Sylwuś i Adolf

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 05, 2011 20:59 Re: Sylwuś i Adolf

Zdzicho jest przecudnej urody kocurkiem :oops: 8) zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia :oops: :1luvu: :1luvu: jest biało-rudy,będzie pasował do mojego Kajtusia "Łobuza" :D :mrgreen:

sziba

Od: Czw gru 30, 2010 22:09

Post » Śro sty 05, 2011 20:59 Re: Sylwuś i Adolf

Szura pisze:Fajny ten grubasek na parapecie :)
to Grubenfuhrer, już się naumiałam :D

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Śro sty 05, 2011 21:01 Re: Sylwuś i Adolf

marija pisze:Zdzicho Mrożonka to mój tymczas- znaleziony niemal w hipotermii, stąd ksywka. A wetki są tam dwie sensowne i tylko do nich staramy sie uderzać.
Lek. wet. Mrożonka- nie mogę :ryk: :ryk: :ryk:

lek. wet. Zdzisław Mrożonka, to brzmi dumnie :ryk:

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Śro sty 05, 2011 21:01 Re: Sylwuś i Adolf

najmysia pisze:o qrde, a ja myślałam że Zdzichu Mrożonka to człowiek :ryk:

Mam też Różę Luksemburg, Paździocha Mariana vel Michi Becka oraz dwojga nazwisk Wieśkę Tchórzem- Podszytą :mrgreen:
To :kotek: :kotek: :kotek:

edit: Szura-Tak :!: to, ja :!: te torby to ja :!:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro sty 05, 2011 21:04 Re: Sylwuś i Adolf

cóż za orginalne imionka dla kociaków :D gratuluje pomysłowości Marija :kotek:

sziba

Od: Czw gru 30, 2010 22:09

Post » Śro sty 05, 2011 21:08 Re: Sylwuś i Adolf

a sziba też z Lipowej :)

karolina w-n

Post » Śro sty 05, 2011 21:10 Re: Sylwuś i Adolf

rozmawiałam dziś z Anią Zmienniczką o Adolfie, byłam akurat jak dzwoniłaś, Karolina w-n... Ania mówiła, że byliście, że dostał Sedazin do badania i pobrania krwi i że chociaż został wybudzony Antysedanem, to dzwonisz, bo cienko teraz jakoś :(
wiem, że większość ludzi i wetów (Ania Z też ;) ) w to nie wierzy, ale ja mam od razu skojarzenia, poparte doświadczeniami z maścią kota i jego reakcjami: koty rude, biało-rude, tri - inaczej reagują na leki, zwłaszcza anestetyki. To oczywiście tylko moja opinia, a nie wiedza. Może za bardzo przekładam to na rodzaj ludzki: na ludziach rudowłosych nie testuje się leków, bo ich reakcje są niewspółmierne...

Zgrzytaniem zębami się nie przejmuj, ale jeśli Adolf miałby odruchy wymiotne - zabierz mu jedzenie i wodę. Nic mu nie będzie, jeśli się przegłodzi do jutra, a wymioty mogą go odwodnić. I w ogóle nie za dużo tego żarcia.

Jeśli, nie daj Boże :ok: musiałabyś gdzieś w nocy gnać, to leć na Gdańską 81. Nie masz daleko z Lipowej. Jedną z wetek-współwłaścicieli jest Agnieszka Dereczeniuk, kiedyś pracowała w Sowie, osobiście bardzo ją cenię i lubię, bo można zadawać milion pytań i cierpliwie odpowiada ;) Niestety nie mają na stronie grafiku. Sowy nie lubię od jakiegoś czasu :evil: a w Koniu - wiem z pewnych źródeł - jest raptem dwóch wetów, którym zależy nie tylko na kasie...

