Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2010 22:32 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Bry,

U nas wszystkim kupy się unormowały, pomógł intestinal.
Karmę dostają psy, domieszaną do ich gotowanego jedzenia, biegunki nie maja, ale Duża mówi, że tych kundli to nic nie złamie ;)
Duża nas wszystkich wozi do doc na szczepienia i testy, tym, którym nie robiła, mnie też zaciągnęła, zemściłem się za to i w drodze zrobiłem kupę w transporterku, niech wie, co myślę na temat kłucia :evil:
Malkolm ma brzuszek ogromny, ale nic sobie z tego nie robi, je jak szalony.
Stelluni brzuszek nie rośnie, cały czas ma taki nieduży, za to kupy ma tak brzydkie jak na początku, gdy przyjechała do nas i bardzo jasne, słabo je i jest ogólnie słaba.
Małej znowu oko się paprze, Duża ją zabiera w poniedziałek do naszej doc.
Yoda zwana Diabłem Tasmańskim, zdarła okleinę z drzwi szafki :twisted: , później bujała się na zasłonce, Duża poszła ją zdjąć, ale Yoda zdjęła się sama wraz z całą zasłonką :twisted: , Duża się wnerwiła i powiedziała, że jak dorwie tego paskudnego kota to mu nóżki z tyłka powyrywa, w związku z tym Yoda biega po domu z prędkością światła :twisted:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob sty 16, 2010 23:50 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Cześć Ptachu :D

Twoja Duża tylko straszy powyrywaniem nóżek, a Duża moich kumpli pręgusów to zawsze mówi, że najpierw połamie każdą nóżkę, zanim wyrwie :strach:

Cieszę sie, że wasze brzuszki już się uspokoiły i zazdroszczę tej brzuszkowej karmy - ona taka dobra, a ja nigdy nie dostaję, bo mój brzuszek sie nie psuje :oops:

Gagat
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie sty 17, 2010 11:25 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Gaciu to ty się zapakuj z Aldoną jak będzie jechać do Łodzi.
Duża mówi, że masz u nas dom na stałe :D
Ona cię bardzo lubi, mówi, że jesteś taki Georusiowaty, a do takich kotów ma ogromną słabość, spotkała takie dopiero trzy i wszystkie już zajętę ;)

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie sty 17, 2010 11:33 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

iwcia pisze:Bry,

Duża się wnerwiła i powiedziała, że jak dorwie tego paskudnego kota to mu nóżki z tyłka powyrywa, w związku z tym Yoda biega po domu z prędkością światła :twisted:

Ptachu

Avian pisze:Cześć Ptachu :D

Twoja Duża tylko straszy powyrywaniem nóżek, a Duża moich kumpli pręgusów to zawsze mówi, że najpierw połamie każdą nóżkę, zanim wyrwie :strach:

Gagat

Ptachu,

jakies straszne rzeczy 8O sie dzieja.
Moja od dawna mowi po prostu, ze mnie zabije.

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 18, 2010 14:11 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Te nasze duże to chyba powariowały.
Moja powiedziała mi dzisiaj w nocy, że mi nogi z d. wyrwie, jak będę polował na Samba.
I jeszcze mówi, że jestem jej najukochańszym starym dziadem. Już nic nie rozumiem

Dziadek
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sty 18, 2010 18:30 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Co duże mówią trzeba podzielić przez 2 i jeszcze może wyciągnąć pierwiastek kwadratowy z tego, to może się co zrozumie :lol:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto sty 19, 2010 15:57 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Dzięki chłopaki,

Tak właśnie myślałem, że Duża to tak tylko sobie gada, bo jeszcze nigdy nie wprowadziła w czyn tego, co nam wykrzykuje.

