce było w takim stanie, że Kuki nie obudziłby się z narkozy...
Z migotaniem przedsionków można żyć i da się to ustabilizować lekami ale u Kukiego oprócz przedsionków serce szwankowało jeszcze w innych kwestiach. Pomimo leczenia nie udało się opanować postępu chorób i praktycznie całe serce wysiadło w bardzo szybkim tempie. Najprawdopodobniej przyczyną była białaczka, widocznie serducho było słabą strona Kukiego :(
Po 4 godzinach nic się nie zmieniło, leki na serce nie działały, Kuki tragicznie i z wielkim wysiłkiem oddychał. Ból nie ustępował, każdy ruch kończył się przeraźliwym krzykiem i przerażeniem w zapłakanych oczach Kukiego.
Wiadomo już było, że jeśli zakrzep się rozpuści Kuki będzie sparaliżowany co oczywiście nie byłoby dla nas żadnym problemem. Najgorsze było to, że po tak długim czasie niedotlenienia w tkankach zachodzą procesy martwicze czyli tkanki umierają, zaczynają się psuć i odchodzić od ciała.
Po konsultacji z wieloma lekarzami z rozpaczą zdecydowałam, że nie możemy dalej walczyć.
Gdyby oddech był normalny, serce jakoś w miarę działało i gdyby nie bolało decyzja byłaby inna ale Kuki nie zasłużył na to, żeby pozwolić mu cierpieć. Tym bardziej, że przy takiej częstotliwości zatorów, które Kuki miał w ostatnim czasie pewne było, że za kilka dni będzie kolejny.
Kuki usnął wtulony w swoją Pańcię, krzycząc z bólu który musiał być potworny.

Wszyscy strasznie za nim tęsknimy bo wszystkie koty są kochane ale on był wyjątkowy...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

[poprzednia][następna]