Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 17, 2022 18:19 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Się u was dzieje! Jak nie urok to... pchły 8O :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon paź 17, 2022 20:53 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

MB&Ofelia pisze:Się u was dzieje! Jak nie urok to... pchły 8O :strach:

... albo inny przemarsz wojsk

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon paź 17, 2022 21:02 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Oj, dzieje się tak, że nie wiem jak się nazywam :roll: . Rano przywiozłam Pasia z kroplówki i B12 i zapomniałam zabrać z lecznicy Pronefrę i Nefrokrill, odebrałam dopiero wieczorem, bo natychmiast po powrocie musiałam lecieć nawet poza Wrocław prawie załatwiać wszystkie zaległości. Zostawiłam kotom jedzenie, ale połknęły chyba wszystko o 11-tej a jak wróciłam o szóstej wieczorem to gryzły łapy z głodu i tłukły miskami o taras. No to dałam jeść, połknęły migiem i cukier Pasia o ósmej... :(
To się wszystko kupy nie trzyma, ja im szkodzę. Koty powinny jeść z głodu a nie z łakomstwa :evil: .
Jutro będzie Flee, maczkowa dzięki za link, kurier przywiezie.
Wpadłam do domu i piorę wszystko co w ręce wpadnie. Mam pchły w łóżku :roll: . Jutro kroplimy koty i dezynfekcja mieszkania.
:201458 :201458 :201458
Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429
Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429 Koty mają jeść z głodu a nie z łakomstwa :201429
:catmilk:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 17, 2022 21:13 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Koty tak mają, że jedzą na zapas. To nie łakomstwo, to przeciwdziałanie przyszłemu głodowi

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon paź 17, 2022 21:46 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Czitko, widziałaś tu na forum domowego pieszczocha, który je Z GŁODU?
A my jemy z glodu? :D Nie stresuj się bez potrzeby! :1luvu: :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 17, 2022 21:57 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Czitka - no moje jedzą z głodu ;) - dostają śniadanie o 5 a obiad o 16.00 ;)
Twoje są nauczone że dostają jeść dosyć często, więc mając michę przed nosem nie przyjdzie im do głowy że jak zjedzą teraz to potem do wieczora nie będzie (pewnie nawet jakby im ta myśl zaświtała to by zżarły ;)). Uznały że to jakiś bonus, ale przecież co ma się zmarnować, muchy zjedzą albo Tobie przykro będzie że im nie smakuje albo co, może jakieś chore są i nie daj kocie bóstwo zawieziesz je do weta ;), albo zwabi obce koty bo tu nadmiar jedzenia to wepchną, choćby im się czkało ;)
Przyszłościowo - na takie okoliczności - możesz sobie uzbierać i kupić na spokojnie np. elektroniczną miskę która się otwiera o określonej godzinie ;)
Nie byłabyś tak uwiązana, szczególnie pod kątem Pasia, czasowo.
Np. takie coś

Pcheł współczuję, szczególnie że się rozlazły, na szczęście zabezpieczone koty będą je tępić dodatkowo.
Acz trzymam kciuki żeby szybko udało Ci się je wytępić!

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto paź 18, 2022 18:47 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Ojej pchły :strach:
Tak bardzo bałam się ich u Foresta gdy przyjechał do mnie, a jego futerko było czyste.
Przykro że dopadło to Twoje koty :(
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro paź 19, 2022 17:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Jak sytuacja na froncie? Odpchlacie się?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 20, 2022 9:57 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Tak, wszyscy poza Mami odpchleni Advocatem, całe mieszkanie wyprane, niestety Flee nie doszło pomimo zapłacenia w terminie, miało być przedwczoraj i ślad zaginął, może w końcu dzisiaj dojdzie.
Doszło natomiast Zobaline z Ameryki, zorganizował przesyłkę Wojtek, bardzo dziękuję w imieniu Pasia. Zaczniemy podawanie pewnie za tydzień, bo teraz jest pod osłoną B-12, którą dostał w niedzielę.
Szukam dobrego weta od cukrzycy we Wrocławiu, takiego, który się zna i wie jak poprowadzić kota cukrzycowo-nerkowego, tu potrzebny specjalista. Nie dobrego weta ogólnego, bo takich znam. Ktoś coś wie?
Robimy co w mocy.
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 20, 2022 11:22 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Pasiu, najpiękniej podziękujesz zdrowiejąc. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw paź 20, 2022 11:27 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

czitka pisze:Szukam dobrego weta od cukrzycy we Wrocławiu, takiego, który się zna i wie jak poprowadzić kota cukrzycowo-nerkowego, tu potrzebny specjalista. Nie dobrego weta ogólnego, bo takich znam. Ktoś coś wie?
.

Najblizszy w Poznaniu. Przerabialem temat doglebnie.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Czw paź 20, 2022 11:49 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Tak, słyszałam o Poznaniu. Poza zasięgiem niestety. Na razie tutaj, we Wrocławiu, każdy wet mówi co innego, albo wprost, że na cukrzycy to tak średnio się zna. A ja się znam na Pasiu. Wszelkie wizyty w gabinetach to u Pasia cukier w kosmosie. Trochę to wszystko jest nas przerastające :roll: .
Obrazek

czitka

Post » Czw paź 20, 2022 12:03 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

czitka pisze:Tak, słyszałam o Poznaniu. Poza zasięgiem niestety.

Może wystarczyłoby wysłać wyniki i porozmawiać przez tel.?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw paź 20, 2022 14:05 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Gretta pisze:
czitka pisze:Tak, słyszałam o Poznaniu. Poza zasięgiem niestety.

Może wystarczyłoby wysłać wyniki i porozmawiać przez tel.?

Być może można, ale ja nie wierzę w takie leczenie przez internet. Wyników są stosy bo to i cukrzyca i nerki, moich pomiarów mnóstwo, lekarz odbierze maila albo nie, odpowie w terminie albo nie, a tu trzeba być na bieżąco w kontakcie. Bo co jak cukier skoczy za wysoko, poza skalę, jak to już w klinice było? Maila nie wyślę wtedy...Pomyślę, może. To są bardzo kosztowne konsultacje i super, jeżeli przekładają się na stały kontakt, na lekarza w zasięgu miasta, a tak to... :roll: . Jak na razie, to Pasio trzymał się dobrze z cukrem do pobytu na kroplówkach, teraz jest gorzej i trudno to uregulować. Ale codziennie powolutku lepiej mimo wszystko, zbliżamy się do poziomów przed kroplówkami, czyli w okolicach 250.
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]