Wczoraj Duża zabrała, Fridunię na szczepienie a Małą na kontrolę do naszej doc, gdy wracały to Duża złapała gumę.
Strasznie się wnerwiła na Francuzów, bo jakiś wymyślił sobie, że koło zapasowe umieszczone będzie pod samochodem, a Duża przy takiej pogodzie nie miała ochoty kłaść się pod tym swoim gratem. Dziewczyny z Dużą wróciły autobusem, na gapę, pan kierowca, jak zobaczył Dużą z dwoma kontenerami pomstującą na cholernych Francuzów, to kazał jej zostać blisko z przodu i powiedział, że nie musi kupować u niego tego dużo droższego biletu.
Duży w nocy po pracy pojechał zmienić koło, jemu też się oberwało od Dużej wczoraj, tak profilaktycznie „na zaś” :twisted:

U nas po biegunce nie ma śladu, wszyscy po za Małą zdrowi, choć Duża dodaje do tego na ciele. Diablę Tasmańskie zwane Yoda wg Dużej jest chora na umyśle ;), wczoraj Duża ją przyłapała jak wisiała zaczepiona jedną łapką za półkę a książki z tej części półki leżały na podłodze :roll:
Jest nas teraz tylko trzynaście (tfu, tfu, tfu), aż dziwnie pusto ;)

Ptachu

iwcia

Post » Wto sty 19, 2010 23:17 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

iwcia pisze:Gaciu to ty się zapakuj z Aldoną jak będzie jechać do Łodzi.
Duża mówi, że masz u nas dom na stałe :D
Ona cię bardzo lubi, mówi, że jesteś taki Georusiowaty, a do takich kotów ma ogromną słabość, spotkała takie dopiero trzy i wszystkie już zajętę ;)

Ptachu

Ptachu,
czy Aldona będzie mieszkać u Was?

Mir zaintrygowany

ps. Iwciu, potrzebujesz tej karmy co ostatnio?

Duża

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto sty 19, 2010 23:23 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Ptachu nasza Duża uwielbia czytać Twoje sprawozdania :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sty 20, 2010 9:16 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

iwciu! dopiero dziś przeczytałam! strasznie mi przykro z powodu Leosia ['] :cry: hasaj Chłopaku za TM

a teraz ja!
Ptachu ty tak piszesz, że moja Duża mówi, że powinieneś to gdzieś drukować, to pewnie by ci dali jakiegoś Puliskóra czy coś, nie pamiętam jak to Duża mówiła...
Kitka
PS
Lidka się gapi jak ja tu piszę. a ona już taka okrągła jest, że ją Duża wysłała na dietę. bo Lidka dąży do doskonałości kształtu... i się będzie turlać niedługo jak tak dalej pójdzie
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro sty 20, 2010 10:35 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Popieram, Ptachu powinien poszukać jakiegoś wydawcy :ok: Miałby na pewno pełno czytających wielbicielek :D
Ja mam dwie książki , napisane przez forumowiczki :mrgreen:
1."Milka,Kropka,Frodo i Sznycek .Wątek ilustrowany"
2. "Moje domowe tygrysy "
Obie kupione na forum :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Czw sty 21, 2010 13:58 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

Dziękuję :oops: ,

Mir
Jak ciocia Avian nam odda Aldonę to przyjedzie do nas i Duża będzie jej szukać super domu :)

Kitka,
Nas Duża też ciągle głodzi, majacząc coś o diecie, podobno według niej (Dużej) osiągnęliśmy kształty niemal idealne (czytaj kuli)

Ktoś nasikał do drewnianej skrzynki z trocinami, w tej skrzynce Duża trzyma swoje cebulki kwiatowe. Powiedziała, że jeśli uśmierciliśmy jej kochane begonie to ona nas też uśmierci :strach:
Yoda w nocy spadła z szafki razem z segregatorami :roll: , na szczęście szafka stała daleko od łóżka Dużej

Ptachu

Duża von Focha pisze:ps. Iwciu, potrzebujesz tej karmy co ostatnio?
Duża

Jeśli masz na zbyciu to bardzo chętnie przyjmiemy, Ptachu dzieli się tą karmą z Kratunią, oboje są na tej samej diecie.

Duża

iwcia

Post » Czw sty 21, 2010 14:57 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Leon [']

iwcia pisze:

Mir
Jak ciocia Avian nam odda Aldonę to przyjedzie do nas i Duża będzie jej szukać super domu :)

Ptachu

Odda, odda pomarańczowego zarazka :twisted:
... ale Ptaszku, wtedy będziecie mieli dopiero rozróby w domu :strach:

Czekamy na transport :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 21, 2010 15:29 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Nie pamiętam, jak to jest mieć trzynaście kotów...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw sty 21, 2010 15:47 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Agn pisze:Nie pamiętam, jak to jest mieć trzynaście kotów...

To chyba było w poprzednim życiu :roll:, ale musi być fajne uczucie :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]