Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pixie65 pisze:Nie wiem co dodają do tej karmy (obesity), że koty to w ogóle chcą jeść ale z jej składu wynika, że tam w zasadzie nic nie ma. Nic dla kota.
I ośmielę się napisać, że ta karma to największe oszustwo RC.
Moim zdaniem szkoda na nią pieniędzy.
Że nie wspomnę o kocim zdrowiu.
barba50 pisze:A najgorsze jest to, że ja nie widzę żadnej alternatywy do chrupek jako takichZawada nic innego regularnie jeść nie będzie chciał.
Erin pisze:Basiu, masz zagwozdkę, jak widzę.
pixie65 pisze:I mam wrażenie, że "problem" Zawady wynika raczej z nadmiaru pożywienia. Być może jest to też powodem tego, że zrobił się wybredny chociaż jeszcze rok temu jadł wszystko.
psiama pisze:Co za radykał z Ciebie pixie na temat RC![]()
psiama pisze:A jaką karmę polecasz i dlaczego ? Chciałabym swoje koty karmić czymś co im wyjdzie na zdrowie, ale faktycznie RC powala marketingiem, wyborem, nieomal monopolizmem w lecznicach ...![]()
psiama pisze:Ja karmię suchym (stoi w miseczkach, na razie nie kontroluję ilości, bo nie mam problemu z nadwagą, mieszam rodzaje) + 2x dziennie mokre (nie RC tylko np. animonda, bozita), a co kilka dni wołowina przemrożona, parzona.
barba50 pisze:Razem mam 35,7 kg kota co daje średnio 5,95 kg/1 kota. Słusznie, co nie![]()
![]()
barba50 pisze:Dzisiejsze wyniki wagi:
Zawada - 7,6 kg
Gucio - 7,0 kg
Ksika - 6,1 kg
Lolka - 6,0 kg
Pepek - 5,0 kg
Gałeczka- 4,0 kg(a 2 lata temu przed operacją oka kiedy Jopop zabrała ją od baby z Pragi Gałcia ważyła troszkę więcej niż 1 kg
- co znaczy dobre żywienie i miłość
)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954 i 33 gości