eeee, a ja się od Was wyprowadziłam, chlip, chlip... :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 05, 2011 21:11 Re: Sylwuś i Adolf

sziba pisze:gratuluje pomysłowości Marija :kotek:
i ja również, super imiona :ok:

najmysia

Post » Śro sty 05, 2011 21:13 Re: Sylwuś i Adolf

marija pisze: Szura-Tak :!: to, ja :!: te torby to ja :!:

Chociaż jedna osoba która poznałam w realu :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sty 05, 2011 21:14 Re: Sylwuś i Adolf

Nie jedna, są jeszcze 3 :D

najmysia

Post » Śro sty 05, 2011 21:19 Re: Sylwuś i Adolf

[quote="Georg-inia"]rozmawiałam dziś z Anią Zmienniczką o Adolfie, byłam akurat jak dzwoniłaś, Karolina w-n... Ania mówiła, że byliście, że dostał Sedazin do badania i pobrania krwi i że chociaż został wybudzony Antysedanem, to dzwonisz, bo cienko teraz jakoś :(
wiem, że większość ludzi i wetów (Ania Z też ;) ) w to nie wierzy, ale ja mam od razu skojarzenia, poparte doświadczeniami z maścią kota i jego reakcjami: koty rude, biało-rude, tri - inaczej reagują na leki, zwłaszcza anestetyki. To oczywiście tylko moja opinia, a nie wiedza. Może za bardzo przekładam to na rodzaj ludzki: na ludziach rudowłosych nie testuje się leków, bo ich reakcje są niewspółmierne...

Zgrzytaniem zębami się nie przejmuj, ale jeśli Adolf miałby odruchy wymiotne - zabierz mu jedzenie i wodę. Nic mu nie będzie, jeśli się przegłodzi do jutra, a wymioty mogą go odwodnić. I w ogóle nie za dużo tego żarcia.

Cos jest na rzeczy z tymi lekami, z mojego doświadczenia, popartego solidną wiedzą (ku mojemu zaskoczeniu 8O) części leków nie podaje się ludziom ciemnoskórym, właśnie przez niepożądane skutki. Nie wymiotuje już, wcześniej tak. Poskubał troszkę mięska, ale pić nie chce, moczy tylko pyszczek :/

Dzięki za wskazówkę :)

karolina w-n

Post » Śro sty 05, 2011 21:20 Re: Sylwuś i Adolf

eeee, a ja się od Was wyprowadziłam, chlip, chlip... :([/quote]

a trzeba było nie :)

karolina w-n

Post » Śro sty 05, 2011 21:22 Re: Sylwuś i Adolf

najmysia pisze:Nie jedna, są jeszcze 3 :D

Znam z realu Iwcię, Dulencję, Mariję, Kiche i Satyra, masz racje dziecko drogie :oops:
Georg-inia pisze:koty rude, biało-rude, tri - inaczej reagują na leki, zwłaszcza anestetyki. To oczywiście tylko moja opinia, a nie wiedza. Może za bardzo przekładam to na rodzaj ludzki: na ludziach rudowłosych nie testuje się leków, bo ich reakcje są niewspółmierne...

Kilka miesięcy temu kasrtowałyśmy dwa rude kocurki. Oba wybudzały sie ciężko, oba sikały pod siebie.
Dwa miesiące temu kocur neva z rudymi znaczeniamii tydzień temu znowu taki sam.pan nevek. Oba przeszły to prawie bezbolesnie.

Szurka-neva do badań usypiana jasiem wybudza sie długoooo też sika .

Czarny kocurek wyszedł z przenioski, otrzepał piórka i bylo ok.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sty 05, 2011 21:25 Re: Sylwuś i Adolf

Czyli to wina rudego futerka :) ale jest poprawa, siku już w kuwecie było.

A ja w realu znam Kiche i Satyra i szibę, a jutro poznam mariję :)

karolina w-n

Post » Śro sty 05, 2011 21:26 Re: Sylwuś i Adolf

A to tu sie krówsko podziało ;)

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

[poprzednia][następna]