MT Stasinka-Ślepinka - ma DOM :)))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 17, 2007 10:06

Zmysł - no pewnie, ze żal... Stasi byłoby najlepiej we własnym, kochającym Domku...

Były już poważne negocjacje z bardzo odpowienim domkiem, ale się wycofał :(

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro paź 17, 2007 10:37

Uschi pisze:Zmysł - no pewnie, ze żal... Stasi byłoby najlepiej we własnym, kochającym Domku...

Były już poważne negocjacje z bardzo odpowienim domkiem, ale się wycofał :(

Chodzi o to, że tęskni za braciszkiem, nie wiem, co się z nim stało i gdzie jest, nawołuje go :(

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Śro paź 17, 2007 19:28

No niestety, znalezienie domku z bratem okazało się niemożliwe - jakoś nie zgłosił się nikt chętny do wzięcia parki, na dodatek jeszcze z jednym niepełnosprawnym kotem :(

Niepełnosprawny kot zresztą bryka już jak szalony, chyba oswoił się z brakiem brata... Stasia wariuje zupełnie nie jak na prawie-ślepego kota przystało, poluje na duchy, gania z kasztanami po domu (im więcej łomotu tym lepiej ;) ), dostaje głupawki, lata po parapetach na balkonie, apetyt ma jak lew ;), oczko się nie polepsza, ale też nie pogarsza i chyba jakoś jej szczególnie ni edolega... Jednym słowem - do ideału tylko domku brakuje...

Tu jeszcze z braciszkiem i z niezastąpionym wujem :)
Obrazek
(BTW, dom Władka dał znać, że Władzio powoli rezygnuje z roli cichociemnego i przychodzi "się łasić" [ciekawe, czemu my na forum tak rzadko używamy tego określenia...] i ze dobre jedzenie zostało zakupione :) )

A taki jestem słodziaczek rossskoszny :twisted:
(wuj - obowiązkowo ;) )

Obrazek Obrazek Obrazek

Uschi

Post » Śro paź 17, 2007 20:34

Stasinka słodzinka :1luvu: już prawie taka wielka jak wuj 8O

Uschi pisze:przychodzi "się łasić" [ciekawe, czemu my na forum tak rzadko używamy tego określenia...]

Ja od początku "wychowałam" się na forum i wiem, że koty łaskawie przychodzą się miziać ;) ale zauważyłam, że wielu ludzi używa określenia "łasić się" w odniesieniu do kotów, choć tak naprawdę pasuje ono do psów. Może nie znają zamienników tego słowa? Moim zdaniem nie należy się doszukiwać pejoratywnych wydźwięków. Odnoszę wrażenie, że macie wątpliwości co do nowego domu Władzia.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro paź 17, 2007 20:36

Stasinka słodzinka :1luvu: już prawie taka wielka jak wuj 8O

Uschi pisze:przychodzi "się łasić" [ciekawe, czemu my na forum tak rzadko używamy tego określenia...]

Ja od początku "wychowałam" się na forum i wiem, że koty łaskawie przychodzą się miziać ;) ale zauważyłam, że wielu ludzi używa określenia "łasić się" w odniesieniu do kotów, choć tak naprawdę pasuje ono do psów. Może nie znają zamienników tego słowa? Moim zdaniem nie należy się doszukiwać pejoratywnych wydźwięków. Odnoszę wrażenie, że macie wątpliwości co do nowego domu Władzia.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro paź 17, 2007 21:40

Gen - ależ ssskąd :twisted: . Domek, powiedzmy, na razie nie miał okazji się wykazac, ale powoli to nadrabia ;)

Stasia, rośnie, to prawda :). Cielak coraz większy ;)

Uschi

Post » Czw paź 18, 2007 19:58

Cielątko-ślepiątko, na górę!

Uschi

Post » Pt paź 19, 2007 20:44

Cielaczku :wink: a co Ty robisz na trzeciej stronie? Domku szukamy na pierwszej :D
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob paź 20, 2007 8:55

Cielątko łazi po domu, marudzi - Gdzie jest mój Dom, Duża, cooo? Gdzieeee? Gdzieeee?

I co ja mam jej odpowiedzeć? :(

Uschi

Post » Sob paź 20, 2007 12:12

Stasieńko, do domku

Zmysł

Post » Nie paź 21, 2007 13:52

Słuchajcie, Duże zrobiły wczoraj dziwną rzecz...
Mówiły na to "impreza".

No ja nie wiem. Cały dzień latały jak w ukropie, sprzątały (jak ja nie lubię odkurzacza!), gotowały (i nic koteckowi małemu dobrego nie dały :?). A potem, wieczorem, nagle zrobiło się strasznie dużo ludzi 8O . Najpierw przyszedł ten fajny, delikatny wujek, co się tak z nim lubimy, a potem się pojawił tłum :strach:. Gadali głośno, śmiali się, Duże biegały jak nieprzytomne, wszyscy zachwycali się tym Małym-Białym w łazience i rozpieszczali Sopla_Niańka, nawet Wściekła_Większa i Obrażalska_Mniejsza miały swoje pięć minut, a ja...

Siedziałam sobie sama wystraszona w sypialni... Tych ludzi było za dużo... Za dużo hałasu, nie wiedziałam, co się dzieje, bałam się troszkę...

Ale w końcu któraś z ciotek sobie o mnie przypomniała, wzięła mnie na ręce i zaniosła do gości, usłyszałam, ze jest ich już mniej, jakaś inna ciocia pomachała mi nową ciemką - i już było lepiej ;). Zrobiło mi się weselej :D.

Ludzie są fajni, tylko czasem nie wiedzą, że prawie-ślepy kotek boi się tłumów i hałasu ;). Ale jak się im przypomni, to miziają, bawią się i w ogóle kochani są.

A tak w ogóle, to nie wiecie, gdzie jest Mój Domek? Na imprezę nie przyszedł... Nie dzwoni... Nie pisze...

Uschi

Post » Nie paź 21, 2007 16:14

Koniecznie chcesz, żebym się spłakał tutaj?

Zmysł

Post » Pon paź 22, 2007 11:45

Biedny koteczek :cry: W nowym domku na pewno nie będą dręczyć koteczka imprezami, tylko nich się już ten domek znajdzie...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 22, 2007 15:38

Jakieś wieści u Władzia? :wink:

Stasia, do domku :!: :twisted:
Obrazek Obrazek

koci_maniak

Od: Sob cze 16, 2007 13:21

Post » Pon paź 22, 2007 17:59

Co u Władeczka?

Zmysł