BANDA KULAWEGO - Zośka idzie pod nóż

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2008 10:39

Femka pisze:
villemo5 pisze::crying:
TP S.A. mnie olała...
Nie będę mieć netu. Nie ma technicznych możliwości :evil:

kurna :evil:
21. wiek, cholera jasna

Taaa, XXI...
U moich rodziców to samo, co u villemo5 :evil:
Ale bracia wzięli sie na sposób i najpierw był net przez Erę, a teraz mamy radiówkę i cała wiocha korzysta. A u nas dodatkowy problem, bo leżymy w jakieść dziurze "przekaźnikowej", no ale kilka anten postawilismy i chodzi jak burza!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto wrz 09, 2008 10:41

Femka pisze:Marcjanna, na sabat nie mogę :(

:placz:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto wrz 09, 2008 14:53

Femka pisze:Dziewczyny, może podzieliłybyście się swoimi doświadczeniami pracowymi, jak zachodziłyście w ciążę. Czego pracodawca w żadnym wypadku nie powinien robić albo mówić, żeby dziewczyna czuła się dobrze. Kurna, spanikowałam trochę, bo ona pracuje akurat na stanowisku najbardziej stresogennym. Wprawdzie jest teraz na szkoleniu, który w znacznym stopniu pomoże jej poskromić stres (głównie chodzi o to, żeby nie denerwowała się tym, co nie wychodzi, ale na co ona sama nie ma wpływu), ale szkolenie nic nie da, jak ja będę dorzucać do pieca. :?

Wydaje mi się, że nie można mówić o czymś takim, czego szef nie może mówić lub robić, jeśli normalnie wykonuje swoje normalne obowiązki, związane z firmą. Jeśli układy w pracy są normalne (wiadomo - czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale to życie po prostu jest i to objaw normalny), to mówić i robić to wszystko, co wcześniej. Można starać się bardziej opiekuńczo reagować w stosunku do takiej pracownicy, szczególnie jeśli ma, jak piszesz stresujące "stanowisko". Tu jest chyba ważny obszar.

Słowo "normalnie" nadużyte specjalnie.
Marcelibu

Post » Wto wrz 09, 2008 17:16

Femuś nie stresuj sie pracownicą - tyle rzeczy się słyszy że dziewczyna mimo tego że darzy Cię zaufaniem pomyśleć że sprawia Ci problemy swoją ciążą
Pracuję w kadrach już prawie 10 lat i mimo tego że szefowie trafiali mi się różni to zawsze pracodawca traktowal ciążę jak problem
dopiero w tej firmie pierwszy raz spotkałam się z sytuacją kiedy szef cieszył się z ciąży koleżanki i zrobił wzystko zeby mogła wrócić po urlopie macierzyńskim
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 09, 2008 20:01

powiem Wam, że ja sie nie spotkałam jeszcze z sytuacją, żeby szef/-owa (mój, koleżanek, znajomych, znajomych znajomych) potraktował/-a pracownicę w ciązy jako normalną rzecz. Zawsze coś stanowiło problem lub problemik. Koleżanka miała nawet taką sytuację, że była w ciąży w tym samym czasie co jej szefowa. Tylko, że szefowa czuła się wyśmienicie a u koleżanki ciąża była zagrożona i 5 miesięcy przeleżała w szpitalu. Temat - rzeka.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Wto wrz 09, 2008 20:07

Femciu ja nie bylam nigdy w ciąży a pracodawca nie jestem.W szkole jest troche i naczej- wiem ze obowiazuje jakis limit godzin zeby nie przemeczac delikwentki, no i urlop jesli lekarz wyrazi taką potrzebe , wiecej nic nie wiem ale trzymam kciuki za to zebys jakos to rozwiazala pomyslnie dla obu stron 8)
Ostatnio edytowano Wto wrz 09, 2008 20:08 przez moś, łącznie edytowano 1 raz
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto wrz 09, 2008 20:07

A z innej beczki. Pamiętacie moje pachnące parapety? Do dziurawego łba i łopatą nie nałożysz. Rozumu nie mam. Wykąpałam, wypucowałam pieknie moje ulubione buty. I postawiłam na parapecie żeby przez noc wyschły. I teraz mam pachnące ulubione buty. :crying:

Jak się pozbyć pachnącego zapachu z ulubionych butów. Wie ktoś?

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Wto wrz 09, 2008 20:12

Benni pisze:A z innej beczki. Pamiętacie moje pachnące parapety? Do dziurawego łba i łopatą nie nałożysz. Rozumu nie mam. Wykąpałam, wypucowałam pieknie moje ulubione buty. I postawiłam na parapecie żeby przez noc wyschły. I teraz mam pachnące ulubione buty. :crying:

Jak się pozbyć pachnącego zapachu z ulubionych butów. Wie ktoś?

kurcze, Benni :twisted:
napisz do annskr. Ona wie, jak się nazywa taki środek, który pokonuje te zapachy :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto wrz 09, 2008 21:02

dziewczyny, bo w pewnym sensie ciąża pracownika to jest problem. Trzeba przygotować kogoś na jej miejsce, a nie wiadomo, czy się zdąży, bo przecież w każdej chwili może poczuć się gorzej. Wisi etat, a zatrudniona na jej miejsce nie może dostać umowy na czas nieokreślony, tylko na zastępstwo, albo najwyżej na długi termin. To utrudnia poszukiwania.
Tyle, że każdy medal ma dwie strony.
Obrazek

Femka

Post » Śro wrz 10, 2008 8:15

Mój obecny pracodawca twierdzi że w dobre pracownice można zainwestować troche wysiłku aby chciały i mogły wrócić po urodzeniu dziecka
a mnie cały czas dziwi to podejście :oops:
Ta wiec Femuś ciesz sie z powiększenia firmowej rodzinki :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro wrz 10, 2008 8:51

...bry... BK.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 10, 2008 8:59

Dzieńdybry :)
Jakoś cicho o Szczypiorach. Czy ona na pewno jeszcze żyją?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 10, 2008 10:14

czarna.wdowa pisze:Mój obecny pracodawca twierdzi że w dobre pracownice można zainwestować troche wysiłku aby chciały i mogły wrócić po urodzeniu dziecka
a mnie cały czas dziwi to podejście :oops:
Ta wiec Femuś ciesz sie z powiększenia firmowej rodzinki :D

zrobię wszystko, żeby i u mnie było podobnie.
Na razie wszystko idzie dobrze.
dzięki.
Obrazek

Femka

Post » Śro wrz 10, 2008 10:15

MaryLux pisze:Dzieńdybry :)

Ja tez mam poważne wątpliwości :conf: :mrgreen:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro wrz 10, 2008 10:17

CoToMa pisze:
MaryLux pisze:Dzieńdybry :)

Ja tez mam poważne wątpliwości :conf: :mrgreen:

Się podpisuję pod koleżankami. Mamy wzywać TOZ? :twisted:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

[poprzednia][następna]