Moje koty cz. II - prośba o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2009 9:18

!,5 roku - mam zdolnego kota :twisted: Bo parkiet ma ponad 50 lat i jest ładny, w tej części gdzie jeszcze jest :evil:

I uświadomiłyście mi właśnie, że ja przecież mam środek impregnujacy do fug. Tylko zupełnie o nim zapomniałam, nie skojarzyłam, jakoś sobie zakodowałam, że to do łazienki i tak mi już ten kod pozostał.
No ale jeśli chodzi o sprzątanie to ja jestem zupełnie niekumata, bo jest to czynność szczególnie przeze mnie znienawidzona :x
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 18, 2009 10:37

casica pisze: No ale jeśli chodzi o sprzątanie to ja jestem zupełnie niekumata, bo jest to czynność szczególnie przeze mnie znienawidzona :x

NO cóż odnośnie tego sprzątania to zgadzam się z tobą całkowcie, też mam takie odczucia :roll: :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro mar 18, 2009 18:14

Ja też...

Mama się dziś zmobilizowała i uprzątnęła kuchenny stół... Jest ślicznie, porządnie, sucho i pachnąco... Na razie :twisted:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro mar 18, 2009 21:12

Miałam wstawić kilka zdjęć koteczków, ale nie chce mi się. Padam na pysk.
W domu mam coś potwornego, sajgon :roll: Nie wiem, jeden dzień na sprzątanie nie wystarczy, może nawet pstryknę kilka zdjęć. A nuz na samą myśl o sprzątaniu robi mi się niedobrze.
Dziękuję Draculku, bardzo Cię kocham :twisted:

casica

Post » Śro mar 18, 2009 22:17

Remont :strach: . Współczuję serdecznie...
Po czymś takim na sprzątanie na pewno nie wystarczy jeden dzień, a co najgorsze pył włazi wszędzie, choćby się zabezpieczyło teoretycznie porządnie :( .
A jak się czuje Dracul?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro mar 18, 2009 22:31

Pył jest wszędzie, mimo pozamykanych drzwi, zasłon z prześcieradeł oraz folii, jest go mnóstwo. Wszystkie ksiażki do czyszczenia :strach:

Dracul (sz)czuje się świetnie. Ale nieszczęśliwy jest bo zamkniety w kuchni niestety. Kuchnia czuje się znacznie gorzej niż Dracul :twisted: Ale nie można wypuścić go "na pokoje" bo zniszczy pracę pana Jarka. I tak mamy dzien opóźnienia z powodu oczekiwania na wyschnięcie wiadomo czego. Jeszcze jakby zasikał te zapylone powierzchnie, to juz byłby totalny klops.
Dracul bez zmian, tak serio. Ma apetyt, nie jest takim szkieletem jak 1,5 miesiaca temu. Kupska zdrowe, cukier zbyt wysoki. Ale forma ok i żadnego braku sił na starcze zrzędzenie :)

casica

Post » Śro mar 18, 2009 23:04

W perspektywie przedpokój z częściowo ułożonymi plytkami, po lewej folia ochronna na której z lubością wiesza się Zawieszka i jeszcze się ganiają z grubą Ryśką :twisted: Na zdjęciach wygląda to lepiej niż w rzeczywistości
Obrazek

Taki bedzie nowy image, widac jaki pył :( Niestety zapyliło nie tylko książki w duzym pokoju, w pozostałych też :x
Obrazek

casica

Post » Śro mar 18, 2009 23:12

Kasiu gdzie zdjecie winowajcy tego zamieszania zapachowego :wink:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro mar 18, 2009 23:20

Aniu, co prawda postanowiłam pokarać go okrutnie brakiem sesji zdjęciowych, ale w sumie masz rację. Nie każdy jest taki zdolny i niepowtarzalny :)

Oto słodki Draculek, niewinnie sobie śpi. Sika nie tylko na podłogę, bufet oraz stół. Sika też do kontenerka na którym tak slodko śpi. Poniewaz zdolnym jest kotkiem to sika do środka nie obsikując poduszki, bo on przecież nie lubi spać na mokrym :evil:
ObrazekObrazek

Własnie przed chwila weszłam do kuchni, Dracul najedzony. Z miseczki (szczęśliwie pustej) wylałam całkiem sporo dziwnie żółtawego płynu, i nie była to woda :twisted:

casica

Post » Czw mar 19, 2009 8:45

casica pisze:Taki bedzie nowy image, widac jaki pył :( Niestety zapyliło nie tylko książki w duzym pokoju, w pozostałych też :x:

a bo jakieś burżujskich wynalazków Ci się zachciewa, książek :!:
Strasznie współczuję tego poremontowego sprzątania. Oczywiście posprzątasz za pomocą Justyna i Pani?
A Drak wygląda bardzo dobrze na tych zdjęciach.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw mar 19, 2009 11:06

Liwia pisze:Strasznie współczuję tego poremontowego sprzątania. Oczywiście posprzątasz za pomocą Justyna i Pani?
A Drak wygląda bardzo dobrze na tych zdjęciach.

Oczywiście, co nie oznacza, że się nie wnerwię i nie zmęczę tym wnerwieniem. Juz się zmęczyłam w zasadzie od samego myślenia o kierowaniu tym sprzątaniem :evil:

A wczoraj wieczorem nawklejałam duuuuzo nowych zdjęć mojej gromadki i w trakcie wysylania zjadło mi post :evil:

casica

Post » Czw mar 26, 2009 19:12

Co tu taka cisza, czy kocie futerka nie zostały zacementowane , a moze juz nie ma o czym pisac i skarżyc na Dracula - bo juz nie posikuje :wink:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt mar 27, 2009 22:04

Albo Drakul się wkurzył i zasikał cement i casica się zacementowała np. w kuchni ,a tam netu niet :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob mar 28, 2009 0:47

Dracul sie wkurzył, ja się wkurzyłam, o Justynie nawet nie wspomnę bo on w zasadzie jest w stanie permanentnej histerii. Ale tez nic dziwnego. Bo Dracul zamiast sikac na pieknie mu ułożone pod dupkę płytki leje na stół oraz bufet :evil:
Ma nasz ukochany kotek fantazję :twisted:
Ale oto jak wyglada nowa mega kuweta Dracula

ObrazekObrazek

W ogóle jakoś zaniedbałam własny watek, wszystkie watki zaprzyjaźnione i zupełnie nie wiem dlaczego. Ale się poprawię :)

casica

Post » Sob mar 28, 2009 0:53

Ładna kuweta.
Może tamten parkiet był bardziej dobrany kolorystycznie pod kolor moczu? A Dracul jest estetą?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]