Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 12, 2024 17:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

A wydawało by się, że lek ziołowy powinien być bezpieczny. Masz rację, trzeba uważac!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 13, 2024 12:23 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:A wydawało by się, że lek ziołowy powinien być bezpieczny. Masz rację, trzeba uważac!

Generalnie z ziołami trzeba uważać. Przynajmniej z niektórymi lub z interakcjami. Ale tu była bardzo silna reakcja alergiczna na w zasadzie nieszkodliwe składniki (od razu przejrzałam skład). No nie dla wszystkich nieszkodliwe.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw mar 14, 2024 19:51 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Trzymajta mnie w pięciu :x

Mam dzisiaj miała wizytę lekarską, w nerwach i paranoi więc byłam od dwóch dni. Ok, recepta. Żeby już dzisiaj zaczęła brać antybiotyk, zadzwoniła do pobliskiej apteki, z której korzystamy i zamówiła ten oraz inne leki. Justyn pojechał, ale wcześniej mówi - ty mi kotek wszystko napisz w esemesie. Napisałam, a jakże. Wszystko.
Kod recepty z antybiotykiem (opisany), poniżej nr PESEL mamy, jeszcze niżej zaś dwa kody recept na krople do oczu (opisane co to za zwierzę z informacją, że nie wiem na której recepcie są krople), upłynęły 3 miesiące od realizacji części recepty więc już można było odebrać drugą porcję.
Proste, prawda?
Dzwoni Justyn wykrzykując do słuchawki, że podałam mu zły kod, że kod z zeszłego roku i nie działa, i nic nie będzie, normalnie jak niejaki Kononowicz.
Dobra mówię, innego kodu nie mam, dzwoń do mamy. Po kilku minutach dzwoni i mówi, że wszystko załatwione, mama mu podała właściwy kod. I słyszę w tonie lekką pretensję, że dałam ciała :x
Dzwonię do mamy, pytam - jaki kod podałaś Justynowi? No ten sam co mnie. Trzymajta mnie w dziesięciu. Tu się, no wiadomo co, ale mama, osoba konsyliacyjna mówi - no daj mu spokój, on się tak stara, nie ma co. Nie obiecałam, że nic nie powiem.
Wchodzi Justyn i od progu melduje - pomyliłaś kody. Nie, mówię, pomyliła je prawdopodobnie aptekarka. Nie! Mam dowód, mam sms. No super, ja też mam. Pokaż swój.
Pokazał, przeczytał pół esemesa, podał kod z zeszłego roku :201435 :201416

Niby bzdet, ale nie w moim stanie nerwów. Bo mamy też dodatkowe atrakcje. Wyłączenia prądu w całej okolicy. Krótkie i niespodziewane przerwy. Sprzęty różnorakie wariują, jedne się włączają, inne wręcz przeciwnie, windy stają wraz z zawartością między piętrami itd. PGE nie wie dlaczego, ale będą ustalać. Dzisiaj w końcu ustalili. Krzewy muszą podciąć gdzieś dalej bo wchodzą w kolizję z linią średniego napięcia. Będą to usuwać - może dzisiaj, może w piątek, albo w poniedziałek. W końcu poinformowali, że jutro ok. 8.30. Nie będzie prądu, nie wiadomo jak długo, może dwie godziny, może więcej. Muszę wstać wcześnie bo przecież umrę bez porannej herbaty :twisted:

Kocio je :) w poniedziałek pan doktor go obejrzy.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw mar 14, 2024 21:31 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Uff, uroki kupowania "z kodem". Choc tu raczej wina czytania połowy wiadomości. Sama tak kuedys przeczytałam połowę informacji o rozliczeniu mediów w wynajmowanym mieszkaniu i nie doczytałam (na kloejnych stronach), ze zamiast 40 zł nadpłaty mam prawie 2000 zł niedopłaty. :twisted:
A krople wykupione?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 14, 2024 21:41 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Wszystko wykupione, krople też :twisted: Przecież miał kody, prawda?
Szczęśliwie mama wszystkie leki wcześniej zamówiła telefonicznie więc nie było trudno ustalić :)

Uuu, taka pomyłka o której napisałaś, to boli :(
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pt mar 15, 2024 10:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Nie wiem co jest gorsze. Dolegliwe mikro przerwy w dostawie prądu czy oczekiwanie na jego kompletne wyłączenie :evil:
Od 7.30 :x :strach: czekam aż wyłączą.
Prąd jest, ale informacji nie ma. Czy wyłączą, kiedy wyłączą, na jak długo.

Katarzynka01

Post » Pt mar 15, 2024 11:50 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Pewnie w końcu wyłączyli. Oby szybko był znowu, bo bez prądu to jeszcze gorzej niz bez internetu.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 15, 2024 11:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Pewnie w końcu wyłączyli. Oby szybko był znowu, bo bez prądu to jeszcze gorzej niz bez internetu.

Otóż nie, nie wyłączyli i nie mam pojęcia co dalej.
Okropnie to denerwujące bo trudno mi coś zaplanować, np obiad.
A jak nie ma prądu, internetu też nie ma bo modem działa na prąd :twisted:
Wówczas zostaje mi internet w komórce, ale z niego nie korzystam poza zupełnie oczywistymi kwestiami. Ani fb, ani miau, ani niczego takiego w komórce nie używam.
Czekam. Usiłuję zdobyć informacje co dalej

Katarzynka01

Post » Pt mar 15, 2024 12:05 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

No właśnie - jak nie ma internetu, to można czytać książkę przy lampce, słuchać muzyki z płyt, zobaczyć coś w tv, poza tym chodzi lidówka... A jak nie ma prądu, to nie ma NIC. :strach:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 15, 2024 15:44 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Czynik e-bookow z podswietlanym ekranem z e-papieru + sluchanie muzyki z telefonu (nie zadne tam Spotyify, mam zgrana muze na telefon) plus ew. zerkniecie do netu za pomoca sieci - i jakos to leci,
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt mar 15, 2024 16:09 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

A jedzonko w zamrażarce się rozmraża :evil:
Nooo, brak prądu to KATASTROFA!
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt mar 15, 2024 19:06 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Cały dzień zmarnowany :evil:
Wyłączenia prądu nie było, informacji też nie. W końcu, gdzieś ok. 14 okazało się, że podcięcia wrażych krzewów dokonano, ale na innej ulicy, tam gdzie one miały kontakt z linią przesyłową. Nie poinformowali masowo dzwoniących z pytaniami bo... bo w zasadzie to nie wiadomo :roll:
jolabuk5 pisze:No właśnie - jak nie ma internetu, to można czytać książkę przy lampce, słuchać muzyki z płyt, zobaczyć coś w tv, poza tym chodzi lidówka... A jak nie ma prądu, to nie ma NIC. :strach:

Jak nie ma prądu, to nie ma nic. Ani lampki, ani tv, ani nawet woda się w wc nie spuszcza :strach:
Lifter pisze:Czynik e-bookow z podswietlanym ekranem z e-papieru + sluchanie muzyki z telefonu (nie zadne tam Spotyify, mam zgrana muze na telefon) plus ew. zerkniecie do netu za pomoca sieci - i jakos to leci,

Szczęśliwie mam czytnik z podświetleniem ekranu oczywiście :) Z telefonu w takich sytuacjach raczej staram się nie korzystać, żeby mi się nie rozładował.
ewkkrem pisze:A jedzonko w zamrażarce się rozmraża :evil:
Nooo, brak prądu to KATASTROFA!

A zamrażalnik mam zapakowany pod korek :strach: Ale lodówka to ma akurat "podtrzymanie"

Katarzynka01

Post » Pt mar 15, 2024 21:12 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Boj sie, toaleta na prund tez :strach:
A wlasciwie ciesz, ze tylko probnie postraszyli i poszli.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pt mar 15, 2024 22:25 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Właściwie to się cieszę :) Chyba faktycznie załatwili problem bo nie było dzisiaj żadnej mikro przerwy - tfutfutfu.

Widzisz Futerku, człowiekowi się nie dogodzi :) Ale dzisiaj najbardziej zmęczyła mnie ta niepewność i oczekiwanie, że już za chwilę, już za moment mi wyłączą.

Z tego wszystkiego zapomniałam o zrobieniu śledzi :evil: Namoczone, muszę zrobić teraz.

Katarzynka01

Post » Pt mar 15, 2024 22:31 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Podziel sie, nawet robic nie trzeba, tylko z moczenia oplukac i gotowe :)

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

[poprzednia][następna]